Şimdi Ara

KINGSTON 1066/800 SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

asus p5q se

2 gb (1+1) kingston hyperx 1066(sözde!!)

intel e8400 1333 fsb 3.0 ghz

anakart otomatik ayarlarda rem hızını 800 görüyor. ne yapıtysam olmadı. 835 i geçemedim. remlerin üzerinde sonradan yapıştırılan etiketlerde KHX8500D2K2/2GN yazıyor ama cpu z veya diğer programlarda ise "ktc1g-udimm" olarak gözüküyor. hadi bu programlar yalan söylüyor. sistemimi elle dahi 900 mhz e getiremiyorum ya. bu ne adilik böyle !!

1066 diye sürmüşler piyasaya 800 lük remleri üzerlerine de kimse seri numarasını görmesin diye bir soğutucu plaka al sana 1066 !!!

remleri exadan aldım. gei göndericem. tecrübelerinizi paylaşmak istiyorum arkadaşlar.

• bu arada arkadaşlar bu remleri 835 mhz in üzerine çıkaramadım. anakartım mükemmel bir anakart 1200 mhz dahil rem desteği var.
  • hocam 2gn modeli sli modeli cpu z de epp destegi var mı bu ramlarin... olsa bile o anakartta tanımaz 2gn modelleri micron çipli cıkabiliyor ben 2g ile bitan modelini kullandım fena ram degildi 1130 4-5-5-12 en stabil degeriydi asus p5q ile kullandım ben
    1066 800 olayına gelirsek zaten 800mhz üzeri ddr2 yok hepsi overclock lu bazıları otomatik olarak algılıyor çipsetlere gore bazılarını elle ayarlamak gerekiyor yani farklı bir marka da alsanız yine 800mhz ram alacaktınız ilginç olan sizin ram in 835 ten yukarı cıkmaması ramler sorunlu olabilir anakart la uyumsuz olabilir ya da ayarlarda hata olabilir 5-5-5-15 te denediniz mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkaniq -- 23 Nisan 2009; 13:06:18 >
  • Büyük ihtimal bunuda göz önünde bulundurmuşsundur ama ben ben gene gözünden kaçabilme olasılığına göre söyleyeyim. Hızı arttırırken voltajıda arttırıyorsun değilmi belki anakartında bendeki vdrop vardır verilmesi gerekenden daha fazla voltaj vermen gerekiyordur(mesela bende 2.08 volt için 2.12 veriyorum)
  • hocam votajdan olabilecegini sanmıyorum ben 1.9v ile bile 1066 da calıstırtım 1.8 v ile en azından 950mhz e cıkması lazım diye düşünüyorum ama bu 2gn olması olayı degiştirebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkaniq -- 23 Nisan 2009; 13:09:27 >
  • arkadaşlar kingstonun sitesinde 5 5 5 15 te 2.2 volt ile 1066 yapabilirsin diye bir ibare var . denedim ama gene olmadı mavi ekran veriyor.

900 mhz yapabildim fakat bu sefer işlemcinin hızını 400*9 =3600 yapmam gerekiyor. bu sefer de işlemcinin fan fazla dönüyor ve fazla ses çıkarıyor.
  • "KHX8500D2K2/2G " imiş arkadaşlar pardon. tabi bu remin üzerinde yazan . cpu z öyle demiyor ama. bu arada epp desteği ile ilgili bişey yazmıyor cpu z de bu anakarttan başka kullanan yok mu acaba ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: engingunduz

"KHX8500D2K2/2G " imiş arkadaşlar pardon. tabi bu remin üzerinde yazan . cpu z öyle demiyor ama. bu arada epp desteği ile ilgili bişey yazmıyor cpu z de bu anakarttan başka kullanan yok mu acaba ?

2g ile biten model ise epp destegi olmaz bir yerde bir yanlıslık var o ramlerin 1066 ya cıkması lazım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.