Şimdi Ara

KİME SORDUYSAM BİLEMEDİ. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
8.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşlar veya abiler cevaplarınız için teşekkürler.sanırım hata bende yada sorumu üstün körü okuyorsunus hiç kimseyi aşağılamak haddim değil over_load asansörün sigortasını gayet rahat bulabilirim çünki komple elektrik işlerini ben yaptım senin bahsettiğin şekilde jeneratörden ayrı bir kablo geliyor olması lazım yukarıda defalarca kez yazdığım gibi JENERATÖR ANA KOFRA VE TRANSFER PANOSU(SEBEKE VARKEN ŞEBEKEYİ,YOKKEN JENERATÖRÜ AKTARAN SİSTEM)BİNAMIZDAKİ DAĞITIM PANOSUNDAN 50mt UZAKTA,4*16NYY İLE BESLENİYOR,HİÇBİR ŞEKİLDE JENERATÖRDEN BİNAYA KABLO ÇEKİLEMEZ.eğer binayı asansörle tam yüklü jeneratörden besleseydik problem yok malasef jeneratör küçük.
  • bu arada binanın sahibi arkadaşım,elimde küçük bir jeneratör var dedi bununla sadece asansörü çalıştıramazmıyız diye sordu bende çocuk oyuncağı dedim ama gelin görünki daha derdimi anlatamıyorum vay bana vay
  • Arkadaş bas bas bağırmış ama derdini bir türlü anlatamamış. Çok şey bildiğini ve bilgisinin mutlak olduğunu sanan ukala ardaşlar ise soruyu soran arkadaşı kör cahil sanıp sürekli kontaktör önerip durmuşlar. Arkadaş şunu söylüyor, anlaması çok mu güç acaba?? " Jeneratör asansörden 50 metre uzakta ve asansör ile binanın enerji hatları aynı, ek bir hat çekme imkanı da yok" Bu durumda ek bir hat çekemeyeceğimize göre nasıl kontaktörle enerji kesilmesinde sadece binada bulunan asansör dışanda kalan enerji kaynaklarının iptal olmasını sağlayacaksınız? Bana pratik ve yapılabilir gelen tek şey var. Transfer panosuna normal şebeke elektriğinden beslenen bir verici koyun (şu tek röle çektirebilen tiplerden, ama mesafesi en az 250-300 metre olsun). Asansör tarafına bir kontaktör bağlayın ve alıcının rölesinin kapalı kontak çıkışı ile bir kontaktör sürün. Şebeke elektriği kesildiğinde sadece asansör çalışacak şekilde kontaktörün bağlantılarını yapın.Yani binanın elektriği kesilsin, ama asansöre enerji gelsin. Pratikte bundan başka uygulanabilir bir diğer çözüm faz hattı üzerinden haberleşen kumanda devresi kullanmaktır. Kolaylıkla bu kumandanın alıcı ve vericilerini düzenleyerek sonuca ulaşırsın. Başka yapılabilir bir fikri olan varsa söylesin. Ama soruyu anlamadan verilen cevaplar gibi olmasın:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elitel -- 22 Mart 2009; 11:37:13 >

• Mesele asansörü değil binada ondan başka ne varsa onları açıp kapatmak. Şebeke elektriği mi yoksa jenaratör mü telepati ve ileri elektronik kullanmadan nasıl anlaşılır, bence toprağa ne kadar akım gideceğiyle anlaşılır. Bir ucu fazda diğer ucu toprağa çakılı bir röle problemi çözeceğe benziyor. (tabi arada değeri biraz ölçüm ve hesap kitapla belirlenmesi gereken bir direnç ile) Bu da asansör haricindeki sistemi açıp kapayan aparatı kontrol eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liu Kang -- 22 Mart 2009; 11:18:44 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: elitel

Arkadaş bas bas bağırmış ama derdini bir türlü anlatamamış. Çok şey bildiğini ve bilgisinin mutlak olduğunu sanan ukala ardaşlar ise soruyu soran arkadaşı kör cahil sanıp sürekli kontaktör önerip durmuşlar. Arkadaş şunu söylüyor, anlaması çok mu güç acaba?? " Jeneratör asansörden 50 metre uzakta ve asansör ile binanın enerji hatları aynı, ek bir hat çekme imkanı da yok" Bu durumda ek bir hat çekemeyeceğimize göre nasıl kontaktörle enerji kesilmesinde sadece binada bulunan asansör dışanda kalan enerji kaynaklarının iptal olmasını sağlayacaksınız? Bana pratik ve yapılabilir gelen tek şey var. Transfer panosuna normal şebeke elektriğinden beslenen bir verici koyun (şu tek röle çektirebilen tiplerden, ama mesafesi en az 250-300 metre olsun). Asansör tarafına bir kontaktör bağlayın ve alıcının rölesinin kapalı kontak çıkışı ile bir kontaktör sürün. Şebeke elektriği kesildiğinde sadece asansör çalışacak şekilde kontaktörün bağlantılarını yapın.Yani binanın elektriği kesilsin, ama asansöre enerji gelsin. Pratikte bundan başka uygulanabilir bir diğer çözüm faz hattı üzerinden haberleşen kumanda devresi kullanmaktır. Kolaylıkla bu kumandanın alıcı ve vericilerini düzenleyerek sonuca ulaşırsın. Başka yapılabilir bir fikri olan varsa söylesin. Ama soruyu anlamadan verilen cevaplar gibi olmasın:)

