Şimdi Ara

kimsede FORD TAUNUS yokmu (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
487
Cevap
8
Favori
335.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 1993 de 1987 Model 1.6 xr6 die geçer bu kasa taunuslar babam almıştı.O aralar 2.8 ghia Granadamızda vardı.Nedense Babam Onu Sattı.Taunus Bir Efsanedir Taunus Babadır Taunus Arkadaştır Taunus Can dostudur.11 Sene o 1987 Taunusa bindik.Sonra Bitane Opel Vectra b1 2.0gls/ac/at otomatik vites aldı Allah kahretsin o vectrayı Ocağımıza incir ağacı dikti.Çok Orjinal Bi arabaydı ama vectralar sıkıntılı araçlar bilginize.Taunusu sattı sattığı gün sabaha kadar ağladım.Ondan sonra birçok arabaya bindim ama taunusun zevkini hiç bir arabada bulamadım.Airbag abs olmasada içinde kendimi okadar güvende hissediyorum ki anlatamam ve yıllar sonra internette gezinirken bitane taunus buldum ve aldım 18 sene astsubay emeklisi bir adam binmiş daha orjinal kullanma kılavuzları duruyor düşünün yani okadar iyi : ) : ) Hani Derler ya ak Gider karası gelir aynen öyle oldu diğeri beyaz dı bu siyah.Şimdi Taunus'u tofaşlarla kıyaslayan arkadaşlarımız var.Bence tofaş taunusun tırnağı dahi olamayacak bir araba.Ben mercedes'e opele vs. bir çok arabaya bindim.Aslen bir bmw ci olarak söylüyorum bunları =) Ama taunusun yeri bende apayrı.Taunus uzun yol arabasıdır.Şehir içini trafiği hiç sevmez.Serin havaya bayılır.ama 2 tane hastalığı var biri sağ ve sol çamurlukların üst kısımlarından çürütür 2.side travers açar.Buda Direksiyonun Ağırlaşmasına ön takımın sürekli bozulmasına sebep olur.400 Lira verdim Ön tablalar değişti direksiyon körük lastikleri vs. Şasede sorun yaratmış onu düzelttiler şimdi fişek oldu : ) Yani bide şöyle bişey var taunuslara bakmayanlara okadar çok sövüyorum ki anlatamam..Adam bildiğin bu alman harikasını harab ediyor.Mercedes felan hikaye arkadaş Taunus daki süspansiyon Hiç bir arabada yok.İşte Arkadaşlar Eski Beyaz taunusum ve yeni siyah taunusumun fotoğrafları.Sorusu olanlar bana sorabilirler taunusu çok iyi biliyorum....Ayrıca m50b20 3.20i bmw 'm var taunus bmw yi aratmıyo : ) Geçen Bi yan verdim akıllara zarar : ) bide kilitli defransieli olsa kim bilir neler yapacak : ) Yakında 72 p7b taunus dan söktüğümüz 2.3 v6 motoru takıcam 5 ileri şanzuman defransieli değiştirip kalın taban lastikleri koydummu : ) Allah Sonumu hayır etsin :D

kimsede FORD TAUNUS yokmu

• Ben aranıza yeni katıldım 1989 Taunus 1.6 GL var bende yeni aldım . Araba çok güzel Ama Şu altı çok alçak Ona bi çözüm yokmu geçen gün son anda bi tümseği yavaşladım ama yinede altını vurdu egsozu kırdım onu yüksseltmek mümkünmü ve şu çelik yüzük olayı nasıldır bi yardım edermisiniz
  • slmlar arkadaşlar.bende '77-'79 arası tek kapı taunus arıyorum.kendisinde yada çevresinde olanlar varsa görüşebiliriz...
  • Zamanında ben de 3 yıl taunus kullandım, herkese rağmen.Ben de çok beğenirdim.Ama Ford firmasından bir beklentim vardı hep...Dizel motorlu ve önden çekişli bir Taunusu neden üretmediğine çok hayret ederdim.Şimdilerde onu üretiyor ama onun adı focus diyeceksiniz ama fordun minibüslerde kullandığı güzel dizel motoru o zaman taunusta kullansaydı çok iyi olurdu.Benim de 'neden Forda biniyorsun?' sorularına verecek cevabım olurdu en azından.
  • tüm arkadaşlarım ve akrabalarım parçası ucuz tamiri kolay die tofaş araçalarını önerdi ama ben gittim taunus aldım...parçası neredeyse bakkalda bulunuyor ve ucuz. Şimdilik gayet memnunum Allah kimseye kaza bela vermesin.
  • arkadaşlar merhaba.araç kullanma konusunda babamla muhattap olmaktan sıkıldığım için 5000tllik ayırdığım bütçe ile bir araç alma arefesindeyim.seçeneklerim arasında ford taunus da var.taunus konusunda 2 seçeneğim var 2-3bin tlik bir taunus bulup paramın kalanıyla aracı elden geçirip kullanmak ya da 4-5bin tlik temiz bir taunus bulup kullanmak.hangisi sizce daha mantıklı? bu bütçeye motor istemeyen yürürü sağlam bir taunus bulur muyum? 2-3sene sorun çıkarmaması lazım 2seçenekte de aracın..

saygılar.
  • Selamlar herkese aranıza yeni katılıyorum bende yılbaşından beri 155000 kmde aldığım 90 model gt kasa fordumla beraber oldukça keyifliyim diyebilirim aracın bence kuş serileriyle kıyaslanamayacak kadar rahatlığı ve keyfi var ve fiyat olarakta fazlasıyla hakkını veren bir araç düşük bütçeyle ihtiyacını gidermek için araç arayanlar bence hiç düşümesinler ama dikkat edin daha sonra bu araç bir hastalık haline gelmesin kiminle konuştuysam bu aracı kullanıp daha sonra başka aracı alanlar hep taunusun tadı damağımda hala diye iç geçiriyorlar.

