Şimdi Ara

Kiracımızla problem yaşıyoruz (Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kiracımız olan adam öldü. Adamın oğlu kiraladığımız yerinden çıkmıyor. Dava açmayı düşünüyoruz. Sözleşmede adamın oğlunun adı hiçbir yerde geçmiyor. Dava sonucu nasıl sonuçlanır, tahmini olarak dava ne kadar sürer?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yarres -- 6 Haziran 2017; 20:34:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güncel

• Sözleşme süresi bitene kadar istesen de çıkaramazsın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kiracının ölümü
    MADDE 333- Kiracının ölmesi durumunda mirasçıları, yasal fesih bildirim süresine uyarak en yakın fesih dönemi sonu için sözleşmeyi feshedebilirler.

Kiracının ölümünde sözleşmenin sürdürülmesi
    MADDE 356- Ölen kiracının ortakları veya bu ortakların aynı meslek ve sanatı yürüten mirasçıları ve ölen kiracı ile birlikte aynı konutta oturanlar, sözleşmeye ve kanun hükümlerine uydukları sürece, taraf olarak kira sözleşmesini sürdürebilirler.

Kiracının ölümü
    MADDE 371- Kiracının ölümü hâlinde, onun mirasçıları ve kiraya veren, altı aylık yasal fesih bildirim sürelerine uymak koşuluyla, sözleşmeyi feshedebilirler.
  • Kirayı geç ödüyor. Ev sahiplerini bu kadar kötü görmeyin. Hakkımızı alabilsek zaten kimseyi çıkarmayız. Adam borcunu ödemiyor. Babasından kalan kira borcunu ödemeyip üstüne bu borç babamdan kalma beni ilgilendirmez diyor. Bizde madem öyle sözleşmeyi babanla imzaladık karşılıklı feshedelim diyoruz. Haklısınız ev sahipleri suçlu oluyor bu durumda.

• Ekmek parası olayına dökmeyin. Sırf inat olsun diye parası olduğu halde ödemezler.

Adamın dükkanını kullanırlar ama iş paraya gelince zorlarına gider para vermek. Ver mahkemeye çıkar gitsin.

• Bende onu diyorum hocam. Adam kaldığı sürece parasını versin. Ben kapısına dahi gitmem ama insanlar kendilerini akıllı sanıyor.

• Yarres kullanıcısına yanıt
    Ölüme bağlı miras cüzi mirastır hem borçları hem hakları kapsar, hem sözleşmeye hala taraf olacak hem de borcu ödemeyecek, yok öyle bir dünya, laftan anlamıyorsa tehdit et hocam ya Türkiyede davalar çok uzun sürüyor, şimdi süreci anlatıp savcılığa git diyeceğim ordan da adliyeye aktarma vs uzun iş, Allah kolaylık versin, gerçekten alacağını beklemek kadar zoru yok ev sahibi için

• Yetenekliego Y kullanıcısına yanıt
    Hocam savcılığa vermeyi düşünüyoruz.Sizce ne kadar sürer?

6 aydan fazla sürer

Şu sıralar feto kaynaklı savcılık şikayeti çok fazla, devletin avukatları da davaları almayı pek istemediği için süreç çok aksıyor, 6-8 ay diyorum en az, ama aradan sıyrılırsa ( malesef tanıdık veya 50 lira gibi bir meblağ araya sokmak kaydı ile) 3-4 aya sonuçlanması mümkün olabilir

• kiralananı tahliye edilebileceği durumlar

https://hukukcudoktor.com/2017/10/03/tahliye-davasi/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.