Şimdi Ara

Kiralık araçla kaza (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
5.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: emryrgc

quote:

Orijinalden alıntı: TolgaGürsoy

Peki sözleşme imzalamış bu senete mı giriyor senet olayı boş Kağıta imza ve ufak bir kağıda dolduran olay değil mı ?

Sözleşmede yazanlar neler? Bu önemli. Boş kağıt veya doldurulmamış seneti imzalamaya boş senet denir.

Benim arkadasım yapmış kazayı tam bilmedikleri icin adama böyle böyle demişler tutanak fotograf çekmemişler yani sadece çizik ve far olayı var ama sert konuşmuş adam yok iste o parayı getireceksin felan arkadas vermiş 300 lira adam demiş bu sefer su su olaylarda var bana su kadar para vericen diye ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Peki sözleşme imzalamış bu senete mı giriyor senet olayı boş Kağıta imza ve ufak bir kağıda dolduran olay değil mı ?

Sözleşmede yazanlar neler? Bu önemli. Boş kağıt veya doldurulmamış seneti imzalamaya boş senet denir.

Benim arkadasım yapmış kazayı tam bilmedikleri icin adama böyle böyle demişler tutanak fotograf çekmemişler yani sadece çizik ve far olayı var ama sert konuşmuş adam yok iste o parayı getireceksin felan arkadas vermiş 300 lira adam demiş bu sefer su su olaylarda var bana su kadar para vericen diye ?

Şimdi bu adamı elinde ne var? Arkadaşınız ne imzalamış? Senet mi yoksa hazırlanmış olarak sözleşmemi? Bu ayrıntılar önemli. Sözleşme imzaladı ise o sözleşmenin pek geçerliliği yok gibi. Çünkü araç ticari değil demişsiniz. Kanuni olarakta ticari olmayan araçları kiralamam yasak diye biliyorum. O yüzden pek bişey çıkmaz. Ama kırtasiyelerde satılan senetlerden imzaladıysa sıkıntı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Şimdi bu adamı elinde ne var? Arkadaşınız ne imzalamış? Senet mi yoksa hazırlanmış olarak sözleşmemi? Bu ayrıntılar önemli. Sözleşme imzaladı ise o sözleşmenin pek geçerliliği yok gibi. Çünkü araç ticari değil demişsiniz. Kanuni olarakta ticari olmayan araçları kiralamam yasak diye biliyorum. O yüzden pek bişey çıkmaz. Ama kırtasiyelerde satılan senetlerden imzaladıysa sıkıntı.

Senet mı dedim hayır sözleşme dedi

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Senet mı dedim hayır sözleşme dedi

Sözleşme ise çok sıkıntı çıkmaz. Biraz akıllıysa rent a car firmasının sahibi o sözleşmeyi işleme koydurtmaz. Arkadaşınıza söyleyin gidip bunları söylesin. Ticari olmayan bir arabayı nasıl kiralıyorsunuz? Bu sözleşme geçersiz gibisinden konuşsun bişey olmaz. Araçın ticari olmadığından eminmisiniz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Olayla iilgili bilgim yok ancak konu bana fake gibi geldi. Eger gercekse de dayak yiyip yemediginizi burada merakla bekliyor olacagim

• 5-6 arabasını kıraya veren yerler olduğu icin oyle şansları pek yok yeni açılan bı yer yarın gidicez 3-4 araba sıkıntı çıkarsa isler karışacak ama enayi yerine koyulan arkadaşımın olması bana dokundu

• quote:

Orijinalden alıntı: naczet24

vaktiyle başıma gelmiş gerçek bir olay anlatayım

Bir firmadan aldığım 15000 dolarlık çek vardı teminat amacıyla. Firma ödemelerinde aksaklık olduğundan çeki avukata verdim ve o gün itiybariyle alacağım 6200 küsür dolardı.Mahkemeyi tabiki kazandım ama çek miktarını değil o günkü cari alacak tutarımı tahsil ettim.6200 doların 3-4 aylık gecikme zammı ve avukat ücretini tahsil ettik.....
    Ben kestiğim tüm faturaları verdim karşı tarafta ödeme dekontlarını verdi.

