Şimdi Ara

KİMİN STADYUMU 1 LİRALIK?İLK KAYIRILMA ÖRNEĞİ... BİLİN BAKALIM KİM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
1.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: kurt52

hem bişeyleri zorla yapacaz hem de kendi sitemizde onları açıklıcaz öyle mi...siz de büyük bir iş başarmış gibi bunu alıyosunuz..belge diye ortaya çıkarıyosunuz ya...biraz mantıklı düşünün...kötü bişey yapmış olsa sitesinde anlatır mı olayı?...nasıl görmek istersen öyle görürsün olayı...yaptık muhteşem stadı..kıskanmayın..bakın bu 6-0 veya stad,atmosfer muhabbetlerinde fener'in gerisindesiniz kabul edin...uefa kupası muhabbetini atın ortaya...ordan iyi bir vuruş yaparsınız..

ne münasebet zorla? ne gereği var. bir kanun çıkar hhoooppp fenere stat beleş. bunla övünün arkadaşlar. biz alnımızın akıyla övünüyoruz. çalışın belki sizinde olur.

ha bu arada 6-0 küçük 7-0

içine atıp yakabildiğin varsa onun adı atmosfer , cehennem olur.

stat da az kaldı onu da alacağız elinizden. artık inkar ettiğiniz tarihinizle gurur duyarsınız

• quote:

Orjinalden alıntı: ayhansx1

quote:

hem bişeyleri zorla yapacaz hem de kendi sitemizde onları açıklıcaz öyle mi...siz de büyük bir iş başarmış gibi bunu alıyosunuz..belge diye ortaya çıkarıyosunuz ya...biraz mantıklı düşünün...kötü bişey yapmış olsa sitesinde anlatır mı olayı?...nasıl görmek istersen öyle görürsün olayı...yaptık muhteşem stadı..kıskanmayın..bakın bu 6-0 veya stad,atmosfer muhabbetlerinde fener'in gerisindesiniz kabul edin...uefa kupası muhabbetini atın ortaya...ordan iyi bir vuruş yaparsınız..

ne münasebet zorla? ne gereği var. bir kanun çıkar hhoooppp fenere stat beleş. bunla övünün arkadaşlar. biz alnımızın akıyla övünüyoruz. çalışın belki sizinde olur.

stat da az kaldı onu da alacağız elinizden. artık inkar ettiğiniz tarihinizle gurur duyarsınız

bir ara alırsınızkapıyı beleş verlim olur mu?

• quote:

quote:

bir ara alırsınızkapıyı beleş verelim olur mu?
    inkar????
    yav arkadaş anlama problemin var galiba?resmi site diyoruz,bizim diyoruz

• Arkadaşlar her yer FB'ninse FB hala niye kira veriyor. Aynen GS'ın Samiyen'e verdiği gibi FB'de Saraçoğlu için kira ödüyor.

Benim bildiğim FB'ye satılan bir şey yok. O arazi başka bir takımdan alınarak daha populer ve daha fazla taraftarı olan FB'ye tahsis edildi. Al burası senin tapulu malın denmedi.

Daha öncedende söylediğim gibi. Seyrantepe de Villa olayına karşıydım.
    Ama stad yapılmasına karşı değilim..
  • trilyon alan futbolcuları senelik 50milyara oynuyor gosterip vergi kacıran
    vergi borcunun bırakın ana parasını faizini bile ödemeyen
    bunun üstüne devletten ödül alabilen tek takım sizce hangisidir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: buraqovic

trilyon alan futbolcuları senelik 50milyara oynuyor gosterip vergi kacıran

cevap:gs mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: zahony

quote:

kolay mı sormusum :)

peki bi tane daha

stad yapma bahanesiyle devletten belese arazi isteyip
    bu araziye staddan arta kalan yere villa,ev vs yaptırmayı planlayıp
    dagları asan borcunu kapamayı dusunen
    sonra beles arazisine stadı kendi imkanlarıyla yapamayıp
    onuda devletin kurumuna yıkmaya calısan
    buna karsılık baska bir kulup üzerinde okul bulunan devlet arazisini para+3 yeni okul karsılıgında almaya calısırken
    pişkince cıkıp peskes muhabbetleri yapan camia hangisidir?

