Şimdi Ara

Kingston ram aldım mosel çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar kingston 1 gb 533 mhz ram aldım cpu z ile bakıyorum marka bölümünde kingston yerine mosel yazıyor bu moselde neyin nesi.

• Mosel belleğin chipseti.Kingston,senin aldığın üründe Mosel chip kullanmış o kadar..Yoksa kazıklanma vb durumun yok
  • kingston ramlerin illa kingston çip taşıması sart değil hynix , micron , elpida ,mosel çipli kingston bellekler var , hiçbirinde uyumsuzluk cıkmaz merak etmeyin hatta daha iyidirler
  • Bende 1gb aldım kingston cpuz'da markada samsung görünüyo. Önce aldığım ise kingston görünüyo ikiside 1GB ve 667 mhz olmalarına rağmen birbirine uymadı galiba dual çalışmıyolar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: LostSpace

Bende 1gb aldım kingston cpuz'da markada samsung görünüyo. Önce aldığım ise kingston görünüyo ikiside 1GB ve 667 mhz olmalarına rağmen birbirine uymadı galiba dual çalışmıyolar.

dual çalışması için çiplerin aynı olması lazım
  • Ozaman demekki uyumsuzluk sorunu yok değilmiş, varmış. Arkadaş bir tane daha kingston 1gb alıp dual çalıştırmak isterse mosel çipli almak zorunda kalacak belkide baya bi arayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EDE16CD6E -- 18 Aralık 2007; 16:17:57 >
  • kıngston 'un çoğu ramlerinin çipsetleri kendi çipseti değil özellikle bu türkiye'de böle ama başka çipset olduğu için sakın bu ram kıngston olmadığını düşünmeyin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • öğrenmemiz iyi oldu
  • quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

quote:

Orjinalden alıntı: LostSpace

Bende 1gb aldım kingston cpuz'da markada samsung görünüyo. Önce aldığım ise kingston görünüyo ikiside 1GB ve 667 mhz olmalarına rağmen birbirine uymadı galiba dual çalışmıyolar.

ya arkadaşlar iyi de benim ramlar VT marka ve dual kullanıyorum.. Birinin çipseti samsung diğerinin ki adını bile söyleyemediğim tuhaf bi marka.... ama dual çalışmalrında bir sorun yok.... Bence senin anakartla ilgili bir durum olabilir... Mesela kimi anakartlarda ramleri dual kullanmak için farklı single kullanmak için farklı renkte slotlar var bi o açıdan kontrol et istersen...

• quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

Bu herzaman geçerli değil. Mesela bendede 2*1gb kingston 667 war, çiplerin üzerlerinde alakasız hiç duymadığım isimler yazıyor. CPU-Z'de baktığımda ise biri kingston diğeri samsung gözüküyor. Ama çok rahat dual çalıştırabiliyorum 128bit te. Tek slot kullandığımda 64bit oluyor. Ve rahatlıkla 777mhz leri görüyorlar 5-5-5-15 de. Boardım el vermediği için daha fazla yüklenemiyorum max 1.9v verebiliyorum :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsnUSTA -- 20 Aralık 2007; 13:10:36 >
  • tek kanal çift kanal olayıda var

aldığın ram tek yada çift kanalsa ve sistemde diğer ramde aldığının tersiyle dual çalışmaz.
    buda uyumsuz olduğu anlamına GELMEZ
  • Ram çiftlerinin aynı olması daha iyi tabii ama bazen farklıda olsalar çalışabiliyorlar.. Şans meselsi.. Elpida chiplilerde iyi , biraz overclock kapasiteleri var... Tabi Micron D9 olsa tadından yenmez..
  • merhaba dostlar.
    benim 1 gb 667 mhz kingston ram im var. gidip 1 gb 667 mhz kingston alırsam dual çalışacağından emin olabilir miyim?
    anakartım asus p5b

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kujeste -- 21 Aralık 2007; 13:29:19 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.