Siz faturasız senedi nasıl tahsil ettiniz hayret doğrusu.Size bakan hakimler sarhoşmuydu acaba

senetin tarafları gerçek kişiyse (ticari ünvanı/vergi levhası yoksa) ve birbirlerine borç verirken senet düzenlerlerse ne olacak peki durum?

adını yazıp "x kadar borcum var" altına imza atılan bir senet için karşı tarafa fatura mı sorulacak?

• Valla beynim durdu konu değişti

• Öncelikle kulağınıza küpe olsun avis,budget,sixt gibi kurumsal firmalar haricinde bu tarz mahalle arası yerlerden kiralama yapmak çok risklidir.
    Bunun haricinde öncelikle arkadaşınız senet imzalamış mı bunu öğrenin,bazı senetler sözleşmelerin altına yapışık oluyor ve kişi dikkatli değilse sözleşme diye seneti imzalıyor ve bu tarz merdiven altı rent a car'lar bunu çok fazla yapıyor.
    Eğer adamın elinde senet varsa yapacağınız pek bir şey yok,ikna etmeye çalışın orta bir yol bulup parayı verin.
    Eğer senet yoksa hiçbir şey yapamaz,dükkanına gidip ''tutanağı tut diyorsan tutalım,yoksa benden kuruş çıkmaz'' deyip çıkın.
    Kiraladığı araçlar rent a car kaskolu değilse yargıya başvuramaz zaten,en fazla sizi korkutabilirler.
    Haaa birde bu mahalle arası rent a car'ların çoğu mafyavari kişiler oluyor,yani arkalarında mutlaka bir ''abi'' dedikleri kişi oluyor,eğer öyleyse yine uğraşmayın derim.
    Çünkü bu adam adınızı,adresinizi biliyordur,çıkar iki tane beli silahlı yarmayı kapınıza gönderip tadınızı kaçırır.
    Eğer böyle işler yapmaya meyilli biriyse yine orta yol bulup istediği parayı verin.
    Ve dediğim gibi kulağınıza küpe olsun,kiralama işinde uluslararası kurumsal firmalardan şaşmayın,arkadaşınız dua etsin ucuz kurtarmış çok daha kötü bir duruma sokabilirdi kendini.

• Ensen kalın olacak kardesim benim arkadasım kaza yaptı Kayseri'de otobus arkadan vurdu aracı Ankara'dan kiraladı açık senet usulü neyse bu korkmuş ve otobuscunun ne tel No ne tutanak birşey yok almamış. Kıraya veren adamı aramış dedis aslanım sen gel bı sıkıntı olmaz istersen ben geliyim oraya araba dayımın de sorarlarsa demiş neyse ertesi gün ankaraya gitmiş sol arka çamurluk tekere sürte surte ANKARA girişi tekeri yarılmış orada adam gelmiş ve yeni aracı getirmiş arac tamire gitmis sonradan beklenen tel geldi
    Lastik 120 tl
    Kaza hasarı 700 tl
    5 günden yattı parası 375 tl
    Bizimki pasa pasa ödedi tabi laptop cep telefonu ne varsa satarak.
    İs senet almaya geldi adam 6 ay vermem diye ısrar etmiş sonradan ceza felan gelir diye neyse ki bı kaç ensesi kalın tanıdığı ile halletti