üstelik kiracı bulundukları araziyi sahibiymis gibi diger araziyle takas ettigini iddia eden
    bunuda kira borcunu ve faizini yıllardır ödememis olmasına ragmen yapan camia?

simdi ben kiralık bir evde oturuyorum
    üstelik yıllardır kira borcumu ödememisim
    devlete diyorum ki gel sen benim bu kiralık evi al
    bana baska bi yerden bi arsa ver
    ama daha bitmedi
    üstüne bi de ev yap ki rahat edeyim
    eskiden kalma borclarımıda sildiriver

ne kadar guzel dimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buraqovic -- 8 Eylül 2006; 15:06:02 >

• Resmen saçmalamışsınız kusura bakmayın. Fenerbahçe bu stada kira veriyor mu vermiyor mu ? Tüm stadı kendi bütçesiyle yaptırdı mı yaptırmadı mı ?

Gs ne yapıyor peki ?

Elindeki ali sami yen stadını devlete veriyor karşılığında hiçbir ücret ödemeden seyrantepede arazi alıyor. (Bununla birlikte 50 milyon dolar borcuda siliniyor). Daha sonra o araziye gene devletin parasıyla stad yaptırıyor.

Sizde farkındasınız olayın ama ses çıkarmıyorsunuz. Bunu benim takımım yapsa gene karşı çıkarım ben kulüpler stad yapsın diye vergi vermiyorum.
  • quote:

quote:

quote:

kolay mı sormusum :)

peki bi tane daha

stad yapma bahanesiyle devletten belese arazi isteyip
    bu araziye staddan arta kalan yere villa,ev vs yaptırmayı planlayıp
    dagları asan borcunu kapamayı dusunen
    sonra beles arazisine stadı kendi imkanlarıyla yapamayıp
    onuda devletin kurumuna yıkmaya calısan
    buna karsılık baska bir kulup üzerinde okul bulunan devlet arazisini para+3 yeni okul karsılıgında almaya calısırken
    pişkince cıkıp peskes muhabbetleri yapan camia hangisidir?

üstelik kiracı bulundukları araziyi sahibiymis gibi diger araziyle takas ettigini iddia eden
    bunuda kira borcunu ve faizini yıllardır ödememis olmasına ragmen yapan camia?

simdi ben kiralık bir evde oturuyorum
    üstelik yıllardır kira borcumu ödememisim
    devlete diyorum ki gel sen benim bu kiralık evi al
    bana baska bi yerden bi arsa ver
    ama daha bitmedi
    üstüne bi de ev yap ki rahat edeyim
    eskiden kalma borclarımıda sildiriver

ne kadar guzel dimi

cevap gene mi gs?

• VERGİ KAÇIRIP YETİM HAKKI YİYEN YÜZSÜZLER ÖZÜR DİLESİN FENERBAHÇE BELKİ ONDAN SONRA DİLER.ÜLKEYE BAK NE HALE GELDİ VERGİ KAÇAKÇILARINA BİDE ARAZİLER PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR
  • kurtaramazsınız gençler stat için para vermiyonuz. vermediniz de. peşkeşin kralını yaptınız. utanınızı saklamayın. belgeleri bile sizde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TOMASİNO

VERGİ KAÇIRIP YETİM HAKKI YİYEN YÜZSÜZLER ÖZÜR DİLESİN FENERBAHÇE BELKİ ONDAN SONRA DİLER.ÜLKEYE BAK NE HALE GELDİ VERGİ KAÇAKÇILARINA BİDE ARAZİLER PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR

emin ol aziz yıldırım kadar vergi kaçıran yokdur

ali şeni ne iş yapdığını herkez biliyor eski başkan

ruslarla ilişkileri çok ii

aziz yıldırım ise natoya yani abd ye dayamış sırtını en büyük silah ticaretini yapıyo

zaten o yüzdende kendini abd başkanı zannediyo azizamca

• quote:

kurtaramazsınız gençler stat için para vermiyonuz. vermediniz de. peşkeşin kralını yaptınız. utanınızı saklamayın. belgeleri bile sizde.

