Şimdi Ara

!!! Kingston Ram Sorunu ACİL YARDIM LÜTFEN !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar ... Kingston 1 gb (512*2) dual kit pc3200 400 mhz ram aldım. Görünürde hiç bir sorun yoktu ancak kardeşim NBA oyunu açtığında oyunda ara ara beyaz bi ışık yanıp söndü sonrasında kitlendi ve masa üstüne döndü ve bi hata verdi şu micrasofta hata bildirimi olan hatalardan biri yalnız bilgisayar kitlenmedi sonrasında başka bir oyun açim dedim trackmania açtım birinci oyunu bu seferde oyun daha açılmadan directx ile ilgili bir hata verdi ve oyunu açmadı FİFA 2005 açim dedim bu seferde hardware acceleration ile ilgili bir hata verdi ve oyun açılmadı bunun üzerine ekran kartının sürücüsünü update ettim ve nvidia sitesinden 71.89 sürücüsünü kurdum bi restart yaptım trackmania yeniden açtım sorunsuz açıldı fifada öle akabinde nba açtım aynı hatayı yeniden verdi hemen sonrasında yine track mania açınca direct x ve fifayı açıncada hardware acceleration hatalarını yine verdi.

Sonra ramleri çıkarttım eski rami yine taktım (her iki yerede) sorunsuz çalıştı yeni ramleri teker teker denedim ve sorun çıkmadı sonra yeni ramleri yine taktım ve şu ana kadar bir sorun çıkmadı ...

Ayrıca şunuda belirtim bu oyunlarda ki hataların dışında başka bir hatayla karşılaşmadım ve html tabanlı bir oyun olan Championchip manager oynarkende hiç bir hatayla karşılaşmadım

Şimdi arkadaşlar bu yaşadığım sorunlar neden olabilir ramdenmidir başka bişeydenmidir ? ramleri götürüp değiştirimmi alalı henüz 3 gün oldu tavsiyelerinizi ve düşüncelerinizi bekliyorum ...

Şu anda aklıma bişey daha geldi bilmiyorum konuyla bir alakası varmı ama msnde bir nikin üzerine gelince sarı ufak bi panel çıkar ve kişinin niki maili falan yazar ramleri taktıktan sonra bu şekilde msnde niklerin üzerine geldiğimde o sarı ufak kutucuk hızlı hızlı yanıp sönüyodu yazılar okunmıycak kadar hızlı ancak ramleri smkip taktığımdan beri bu olay düzeldi şu anda böle bir şeyde yapmıyo ama ne bilim işte içim rahat değil arada sırada oyunlara tıklıyorum hata vermiyo açılıyo oyunlar ...
    Bu arada anakartım Asus p4p8x, ekran kartım gf4 mx 440

Mesajı yazmam dan yarım saat kadar sonra ...

Az önce yine denedim ve oyunlara girerken aynı hatları yine aldım bu sefer hataları tam olarak yazıyorum :
    Track mania oyunundaki hata : Direcktx initialisation failed !
    2line 2034 create device : D3DERR_NOTAVAILABLE
    Please Check if this versiyon of direckt x properly intalled properly on your computer

Fifa daki hata ise : Fifa 2005 Requires Hardware Graphics Acceleration

Şimdi iki dakika önce çalışıpda bu oyunların şimdi çalışmamasının mantığı nedir ? Ayrıca bu oyunların çalışmaması dışında bilgisayarda hiç bir sorun yok

• Az önce dxdiag açtım ve display sekmesinden test direct 3d ye bastım ancak 3 tane hata mesajı aldım aynen yazıyorum ...

Direct3D 7 test results: Failure at step 8 (Creating 3D Device): HRESULT = 0x887602eb (error code)
    Direct3D 8 test results: Failure at step 8 (Creating 3D Device): HRESULT = 0x8876086a (3D not available)
    Direct3D 9 test results: Failure at step 8 (Creating 3D Device): HRESULT = 0x8876086a (3D not available)

Bununda ramle bir alakası olabilirmi yoksa dx de mi bir sorun var eğer böleyse di yeniden nasıl kurarım ? çünkü son versiyon ve tekrar kurmaya çalıştığımda zaten sende bu versiyon yüklü diyip kurmuyo ?
  • directx hatalarının ramlerden kaynaklanacağını düşünmüyorum. senin nba oyunun sorunlu olmasın ? patch'ini indir bi, öyle dene. belki anakartın ramlerle uyumsuzluk yapıyordur, bios update gerekebilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: heartless

directx hatalarının ramlerden kaynaklanacağını düşünmüyorum. senin nba oyunun sorunlu olmasın ? patch'ini indir bi, öyle dene. belki anakartın ramlerle uyumsuzluk yapıyordur, bios update gerekebilir.