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cemali44

tam forumdan kaydımı sildiriyordum sizin başlığı gördüm son birine daha yardımcı olayım öyle gideyim dedim
    Gidin arabanın anahtarını verin eğer verdiyseniz kimlik fotokopisi felan onlarıda alıp çıkın sizden para alamaz. Çok uzun sebepleri var. Bir kaçını sıralıyayım. !. si senedin faturası yok. Yani size satılan hizmet ne. 2. si açık senet olmaz. (yani geçerliliği yok)(heleki senedi para kısmı sonradan doldurulduysa kriminalde ortaya çıkar buda senedi yağmaya girer) 3. sü oto kiralamacı kiraya verdiği aracı normal kasko yaparak hususi otoyu ticari amaçta kullanmış var oğlu var.
    Atın anahtarı çıkın dayak yemeyin yeter :)

Senedin faturası filan olması gerekmez. Şu kişiye şu kadar borcum vardır diye a4 kağıdına yazıp imzalasınız bile sizden mahkeme yoluyla para alırlar. Ayrıca boş senette olmaz demişsiniz ama bal gibide oluyor.

Konuyla alakalı bir durumdan bahsediyoruz. Mal yada hizmet satan kurumlar bu alış verişleri karşılığı fatura keser. Sizin A4 kağıdı dediğiniz hususda doğru yani sözleşme yöntemi ben kısaca anlattım. Detaylı anlatırsam haklı olduğumu anlarsın. Ayrıca senet sözleşme vs gibi yazılı belgelerin bütün kısımlarının aynı anda doldurulması lazım. Boş senet üzerine daha sonradan yazılacak rakam senedi tahrip etmekle eşdeğerdir şimdi bi sürü husus var nihayetinde bahsi geçen kiralamacı merdiven altı bir işletme resmi yollardan bu parayı alamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: nk061

Olayla iilgili bilgim yok ancak konu bana fake gibi geldi. Eger gercekse de dayak yiyip yemediginizi burada merakla bekliyor olacagim

İsim gücüm yok fake konu icin mı uğraşcam. seninde arkadasinın basına geldiginde umarım bazı seyleri anlarsın herkes eyvallah deyip kazık öderse bu adamlar zengi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: xxkoksalxx

Ensen kalın olacak kardesim benim arkadasım kaza yaptı Kayseri'de otobus arkadan vurdu aracı Ankara'dan kiraladı açık senet usulü neyse bu korkmuş ve otobuscunun ne tel No ne tutanak birşey yok almamış. Kıraya veren adamı aramış dedis aslanım sen gel bı sıkıntı olmaz istersen ben geliyim oraya araba dayımın de sorarlarsa demiş neyse ertesi gün ankaraya gitmiş sol arka çamurluk tekere sürte surte ANKARA girişi tekeri yarılmış orada adam gelmiş ve yeni aracı getirmiş arac tamire gitmis sonradan beklenen tel geldi
    Lastik 120 tl
    Kaza hasarı 700 tl
    5 günden yattı parası 375 tl
    Bizimki pasa pasa ödedi tabi laptop cep telefonu ne varsa satarak.
    İs senet almaya geldi adam 6 ay vermem diye ısrar etmiş sonradan ceza felan gelir diye neyse ki bı kaç ensesi kalın tanıdığı ile halletti

Allah'a şükür o yonden hiç bir sıkıntım olmadı el elden üstündur ben arkadasa gitmeyelim gerek yokmuş hakkı yokmuş dedim o olsun bı gidelim genede dedi çıkıyoruz birazdan bakalım

• quote:

quote:

quote:

tam forumdan kaydımı sildiriyordum sizin başlığı gördüm son birine daha yardımcı olayım öyle gideyim dedim
    Gidin arabanın anahtarını verin eğer verdiyseniz kimlik fotokopisi felan onlarıda alıp çıkın sizden para alamaz. Çok uzun sebepleri var. Bir kaçını sıralıyayım. !. si senedin faturası yok. Yani size satılan hizmet ne. 2. si açık senet olmaz. (yani geçerliliği yok)(heleki senedi para kısmı sonradan doldurulduysa kriminalde ortaya çıkar buda senedi yağmaya girer) 3. sü oto kiralamacı kiraya verdiği aracı normal kasko yaparak hususi otoyu ticari amaçta kullanmış var oğlu var.