SENDE KESİN BELGE DE VARDIR.POWERPOİNT TE FALAN MI YAPTIN,YOKSA WORD BELGESİ Mİ?
  • quote:

quote:

kurtaramazsınız gençler stat için para vermiyonuz. vermediniz de. peşkeşin kralını yaptınız. utanınızı saklamayın. belgeleri bile sizde.

SENDE KESİN BELGE DE VARDIR.POWERPOİNT TE FALAN MI YAPTIN,YOKSA WORD BELGESİ Mİ?

kendi sitenizde biraz flash biraz asp ile yapmışsınız, oku link verdim
  • quote:

Orjinalden alıntı: demircibu

quote:

VERGİ KAÇIRIP YETİM HAKKI YİYEN YÜZSÜZLER ÖZÜR DİLESİN FENERBAHÇE BELKİ ONDAN SONRA DİLER.ÜLKEYE BAK NE HALE GELDİ VERGİ KAÇAKÇILARINA BİDE ARAZİLER PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR

aziz yıldırım ise natoya yani abd ye dayamış sırtını en büyük silah ticaretini yapıyo

olay baskanlara gelirse kimse faruk surenin naylon faturalarına su dokemez

• quote:

quote:

quote:

kendi sitenizde biraz flash biraz asp ile yapmışsınız, oku link verdim

UTANIMIZI saklamıyorum merak etme(ne demekse)
    senin belge anlayışın bir acaip dostum yav

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: demircibu

quote:

olay baskanlara gelirse kimse faruk surenin naylon faturalarına su dokemez

evet biizm başkanlar öyle sizinkiler ise melek
    sizin başkanlar; hep okul, hastane, fakirlere yardım ,ünili gençlere burs veriyo dimi?

her senede nobel ödülü alıyo zaten

• bir sürü boş geyiğin sürmesi, bana bu yazının tam okunmadığını düşündürdü

quote:

FENERBAHÇE RESMİ SİTESİNDEN UTANÇ DOLU BİR YAZI , KENDİNİZ BİLE KABUL EDİYORSUNUZ.

Raşit Aydınoğlu Bey Altınordu’yu 1921 yılında "İttihat Spor" adi altında yeniden kurmuş ve kulüp faaliyete geçmişti. Gerçi İttihat Spor’un artık pek gücü kalmamıştı. Ne var ki, önemli bir varlığa sahipti: Union Club Sahası... Yani, bugünkü Fenerbahçe Stadı...

Fenerbahçeliler ikide bir Raşit Bey’ e gidip, "Şu stadı Fenerbahçe’ye sat" önerisinde bulunuyor. Raşit Bey de eski yılların unutturamadığı rekabet içinde "Olmaz" diye direniyordu. Fenerbahçeliler ısrar ediyor, İttihat Spor geri çeviriyordu. Bir, iki, üç... Eeee, artık bu İttihat Spor da fazla olmaya başlamıştı...

Vekiller Heyetinde o tarihte Maliye Vekili olarak görev yapan Şükrü SaracogIu Fenerbahçeliliği ile ünlüydü. Belki o bu işe bir çare bulabilir, İttihat Spor’dan İttihat Spor Sahası’nı satın alabilirdi. Ancak, satın almak için karşı tarafın onayı gerekiyordu. Gelin görün ki, karşı taraf böyle bir onaya hiç de yatkın değildi. Sorunu kestirmek ve çözmekten başka çare kalmıyordu.

