Şimdi Ara

Kırık dikiz aynası muayeneden geçermi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
23.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • pazarcılardan biri arabamın yolcu tarafındaki dikiz aynasına takmış baş aşağı duruyordu, koli bantı ile taş gibi yaptım yalnız bir ay sonra muayenesi var, muayeneden hafif kusur olarak geçermi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kırık Dikiz Aynası ile Muayeneden Geçme

Kırık ayna muayeneden geçer mi?

Motorlu Taşıtlar Yönetmeliği'ne göre, sürücünün görüş alanını engelleyecek şekilde hasarlı veya eksik olan dikiz aynalarıyla araç kullanmak yasaktır. Bu nedenle, kırık veya çatlak bir dikiz aynasıyla muayeneden geçmek mümkün değildir.

Sol ayna kırık muayeneden geçer mi?

Sol dikiz aynası, sürücünün görüş alanı için hayati önem taşımaktadır. Kırık veya eksik bir sol dikiz aynası, muayeneden geçmenizi engelleyecektir.

Sağ ayna kırık muayeneden geçer mi?

Sağ dikiz aynası da görüş alanınız için önemli olsa da sol dikiz aynası kadar kritik değildir. Sağ dikiz aynanız kırık olsa bile, muayeneden geçebilirsiniz. Ancak, sağ ayna olmadan araç kullanmak yasalara aykırıdır.

Çatlak ayna muayeneden geçer mi?

Çatlak bir dikiz aynası, görüş alanınızı önemli ölçüde engellemiyorsa muayeneden geçebilirsiniz. Ancak, çatlak zamanla büyüyebilir ve görüş alanınızı engelleyebilir. Bu nedenle, çatlak bir dikiz aynasını en kısa sürede tamir ettirmeniz önerilir.

Kırık dikiz aynası ile muayeneden geçmek için:

Kırık dikiz aynanız varsa muayeneden geçmek için tek seçeneğiniz aynayı tamir ettirmek veya değiştirmektir. Tamir veya değiştirme işlemi, dikiz aynasının konumuna ve hasarın boyutuna bağlı olarak değişebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aşağıdaki hallerde ağır kusur sayılır.

4.2 Dikiz aynası
    4.2.15 Dış dikiz aynası: solda yok
    4.3 Cam sileceği/Cam yıkama sistemi
    4.3.5 Ön Cam sileceği: yok
    4.3.6 Ön Cam sileceği: çalışmıyor
    4.3.10 Ön Cam yıkama sistemi: çalışmıyor

sorun olmaz gibi
  • Geçmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynayı hiç yaptırmamayı mı düşünüyorsunuz ?

• sanmiorum gecmez

• Sağ dikiz aynası olmaması hafif kusur sayılıyor diye biluyorum. Tüvturk sitesinden kesin bilgi edinebilirsiniz.

• Sağ dikiz aynası problem olmaz. Yoksa bile geçer.

Peki arka bagaj kapağı açılmazsa bu muayeneye engel bir durum mudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bir_acayip_adam

pazarcılardan biri arabamın yolcu tarafındaki dikiz aynasına takmış baş aşağı duruyordu, koli bantı ile taş gibi yaptım yalnız bir ay sonra muayenesi var, muayeneden hafif kusur olarak geçermi?

Gecer hocam sorun yapmayın
  • e koli bandıyla tutturacak kadar dağılmadıysa aynayı kapağı sökün içten kırılan parçayı direk vida atarak sabitleyin, ayna kapanmaz ama en azından bu şekil kırık olduğunu belli etmez hem de kullanmaya da devam edebilirsiniz uzunca süre
  • tüvtürkü aradım sordum, sol taraf ağır sağ taraf hafif kusur dedi
  • geçmiyor arkadaşlar hiç riske atmanıza gerek yok

2014 de geciyordu :)
    hatta gecen sene aynamdakı sinyaller kırmızı folyo kaplıydı gecti
    bu sene muayene ıstasyonunda sokturduler onun için kalma dedi.
    diğer aracım 3 stop lambası yanmıyor diye yandı. dedim bazı arabalarda hiç yok öyle bi lamba. varsa yanacak dediler :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.