Senedin faturası filan olması gerekmez. Şu kişiye şu kadar borcum vardır diye a4 kağıdına yazıp imzalasınız bile sizden mahkeme yoluyla para alırlar. Ayrıca boş senette olmaz demişsiniz ama bal gibide oluyor.

Konuyla alakalı bir durumdan bahsediyoruz. Mal yada hizmet satan kurumlar bu alış verişleri karşılığı fatura keser. Sizin A4 kağıdı dediğiniz hususda doğru yani sözleşme yöntemi ben kısaca anlattım. Detaylı anlatırsam haklı olduğumu anlarsın. Ayrıca senet sözleşme vs gibi yazılı belgelerin bütün kısımlarının aynı anda doldurulması lazım. Boş senet üzerine daha sonradan yazılacak rakam senedi tahrip etmekle eşdeğerdir şimdi bi sürü husus var nihayetinde bahsi geçen kiralamacı merdiven altı bir işletme resmi yollardan bu parayı alamaz.

Valla seneti yazan parayı alır diyorlar bu kanunu bı biz biliyoruz sanırım

• Arkadaşlar medrni hukukla borç alacak ilişkileriyle ilgili sorunları bu konuya uyarlamayın yok şuda olur yok buda olur eğer bilmek istediğiniz birkonu merak ettiğiniz bir durum varsa forumda avukat arkadaşlar var size yardımcı olurlar bende elimden geleni yaparım. Ama bilmediğiniz konularda yorum yapmayın. Burda bir ticari olay var şartlar farklı

• hasar varsa ödemek zorundasınız gerisi adamı baglar ister tutanak tutar ister tutmaz maddi hasar neyse ödenmeli.
  • quote:

quote:

quote:

Ben anlatamıyorum sanırım. Boş senede imza atıldığında adam rent a car işini dahil etmeyecek ki? Borcu var diye senet vericek. Senet şirket adına değildir ki? Salak mı rent a car firma sahibi? Avukatmısınız bilmiyorum ama olayları sadece kanunlara göre değerlendiriyorsunuz fakat kanunlarda çok fazla açık var. Adam senete kendi adını tc numarasını yazar, borç miktarınada istediğini yazar. Verir icra dairesine olur biter. Ayrıca senete sonradan miktar yazılamaz demişsiniz ama mal gibide yazılır.

• quote:

quote:

quote:

Eğer kambiyo senedide imza atılmışsa ''para alamaz'' demek yanlış,çevremde birçok örneği var,alacaklı seneti mahkemeye verirse borçlunun maaşına,malına,mülküne icra yoluyla haciz bile koyabilir.Hatta ve hatta eğer borçlu kamuda çalışıyorsa alacaklı mahkeme yoluyla her ay borçlunun maaşının belli bir kısmını alıp kullanabilir.
    Alacaklı kambiyo senetinin ne için alındığını ortada mahkeme yoksa belirtmek zorunda değildir,borçlanma durumunu ''şahıs borçlanması'' olarak gösterebilir ''x kişisi tarafıma x tutarında borçludur,sözkonusu borcun tahsil tarihi geçmiştir,bu borcun borçludan tahsilini talep ediyorum'' diyerek icra dairesine seneti verir,sonra uğraşıp durursunuz.

• Evet arkadaslar mekana gittik biraz tartıştık adamla adam nüfus kağıdını geri verdi para ısı olmaz dedi biraz daha atistik buranın vergi levhasi rent a car kaskosu diyince gel iceri konusalim dedi konuştuk pazar gunü tutanak tutalım dedi paranizi geri verim mı demiş ben o an onu duymadım sonradan arkadaslar uyardı bakalım pazar gunü bı kalleslik olmazsa paramizi ve tutanağı halletcez :)

• bu arkadaslar hayatta mi acaba,konu burada kilit olmus....
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.