Maliye Vekili Saracoğlu formülü bulmuştu "Ayni semtte faaliyet gösteren" iki kulüp vardı Kadiköy’de. Biri İttihat Spor, diğeri Fenerbahçe. Açıktı ki, Fenerbahçe’nin üye sayısı İttihat Spor’a göre çok daha fazlaydı. Demek ki, faaliyetini sürdürecek olan Fenerbahçe idi. Demek ki, diğeri, yani İttihat Spor bu yasadan sonra artık -faaliyetini sürdüremezdi.

Nitekim, sürdüremedi. İttihat Spor Sahası önce Milli Emlak idaresi’nin yönetimine bağlandı. 1929 yılında Fenerbahçe Milli Emlak idaresi’nden sahayı önce kiraladı. Hemen birden olmaz, adım adım ilerlemek gerekiyordu. Kiraladıktan sonra da adım değiştirerek, İttihat Spor Sahası, Fenerbahçe Stadı oldu.

Bu arada Saracoğlu Maliye Vekilliğinden ayrılıp ekonomik konularda araştırma ve temaslarda bulunmak üzere Amerika’ya gönderilmişti. Türkiye’ye döndükten sonra, önce Osmanlı Borçlarının tasfiyesiyle ilgili taksit sorunlarını çözmek üzere kurulan bir komisyonun başkanlığına getirilmiş, kısa süre sonra da, bu kez Adliye Vekili olarak yeniden kabineye girmişti, Kendisi Adliye Vekili iken, Maliye Vekaletinden gelen 6 Temmuz 1932 tarih ve 1213 sayılı öneriyle Fenerbahçe Stadı’nın Milli Emlak idaresi’nden alınıp Fenerbahçe Kulübü’ne satılması bakanlar kurulu tarafından karara bağlandı. Satış işlemleri yaklaşık on ay sürdü.

1933 Mayıs’ında çok eskiden "Silahtar Ağa Sahası", sonraları bir ara "Papazın Çayırı" derken "Union Club Sahası" Cumhuriyetten önce "İttihat Spor Sahası", 1929’ da "Fenerbahçe Stadı" artık Fenerbahçe Kulübü’nün malı oldu.

Tam bir Türk Lirası’na... Evet, Fenerbahçe bugünkü stadın mülkiyetini elde ederken Saracoqlu-nun araya girmesiyle Milli Emlak İdaresi’ne, yani devlete sadece bir lira ödedi.

KAYNAK:

http://www.fenerbahce.org/stadyum/tr/index.asp "den stat tarihine kıpkırmızı halde girin ve okuyun.

• ayhansx1.......FENERBAHÇE sana napmış bu kadar ya?....sabahtan beri bi ordan bi burdan...helak ettin kendini...ŞÜKRÜ SARAÇOĞLU STADYUMU...işte bu stad FENERBAHÇE'YE ait....52,000 kapasiteli....süper bir akustiği var..içerisinde sosyal tesisler,müze ve restaurantlar var....Türkiye'deki avrupa standartlarındaki tek stad...bunu AZİZ YILDIRIM VE ARKADAŞLARI YAPTI...SABAHTAN AKŞAMA KADAR KAYNAKÇIYLA,VİNÇ OPERATÖRÜYLE BİREBİR İLGİLENDİLER...

artık çekin ellerinizi üstümüzden....çamur atmakla stad YAPAMAZSINIZ...ANCAK LEGOCULARI VE MAKETÇİLERİ ZENGİN EDERSİNİZ...
  • tam ben yapıştıracaktım ki , zaten arkadaş yapıştırmış
    quote:

Orjinalden alıntı: zanetti35

bir sürü boş geyiğin sürmesi, bana bu yazının tam okunmadığını düşündürdü

quote:

FENERBAHÇE RESMİ SİTESİNDEN UTANÇ DOLU BİR YAZI , KENDİNİZ BİLE KABUL EDİYORSUNUZ.