+1

• NBA de sorun yok çünkü başka oyunlardada hata var yine dx hatası yukarda yazdım bu arada restart yapınca sorun düzeliyo bir süre oynadıktan sonra aynı hatayı veriyo umarım ramlerden değildir aldığım her ram sorun çıkartıyo ramlerin board ile uyumsuzluğunu nasıl anlarım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magicstig -- 2 Haziran 2005, 18:50:53 >
  • aldığın her ram sorun çıkarıyorsa anakartında sorun vardır. anakartının ve ramlerinin özelliklerini yaz. ayrıca ekran kartının marka ve modelinide emin olmak için rica edeceğim.
  • Ya aldığım her ram derken aldığımda sorunçıkıyo gidip değiştiriyorum sonrasında sorunsuz oluyo yani şanssızlık bakımından öle dedim ama hemen istediklerini yazim ...

Ana kartım : Asus p4p8x , Ekran kartım : Asus gf4 mx440 agp 8x Ramler ise : kingston 1 gb pc 3200 400 mhz 512*2 dual kit
  • Arkadaş directx inin varsa yeni sürümünü (tabi beta olmasın ) falan yükle dene
  • Arkadaşlar son olarak olan olayı yazıyorum buna göre çözümlerinizi alim lütfen ben bu işin içinden çıkamadım çünkü ...

Aldığım iki ram ide (512*2 dual kit) ayrı ayrı iki slottada denedim yani 4 deneme yaptım her seferinde ramlerden birini denedim ve hiç bir sorun çıkmadı yani ramlerde ve slotlarda sorun yok gibi ee bu durumda sorun çıkmayınca dx dede bir sorun yoktur diyorum.

Hemen sonra iki rami birden taktım ve çok geçmeden aynı hatalar ile yine karşılaştım ... Sorun nerde ne yapmam lazım lütfen yardım ...
  • dual ddr modda çalışırken sorun çıkardıklarını söylediğine göre ramlerden biri arızalı olabilir. doğru slotlara taktığından eminmisin 3 dimm slotlu anakartlarda 1-3, 2-3 slotlara yerleştir ramleri.
  • 1-3 2-3 den ne kastettiğini tam anlamadım ama mavi siyah mavi siyah diye gidiyo bende ilk ve 3.cü maviye taktım siyahlar boş umarım ramlerde bir sorun vardırda değişiştirrim olur biter ... ramlerde tam olarak sorun olup olmadığını analamak için yapabilceğim bişey varmıdır ?
  • şimdi senin anakartında nasıl bilmiyorum ama normalde şu şekilde oluyor. 1. ve 3. slotlarda veya 2. ve 3. slotlara takılmış ramler dual çalışır. acaba sende durum böylemi ? böyle bir dene. belki çözülür, zannetmiyorum ama denemekten zarar gelmez.
  • bendede zaten 1 ve 3 de takılı ramler yapıcağım pek bişey kalmadı artık sanırım önce bios update yapıcam sonrasında dx i baştan kurarım bunlarda olmassa ramleri değiştiricem ama ramlerde sorun olsa ayrı ayrı takıncada sorun yaratması gerekmezmiydi ?

Bu arada yardımların için çok saol
  • ramlerin sadece dual modda çalışırken sorun çıkarma olasılığı var. sonuçta elektronik aletler. uyumsuzluk olabiliyor. bios update ve temiz bir xp yüklemesi ile sorunu aşacağını düşünüyorum.
  • arkadasim ayni sorun bendede oldu.
    cunku kinston marka remler Asus anakartlarla uyumsuzluk yapiyor.
    makinemi toplarken ilk isim kinston ram almakti.ama makineyi toplayinca alet aynen senin soyledigin gibi sorunlu calisti.restarlar vs...
    bir arkadasa sordum ilk sorusu anakartin ne? oldu. asus diyince hemen bu soylediklerimi soyledi.ayni sorunu oda yasamis.benim anakart a7n8x idi.
    bence sorun bu.
  • evet yarın akşam ilk deniyceğim şey bu artık sonucu yazarı yine buraya çok saolasın ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Odeon

arkadasim ayni sorun bendede oldu.
    cunku kinston marka remler Asus anakartlarla uyumsuzluk yapiyor.
    makinemi toplarken ilk isim kinston ram almakti.ama makineyi toplayinca alet aynen senin soyledigin gibi sorunlu calisti.restarlar vs...
    bir arkadasa sordum ilk sorusu anakartin ne? oldu. asus diyince hemen bu soylediklerimi soyledi.ayni sorunu oda yasamis.benim anakart a7n8x idi.
    bence sorun bu.

Yok arkadaşım bundan olucağını sanmam asus ve kingston bir arada kullanan dünya kadar adam var kaldıki bundan önceki ramde kingstondı ve sorun çıkmadı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.