Şimdi Ara

Kington fury Beast 3600mhz cl17 YARDIM!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anakartım asus tuf b550 plus wifi işlemcim 5600x sisteme bu ramlari aldım profil 1 de 3600 MHz ayarlıyorum ama sistem açılmıyor ard arda açılıp kapanıp tekrar bios ekranına dönüyor anakartın bios sürümünü en son güncel sürüme yükselttim yine aynı sorun devam ediyor profil 2 de 3000 MHz cl15 yapınca PC açılıyor ama profil 2 de 3600 MHz açılmıyor anakart mı uyumsuz yoksa işlemci mi anlamadım ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 3600 için biraz daha voltaj arttırma denenebilir. Benzerini yaşadım 1.44-1.45 yapınca sorunsuz çalıştı. Bendeki anakart işlemci ram farklı ama deneyin isterseniz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Aynı ram kitini ryzen 3600 ile sorunsuz kullandım .5600x ile de sorun olacağını veya uyumsuzluk olacağını sanmam işlemci ile. Anakart bios falan updateli demişsiniz.

Xmp olarak cl 17 3600 mhz seçildiğinde voltajında en az 1.35 v gibi bir şey olması lazım veya az daha yüksek. Muhtemelen cl 15 3000 mhz seçildiğinde voltaj o değerler için düşük olduğundan sistem açılıyor.

Cl 17 3600 mhz için voltaja dikkat edin gerekirse ayarlardan elle (manuel) girin. Gerçi çoğu anakartta onu, xmp açınca kendi hallediyor ama bazı anakart ve bazı durumlarda elle girmek gerekebiliyor.

• tyler_durden kullanıcısına yanıt

anladım akşama tekrar denerim dediğinizi teşekkürler.

• Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

Aynen hocam anlamadım otomatik ayarlaması gerekmiyormu bu profil ayarları ile açması lazım aslında birde voltajı yükselterek denerim akşam bakalım teşekkürler.

• Aynı anakart işlemci ram üçlüsü var değerler şu şekilde

Kington fury Beast 3600mhz cl17 YARDIM!!
  • oLgan kullanıcısına yanıt

İade ettim hocam çok uğraştım her yolu denedim voltaj yükseltme adına ama her seferinde sistemi açmadı bezdirdi beni. Büyük ihtimalle ram uyumlu değil di bazı ramlar içinde Farklı bellek üreticisi çipleri ile geliyor o çiplerde anakart seçiyor o da bana denk geldi kesin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.