ELİTEL OH BEE SONUNDA ANLAŞILDIM.EVET SORUMUN CEVABI BUDUR VERİCİ GÜZEL CÖZÜM BENİM AKLIMA FAZ SIRASI ROLESİNİ KULLANMAK GELDİ TRANSFERDE JENERATÖR ÇIKIŞ FAZLARINI TERS GÖNDERİP BİNADAKİ PANODADA ROLENIN KAPALISINDANDA FAYDALANARAK FAZLARI DÜZELTİP ASANSÖRÜ BESLİYEBİLİRİZ FİYAT ARAŞTIRMASI YAPIP KARAR VERİCEM.TEŞEKKÜRLER.

• sayfada problemmi var?
  • quote:

Orjinalden alıntı: fork34

quote:

Orjinalden alıntı: elitel

Arkadaş bas bas bağırmış ama derdini bir türlü anlatamamış. Çok şey bildiğini ve bilgisinin mutlak olduğunu sanan ukala ardaşlar ise soruyu soran arkadaşı kör cahil sanıp sürekli kontaktör önerip durmuşlar. Arkadaş şunu söylüyor, anlaması çok mu güç acaba?? " Jeneratör asansörden 50 metre uzakta ve asansör ile binanın enerji hatları aynı, ek bir hat çekme imkanı da yok" Bu durumda ek bir hat çekemeyeceğimize göre nasıl kontaktörle enerji kesilmesinde sadece binada bulunan asansör dışanda kalan enerji kaynaklarının iptal olmasını sağlayacaksınız? Bana pratik ve yapılabilir gelen tek şey var. Transfer panosuna normal şebeke elektriğinden beslenen bir verici koyun (şu tek röle çektirebilen tiplerden, ama mesafesi en az 250-300 metre olsun). Asansör tarafına bir kontaktör bağlayın ve alıcının rölesinin kapalı kontak çıkışı ile bir kontaktör sürün. Şebeke elektriği kesildiğinde sadece asansör çalışacak şekilde kontaktörün bağlantılarını yapın.Yani binanın elektriği kesilsin, ama asansöre enerji gelsin. Pratikte bundan başka uygulanabilir bir diğer çözüm faz hattı üzerinden haberleşen kumanda devresi kullanmaktır. Kolaylıkla bu kumandanın alıcı ve vericilerini düzenleyerek sonuca ulaşırsın. Başka yapılabilir bir fikri olan varsa söylesin. Ama soruyu anlamadan verilen cevaplar gibi olmasın:)

ELİTEL OH BEE SONUNDA ANLAŞILDIM.EVET SORUMUN CEVABI BUDUR VERİCİ GÜZEL CÖZÜM BENİM AKLIMA FAZ SIRASI ROLESİNİ KULLANMAK GELDİ TRANSFERDE JENERATÖR ÇIKIŞ FAZLARINI TERS GÖNDERİP BİNADAKİ PANODADA ROLENIN KAPALISINDANDA FAYDALANARAK FAZLARI DÜZELTİP ASANSÖRÜ BESLİYEBİLİRİZ FİYAT ARAŞTIRMASI YAPIP KARAR VERİCEM.TEŞEKKÜRLER.

Problemin izahını, yine yukarıdaki çözüm önerisi gibi hikaye tarzında düz yazı olarak yaparsanız, doğal olarak herkes kendi yorumladığı şekliyle cevaplar verecektir.
    Sorunuzu basit bir şema ile beraber sorsaydınız, daha isabetli cevaplar alacağınız gibi, konuyu, diğer yorum yapanların "ukalalıktan men edilmesi" zahmetinden kurtarırdınız.
    Kısaca, burada teknik bir olay tartışıyoruz, kek tarifi vermiyoruz...

• verici kulanman lazım kablo kulanmak istemiyorsun madem jenerator çalışınca baralara elektrik gidecek ve jeneratöre verici monte edecen elektrik kesik ise sürekli kesik bilgisi gönderecek. transfer panosu elektiri salınca alıcı devrede devreye girecek ve kesik bilgisini alıp binanın ana salterine bağlı kontaktoru bıraktıracak sadece asansoru bağlıcan olacak

yada yine elli metre 2x1,5 kablo ile sebekeye bağladığın kontaktoru kontrol edecen
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.