Raşit Aydınoğlu Bey Altınordu’yu 1921 yılında "İttihat Spor" adi altında yeniden kurmuş ve kulüp faaliyete geçmişti. Gerçi İttihat Spor’un artık pek gücü kalmamıştı. Ne var ki, önemli bir varlığa sahipti: Union Club Sahası... Yani, bugünkü Fenerbahçe Stadı...

Fenerbahçeliler ikide bir Raşit Bey’ e gidip, "Şu stadı Fenerbahçe’ye sat" önerisinde bulunuyor. Raşit Bey de eski yılların unutturamadığı rekabet içinde "Olmaz" diye direniyordu. Fenerbahçeliler ısrar ediyor, İttihat Spor geri çeviriyordu. Bir, iki, üç... Eeee, artık bu İttihat Spor da fazla olmaya başlamıştı...

Vekiller Heyetinde o tarihte Maliye Vekili olarak görev yapan Şükrü SaracogIu Fenerbahçeliliği ile ünlüydü. Belki o bu işe bir çare bulabilir, İttihat Spor’dan İttihat Spor Sahası’nı satın alabilirdi. Ancak, satın almak için karşı tarafın onayı gerekiyordu. Gelin görün ki, karşı taraf böyle bir onaya hiç de yatkın değildi. Sorunu kestirmek ve çözmekten başka çare kalmıyordu.

Maliye Vekili Saracoğlu formülü bulmuştu "Ayni semtte faaliyet gösteren" iki kulüp vardı Kadiköy’de. Biri İttihat Spor, diğeri Fenerbahçe. Açıktı ki, Fenerbahçe’nin üye sayısı İttihat Spor’a göre çok daha fazlaydı. Demek ki, faaliyetini sürdürecek olan Fenerbahçe idi. Demek ki, diğeri, yani İttihat Spor bu yasadan sonra artık -faaliyetini sürdüremezdi.

Nitekim, sürdüremedi. İttihat Spor Sahası önce Milli Emlak idaresi’nin yönetimine bağlandı. 1929 yılında Fenerbahçe Milli Emlak idaresi’nden sahayı önce kiraladı. Hemen birden olmaz, adım adım ilerlemek gerekiyordu. Kiraladıktan sonra da adım değiştirerek, İttihat Spor Sahası, Fenerbahçe Stadı oldu.

Bu arada Saracoğlu Maliye Vekilliğinden ayrılıp ekonomik konularda araştırma ve temaslarda bulunmak üzere Amerika’ya gönderilmişti. Türkiye’ye döndükten sonra, önce Osmanlı Borçlarının tasfiyesiyle ilgili taksit sorunlarını çözmek üzere kurulan bir komisyonun başkanlığına getirilmiş, kısa süre sonra da, bu kez Adliye Vekili olarak yeniden kabineye girmişti, Kendisi Adliye Vekili iken, Maliye Vekaletinden gelen 6 Temmuz 1932 tarih ve 1213 sayılı öneriyle Fenerbahçe Stadı’nın Milli Emlak idaresi’nden alınıp Fenerbahçe Kulübü’ne satılması bakanlar kurulu tarafından karara bağlandı. Satış işlemleri yaklaşık on ay sürdü.

1933 Mayıs’ında çok eskiden "Silahtar Ağa Sahası", sonraları bir ara "Papazın Çayırı" derken "Union Club Sahası" Cumhuriyetten önce "İttihat Spor Sahası", 1929’ da "Fenerbahçe Stadı" artık Fenerbahçe Kulübü’nün malı oldu.

Tam bir Türk Lirası’na... Evet, Fenerbahçe bugünkü stadın mülkiyetini elde ederken Saracoqlu-nun araya girmesiyle Milli Emlak İdaresi’ne, yani devlete sadece bir lira ödedi.

KAYNAK:

http://www.fenerbahce.org/stadyum/tr/index.asp "den stat tarihine kıpkırmızı halde girin ve okuyun.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.