Şimdi Ara

kingston 667 ddr2 yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar ben 2 adet kingston 1gb ram almak istiyorum.

anakart özellikelrim: asus p5ld2-vm

Bellek Desteği DDR II
    CPU Desteği INTEL PENTIUM 4 , INTEL PENTIUM D, INTEL CELERON EM64T
    ON Board VGA VAR
    Yapısı mATX
    Yonga Intel 945G
    İşlemci Desteği Socket 775 for Intel Pentium D / Pentium 4 / Celeron Intel® EM64T / EIST / Hyper-Threading Technolog
    Bellek Desteği 4 x DIMM slot, max. 4GB, DDR2 667/533
    IDE Sürücü 1 X ATA 133
    SATA Sürücü 4 SATA 2
    Tümleşik Ekran Kartı INTEL GMA 950 Max 224MB
    Tümleşik Ses Kartı Realtek ALC 882, 8 Kanal
    Tümleşik Ağ Kartı Intel Gb LAN
    Tümleşik Çıkışlar 1 Paralel, 1 Seri, 8 USB
    PCI Kart Yuvası 1 x PCI-E x1, 2 x PCI
    Ekran Kartı Yuvası 1 x PCI-E x16
    Yapı Standartı mATX

ing

P5LD2-VM

AI Lifestyle Series
    - Intel 945G chipset
    - Intel LGA775 Pentium 4 CPU
    - Intel® Core™2 Extreme / Core™2 Duo Ready
    - Dual-Core CPU Support
    - Intel Graphics Media Accelerator 950
    - DDR2 667/533
    - Intel Gb LAN
    - 64-bit CPU support

*Only PCB R2.0(or higher) support Intel® Core™2 processor

almayı düşündüğüm ram bu sayfadahttp://www.weblebi.com/UrunDetaylari.aspx?Id=NoONiEygUH8Wpuv-mX9-RQ

fakat Kingston 1 GB DDR2 667 MHz olmasına ragmen 184 pin yazıyor. 184 pin ddr2 var mı? benim anakart ta 240 pin..

kingston 1gb ddr2 667 mhz nin 240 pin olanı yokmu.

yukarda linkini verdiğim kingston ram benim ana karta olurmu..
    bu linktekinde 240 pin yazıyor hangisi doğru.http://www.mavibilgisayar.com/yeni/index.php?Page=DetayliBilgi&No=299
    ve ayrıca sizin bir öneriniz varmı..

tesekkürler arkadaslar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecelerx -- 1 Haziran 2007; 2:26:18 >

• " Weblebi " pin sayısını yanlış yazmış. Bu yanlışlığa birkaç sitede rastlamıştım.
    184' ler DDR , 240' lar DDR2.. Yani her iki ram'de aynı nitelikte.

Önerim ise anakartınız dual destekliyor. İmkan var ise dual kit alın.

http://www.crucial.com/store/listparts.aspx?model=P5LD2%2DVM
  • tesekkürederim arkadasım. dualleri arastırayım..

peki iki tane aynı özellikte 1gb ram alsam aynı renkteki girişlere taksam dual kit özelliğini almazmı?

birde şu an kullandığım 2 512 lik rami yanyana taktım bir siyah bir sarıya. ikisinide aynı renge taksam performansa katkısı olurmu?

tesekkürler
  • Dual kit'ler birlikte satılır. Aynı özellikte ancak seri no veya marka değişikliği
    olan ram'lerin dual çalışabilmesi şansa kalmış.

512'leri aynı renk slotta deneyebilirsiniz. Dual çalışıp çalışmadıklarını bios'tan
    veya "cpuz" , "everest" gibi programlar ile anlayabilirsiniz. Eğer dual çıkarlar ise
    ikinci dual çifti de diğer renklere ekleyebilirsiniz. 512 x 2 veya 1 gb x 2 olarak..
  •  kingston 667 ddr2 yardım..

aynı renk slot lara taktım. ve everest te buralara baktım. ama dual çalışıp çalışmadığını anlamadım.

bu resimlerde görülen performans elimdeki ramlerle alabileceğim en iyi performansmıdır?

ayrıca 2*1 667 dual aldığım taktirde şuanki ramlerimi kullanmam performansı olumsuz etkilermi. şimdikiler 533 ?

• Evet, dual çalışmıyorlar. Zaten seri no ve imal tarihleri değişik.

Bu performans standart performans. 533'de çalışıyorlar.

Alacağınız dual kit ile kullanmayın. Hem hızları 533'e düşer, hem de dual çalışmazlar.
    Yani hepsi birden single ve 533 olarak çalışırlar.
  • tesekkürler arkadasım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Birşey değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dilligaf

Dual kit'ler birlikte satılır. Aynı özellikte ancak seri no veya marka değişikliği

512'leri aynı renk slotta deneyebilirsiniz. Dual çalışıp çalışmadıklarını bios'tan
    veya "cpuz" , "everest" gibi programlar ile anlayabilirsiniz. Eğer dual çıkarlar ise
    ikinci dual çifti de diğer renklere ekleyebilirsiniz. 512 x 2 veya 1 gb x 2 olarak..

Yanlış bilgi vermeyelim. Tamamen farklı iki ram de dual çalışır. Eğer hızları farklıysa düşük olanın hızında çalışırlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozanunal

quote:

Orjinalden alıntı: dilligaf

Dual kit'ler birlikte satılır. Aynı özellikte ancak seri no veya marka değişikliği

Yanlış bilgi vermeyelim. Tamamen farklı iki ram de dual çalışır. Eğer hızları farklıysa düşük olanın hızında çalışırlar.

peki benim üstte bilgilerini verdiğim resmini çektiğim görüntüde ramlerim dual mi çalışıyor acaba? ve bunu nasıl anlayabilirim?

• CPU-Z indirirseniz daha kolay anlarız.

http://www.cpuid.com/download/cpu-z-140.zip

Programın Memory sekmesinde yazar dual çalışıp çalışmadığı.
  • Forumlarda iyiniyetle verilmiş yanlış bilgiler olabilir.
    Birlikte doğruyu buluruz inşallah.
  •  kingston 667 ddr2 yardım..

dediğiniz prograamlada baktım yukarda resmi.. dual yazıyor ama dual olduğu analmına mı geliyor orada yazan dual..

2 adet 512 mb 533mhz ramim var. yukardaki resimde hersey normalmi yani performans açısından?

bu durumda 2 adet 1gb 667 mhz ram alıp onlarıda yanına ekleyip onlarda dual kullanabilirmiyim?
  • Evet, 512'ler dual çalışıyor. Beni yanıltan "everest" oldu. Daha doğrusu "spd"
    sekmesine basılı olduğuna dikkat etmemişim. "Bellek" sekmesine basar iseniz,
    dual çalıştıkları orada da görünecektir.

Sonuç olarak alacağınız 667 dual kit'te 533'de dual çalışacaktır.
    Karışıklık için özür dilerim.
  • özüre gerek yok arkadasım hersey için sağol yardımcı olmaya çalıştın ne özrü

533 le çalışacaksa 667 almama gerek yok onlarıda 533 alayım yada bunları elden çıkarıp sadece 2*1 667 kullnayım
  • İdeali herhalde 667'ler olacaktır. Anlayışın için teşekkürler. Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.