Şimdi Ara

kingston 1333mhz cl7 mi cl9 mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar kingston 4g ram alacam ama cl7 mi cl9mu karar veremedim arasında 35 tl fark var cl9 olması oyunlarda ne gibi sorun yaratır cok fark olurmu bilen yazsın lutfen :) tesekkurler simdiden

• yokmu bilgisi olan yaw ? :D
  • Kullanmayı düşündüğün sistem nedir? Amd de zamanlama çok önemli değil sanırım ama i5e alacaksan bütçene uygun 2nci el 1600Mhz cl7 birşeyler bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak9006 -- 30 Nisan 2010; 15:59:13 >
  • 1333 mhz cl7 performans açısından fena sayılmaz ancak 1600 mhz cl9 ram alırsanız 1333 mhz den çok daha aşağıda bir performans alırsınız dikkat edin mhz artmasına rağmen performans düştü cas latency değerleri öenmlidir düşük olması her zaman daha iyidir...cl7 cl9 dan daha iyidir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak9006

Kullanmayı düşündüğün sistem nedir? Amd de zamanlama çok önemli değil sanırım ama i5e alacaksan bütçene uygun 2nci el 1600Mhz cl7 birşeyler bak

amd alacam ve oyun oynayacam iste :)
  • quote:

Kullanmayı düşündüğün sistem nedir? Amd de zamanlama çok önemli değil sanırım ama i5e alacaksan bütçene uygun 2nci el 1600Mhz cl7 birşeyler bak

Nasıl zamanlama önemli değil,öyle şey olur mu!!

RAM ile İşlemci birbiriyle bağdaşan parçalar değildir bağımsız çalışırlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

quote:

Gördüğüm kadarıyla ne zaman amd sistem önerilse cl9 ve cl7 arasında fiyatı uygun olan öneriliyor. AMD de ram hızına bağımlılık intel e oranla daha düşük diye biliyorum.
    Oyun konusunda ise 2 slot alacağını varsayarak arada 70tl fark olacağını düşünüyorum.Bu farkı ekran kartına yatırırsan oyun açısından daha yararlı bir sistem olacaktır.Fakat sorun değil dersen cl7 tabii ki daha iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak9006 -- 30 Nisan 2010; 18:48:49 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

quote:

Gördüğüm kadarıyla ne zaman amd sistem önerilse cl9 ve cl7 arasında fiyatı uygun olan öneriliyor. AMD de ram hızına bağımlılık intel e oranla daha düşük diye biliyorum.

Öyle birşey yok,ram hızı bilgisayarın performansını doğrudan etkiler ancak anakartın kalitesine göre ,işlemci ile herhangi bir bağlantısı bulunmuyor sadece 1333 mhz ve üstü ramlerde cas değeri önemsenmeden bu hem intel hemde amd için geçerli 1333 mhz üstüne çıkartabilmek için ramlere voltaj verilir burada ramler oc olmaz işlemcinin fsb si ramlere ayak uydurmaya çalışır...

O nedenle anakartların bugun dünyadaki tüm anakartlar 1000 dolarda verseniz çok özel üretimlerin dışındakileri kast ediyorum,1333 mhz den üstü ramleri * sız yani oc siz desteklemez 1600 mhz olsun 2133 mhz olsun hiç fark etmez...

• Aslında destekler ancak amd dragon platformunun şöyle bir inceliği bulunuyor: northbridge hızınız belleklerin hızının 1.5 katı olmazsa iyi verim alamıyorsunuz. Örnek, 1333mhz bellekler varken 2000mhz northbridge hızı, ki normali de budur. 1600mhz bellekler için 2400, 1866mhz bellekler için en iyi verim 2800mhz northbridge hızında oluyor.
    Tabi her işlemci bu kadar hızlı bellek kontrolü yapamıyor, olsaydı zaten standardı 1333 üstü destekler denirdi amd phenom 2ler için. Çıkan her yeni işlemci daha hızlı bellek kontrolü yapabiliyor galiba, genel geçer bir kural olarak. C3 revizyonlu yeni x2 555be, x4 945,955, 965be hep 2400-3000 arası bellek kontrolörü hızına destek verebiliyor kullanıcılara göre. Yeni çıkan 1055t işlemcileriyle 3100nb hızında kullanan var.
    Dediğim gibi konu sanırım işlemciyle alakalı, anakartın rolü varsa ne kadar olduğu hakkında bir fikrim yok.
  • tmm cl7ye karar verdim tsk arkadaslar
  • 1600 cl9 da alsan biostan 1333 cl7 yapabilirsin sonuçta.. hangisi ucuzsa onu al derim... yanılıyor muyum?
  • Mhz arttıkça cas latency değerinin düşmesi normal karşılanıyor diye biliyorum. Yani 2000 mhz cl9 ramle 1333mhz cl7 arasında çok büyük bir fark olmuyor. Bu yüzden mhz değeri arttıkça cas latency değerinde cömert davranabilirsiniz ama OC ile işiniz yoksa ve anakrtın desteklediği kadarıyla hızlı bir ram istiyorsanız tabi ki 1333mhz de cl7 hatta bütçeniz varsa CL'si daha düşük ramleri önerebilirim. İyi oyunlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2kol3bacak -- 3 Mayıs 2010; 2:58:04 >
  • RAM lerin oyun performansına katkısı belli bir miktardan sonra %5 bile değildir yani 4 gb raminiz var ise 1066 mhz ile 1600 mhz arasında oyunlarda performans farkı görmeniz çok zor 1-2 fps oynar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.