• ARKADAŞLAR BENDE 93 2.0 GTS VAR KALORİFER DE BİR SORUN MU VAR YOKSA BU ARAÇLRDA BÖYLE BİLEMİYORUM AMA SAĞ VE SOL IZGARADAN SICAK HAVA GELİRKEN ORTA İKİ IZGARADAN SOĞUK HAVA GELİYOR BUNUN SEBEBİ NEDİR ACABA...?
  • Bir buçuk yıldır kahrımı çeken emektar Taunus'umu bu gün sattım... Alan arkadaşa hayırlı olsun.
  • orta üfleyicilerden sadece soğuk hava gelir yan üfleyiciler sıcak hava verir
  • Bu da benim emektar 1988 Taunus GLS 2.0
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismail_buyukfirat

ARKADAŞLAR BENDE 93 2.0 GTS VAR KALORİFER DE BİR SORUN MU VAR YOKSA BU ARAÇLRDA BÖYLE BİLEMİYORUM AMA SAĞ VE SOL IZGARADAN SICAK HAVA GELİRKEN ORTA İKİ IZGARADAN SOĞUK HAVA GELİYOR BUNUN SEBEBİ NEDİR ACABA...?

Aynı olay bende de var
  • merhaba arkadaslar ben de 1.6 gl 87 model civarı bakınıyorum 3000 tl civarı. kaportadan düzgün araçlar buldum fakat motora bakmak gerekiyor. istanbulda olduğum için parça sorunu yaşayacağımı düşünmüyorum fakat yakıt konusunda yazılanlar canımı sıkıyor. lpg li 16 gl ler çok mu yakar ? öğrenci olduğum için ayağımı yerden kesecek ve istanbulda dur-kalk larda çok yakmayacak yani belimi bükmeyecek bir araç istiyorum. taunus kaportası çok iyi fakat arıza yapıp yapıp beni çok uğraştırsın istemiyorum. tabiki 20 küsur senelik araç birşeyler çıkaracak ama 3000 tl zor buluyorum daha da para çok zor harcarım. tecrübeli taunusçular bi yol göstersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: V-FouR

quote:

Orijinalden alıntı: ismail_buyukfirat

ARKADAŞLAR BENDE 93 2.0 GTS VAR KALORİFER DE BİR SORUN MU VAR YOKSA BU ARAÇLRDA BÖYLE BİLEMİYORUM AMA SAĞ VE SOL IZGARADAN SICAK HAVA GELİRKEN ORTA İKİ IZGARADAN SOĞUK HAVA GELİYOR BUNUN SEBEBİ NEDİR ACABA...?

Aynı olay bende de var

Ortadaki üfleyiciler klimalı araçlarda klimanın üfleyicisidir. Kalorifer üst, alt ve yanlardan üfler. Klimasızlarda ise nasıldır bilmiyorum.

• merhaba arkadaslar bende de 1988 model 16 gl var ama arabalarla pek fazla ilgim olmadıgından sadece kullanıyorum motor veya diğer özelliklerini bilmiyorum.tüp olmadığı için fazla para kacırıyorum yakıta o yüzden arabama tüp taktırmak istiyorum ve bana yardımcı olurmusunuz?sizden gercekten yardım istiyorum.tüp taktıracagım izmirde yasıyorum ve bana hangi tür tüp taktırmam gerektiğini ve nerede bulabilecegimi bilmiyorum.lütfen yardım... em ail adresim: ceshmelyyy_onercik@hotmail.com e posta ile yazarsanız sevinirim.buraya da cevaplayabilirsiniz.tesekkurler.ve modifeye yaptıracagım bunuda nerde yaptırabılecegımı yazabılırsınız arkadaslar teşekkür ederim şimdiden...
  • arkadaslar taunusunuz nekadar yakıyor benimki 40 kurusun altına bu aralar düşmüyor (sehiriçi)uzun yoldada min. 32-35 kr felan yakıyor sizde durum nedir?
  • Atiker var.Şehir içi 33kr şehir dışı 25kr.
  • Bendede ford sierra 1.6 taunusla aynı motor diyolar ama taunusun hangı motoruyla aynı bılmıyorum bı de taunus 1.6 larınız güncel ne kadar yakıyor acaba
  • nasipse bende alıcam arkadaşlar ehliyetimi diğer ay alıyorum ehliyetle birlikte arabayıda alıcam inşallah önerirmisiniz parçası falan ucuzmudur?
  • GLS için ön tampon nereden bulabilirim,bilgisi olan varsa çok memnun olurum.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.