Şimdi Ara

Kingston Hyper-x MHZ Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar Ben Kingsont Hyper-x 2*2gb 1066 Mhz Ram Aldim
    Anakartimida EP45-DS3L Olarak Aldim Fakat Biosdan Ramlerin Mhz Baktigimda 800 Olarak Gosteriyor,
    Bunun bi Ayari Falanmi Var Yani 1066 olarka gormesi icin yksa aldigim ramlermi sorunlu cozemedim yardimci olabilicek varsa sevinirim

• çözümlerden bazıları ;

en son biosu yükleyip ramleri 1066 mhz tanıtmak

yada manuel olarak kendin ayarlayabilirsin

bana işlemci modelini ve overclockluysa hızını söyle sana bios örneği vereyim ona bakarak ayar yaparsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

çözümlerden bazıları ;

en son biosu yükleyip ramleri 1066 mhz tanıtmak

yada manuel olarak kendin ayarlayabilirsin

bana işlemci modelini ve overclockluysa hızını söyle sana bios örneği vereyim ona bakarak ayar yaparsın
    Suanda Oc Yaptim Kendim 3.2 yaptim intel q9400 u 400x8 seklinde
    ramleride ufak bi voltaj vererek 5-5-5-15 yaptim ve secenek olarakda 2.66d sectim cpu-z de
    dram frequency : 533mhz
    fsb:dram 3:4
    olarak gozukuyor oc li haliyle fakat biosu defalt yaptigimda 800 mhz oluyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tassotti -- 17 Mayıs 2009; 23:18:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tassotti

Suanda Oc Yaptim Kendim 3.2 yaptim intel q9400 u 400x8 seklinde
    ramleride ufak bi voltaj vererek 5-5-5-15 yaptim ve secenek olarakda 2.66d sectim cpu-z de
    dram frequency : 533mhz
    fsb:dram 3:4
    olarak gozukuyor oc li haliyle fakat biosu defalt yaptigimda 800 mhz oluyorlar

Alıntıları Göster
    istersen en son çıkan biosu @BIOS programıyla yükle ve tekrar o.c yap
    http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ProductID=2844#anchor_os

o.c yapmışsın zaten işlemciye bios tablosu vermeme gerek yok onları yazacaktım zaten

• quote:

istersen en son çıkan biosu @BIOS programıyla yükle ve tekrar o.c yap
    http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ProductID=2844#anchor_os

o.c yapmışsın zaten işlemciye bios tablosu vermeme gerek yok onları yazacaktım zaten

Alıntıları Göster
    (: yukluyorum Suanda Yeni Biosu Icime Kurt dustu Valla Biosda 800 Gorunce Cpu-z De Gosstertigi Seri No Ile Kuzenimde 800mhz ligi var onun pcde gosterilen seri no da ayni cok fena suphelenmeye basladim :S ama oc le 1066 oldu zaten ramler sanirim (:

En Son Boyle Yaptim Fakat Gta4 de :D Mavi Ekran verdi (:

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=568178

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tassotti -- 17 Mayıs 2009; 23:30:33 >

• quote:

(: yukluyorum Suanda Yeni Biosu Icime Kurt dustu Valla Biosda 800 Gorunce Cpu-z De Gosstertigi Seri No Ile Kuzenimde 800mhz ligi var onun pcde gosterilen seri no da ayni cok fena suphelenmeye basladim :S ama oc le 1066 oldu zaten ramler sanirim (:

En Son Boyle Yaptim Fakat Gta4 de :D Mavi Ekran verdi (:

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=568178

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Tassotti

sen bios yükle muhtemelen görecek 1066 mhz olarak

• quote:

quote:

sen bios yükle muhtemelen görecek 1066 mhz olarak

Alıntıları Göster
    1066'lık belleklerin neden 800'lük gözükmesi ve nasıl 1066'ya çıkarılacağına dair bir üst konu olsa iyi olurdu aslında.Böyle konular çok açılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Krak3n

1066'lık belleklerin neden 800'lük gözükmesi ve nasıl 1066'ya çıkarılacağına dair bir üst konu olsa iyi olurdu aslında.Böyle konular çok açılıyor.

Alıntıları Göster
    Soyle bir Hata Aliyorum Ozelliklerden Uyuyumluluk ayarlarina Baktim Xp sp 2 olarak gosteriyor ( dogru ) fakat ne yaptiysam olmadi (:

• quote:

Soyle bir Hata Aliyorum Ozelliklerden Uyuyumluluk ayarlarina Baktim Xp sp 2 olarak gosteriyor ( dogru ) fakat ne yaptiysam olmadi (:

Alıntıları Göster
    "ep45ds3l.f10" sendeki dosya adı böyle olacak onu seçip yükleyeceksin

yükledikten sonra overclock yapacağın zaman (bios değişince eski ayarlarda kararsızlıklar görülebilir)

ctrl+f1 yap
    load fail-safe defaults yap
    ve o.c yap
    kaydet çık

• quote:

"ep45ds3l.f10" sendeki dosya adı böyle olacak onu seçip yükleyeceksin

yükledikten sonra overclock yapacağın zaman (bios değişince eski ayarlarda kararsızlıklar görülebilir)

ctrl+f1 yap
    ve o.c yap
    kaydet çık

Alıntıları Göster
    Resimli anlatim Icin Tesekkur Ederim Yaptim Fakat Mhz Halen 800 olarka Gozukuyor
    Ram Oc yapar Gibi Kendim 1066 ya cikariyimmi Esktra Voltaj da ekleyip ? oc olarak gecmemesi gerek boyle birsey yaparsam cunku zatne kapasiteleri 1066 default olarak yaniliyormuyum ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tassotti -- 18 Mayıs 2009; 2:03:47 >

• quote:

Resimli anlatim Icin Tesekkur Ederim Yaptim Fakat Mhz Halen 800 olarka Gozukuyor
    Ram Oc yapar Gibi Kendim 1066 ya cikariyimmi Esktra Voltaj da ekleyip ? oc olarak gecmemesi gerek boyle birsey yaparsam cunku zatne kapasiteleri 1066 default olarak yaniliyormuyum ?

Alıntıları Göster
    bişey sorcam kahriman bu anakartın bios update sayfasında f1,f2,f3 diye gidiyor en son yani en yukardaki sürüm öteki sürümleride içinde bulunduruyormu yoksa tek tek hepsini updatelicekmiyiz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kolpaci

bişey sorcam kahriman bu anakartın bios update sayfasında f1,f2,f3 diye gidiyor en son yani en yukardaki sürüm öteki sürümleride içinde bulunduruyormu yoksa tek tek hepsini updatelicekmiyiz ?

Alıntıları Göster
    @Tassotti
    ctrl+f1 yap
    ve o.c yap (eski stabil çalışan 1066 ram li ayarlarını yap )
    kaydet çık

------
    @kolpaci

en son çıkan bios tüm güncellemeleri kapsar önceki biosları yüklemeniz gerekmez

• quote:

@Tassotti
    ctrl+f1 yap
    kaydet çık

------
    @kolpaci

Alıntıları Göster
    Tesekkur Ediyorum Yardimlarin Icin Dedikleri yaptim Suanda 1066 Olarak Calisiyor..
    Vatan bilgisayarla Papaz Olcakdim Biras daha Yapamasaydim (:
  • quote:

@Tassotti
    ctrl+f1 yap
    kaydet çık

------
    @kolpaci

Alıntıları Göster
    şöyle bir hata alıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: kolpaci

şöyle bir hata alıyorum

Alıntıları Göster
    Kolpaci Tamam Yaptirdim Sanirim Sanada (:

• quote:

Tesekkur Ediyorum Yardimlarin Icin Dedikleri yaptim Suanda 1066 Olarak Calisiyor..

Alıntıları Göster
    quote:

önemli değil güle güle kullan

• quote:

quote:

önemli değil güle güle kullan

Alıntıları Göster
    Tassotti aynı sorun bendede var anakart ve ramlerimiz aynı sendeki bios ayarlarını yazarsan sevinirim

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

800mhz üzeri ramlerin hepsi overclockludur yani default 1066 diye birsey olamaz cpu z den kontrol et ramlerinin 6400 ya da 5300 oldugu acık zaten... lakin üreticiler bu kısımda devreye girip ramlari 1066 1000 1200 vs gibi mhz lere oc garantisi vererek satıyorlar tabi cogu epp ile nvidia çipsetli anakartlar için otomatik oc olması saglanıyor ne yazıkki durum boyle ramlerin genellikle 800mhz de calısması da bundan

• quote:

Orijinalden alıntı: volkaniq

quote:

800mhz üzeri ramlerin hepsi overclockludur yani default 1066 diye birsey olamaz cpu z den kontrol et ramlerinin 6400 ya da 5300 oldugu acık zaten... lakin üreticiler bu kısımda devreye girip ramlari 1066 1000 1200 vs gibi mhz lere oc garantisi vererek satıyorlar tabi cogu epp ile nvidia çipsetli anakartlar için otomatik oc olması saglanıyor ne yazıkki durum boyle ramlerin genellikle 800mhz de calısması da bundan

Alıntıları Göster
    quote:

800mhz üzeri ramlerin hepsi overclockludur yani default 1066 diye birsey olamaz

1066 destekli amd black islemcilerde fsb'ye dokunmadan ramleri 1066 seciyorsun bal gibi de oluyor.1066 gayri resmi ddr2 standartidir destekli islemci bile yapiyorlar herkesi fsb oc'ci zannetmeyelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

quote:

1066 destekli amd black islemcilerde fsb'ye dokunmadan ramleri 1066 seciyorsun bal gibi de oluyor.1066 gayri resmi ddr2 standartidir destekli islemci bile yapiyorlar herkesi fsb oc'ci zannetmeyelim.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: .45 ACP

quote:

o.c. demek sadece fsp ile olmuyor sonucta ramler i o.c. etmiş oluyorsunuz eger fsp yetmez ise diyelim 800 mhz o zaman fsp yi o.c. yapmak gerekir ramleri cpu z ya da everest ten kontrol ederseniz (spd) 800mhz oldugu zaten acık bellek üreticileri burada devreye girip ramleri epp ile 1066 1200 gibi degerlerde tanıtıyorlar nvidia çipsetli anakartlrda da otomatik olarak 1066 1200vs degerde otomatik olarak calısıyor tabi bunların avantajları daha yüksek frekanslarda calısabilen çiplerin kullanılması denebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkaniq -- 26 Mayıs 2009; 16:10:50 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.