Şimdi Ara

Kırıkkale Üni Tıp Fakültesi hakkında bilgi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
3
Favori
14.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: YoureGodDamnRight

Öyle gelenler olursa kırıkkale Ankara'ya 1 saat uzaklıkta olan bi şehirdir
    Hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Busonolsunartikk B kullanıcısına yanıt
    İsteği kabul ettim hocam pm atabilirsiniz

• Hocam tiptercihim adlı sitede 1 tane kadavra var yazıyor. Yeni mi geldi haberiniz var mı?

• Bu yıl geldi kadavra 1 tane evet

• Bi up yapalım üzerinden 1 yıl geçmiş arkadaşlar pmden soruyorlar buraya yazalım herkes görsün, faydalansın.

Bu yıl 3. sınıfı bitirdim. En büyük değişiklik üniversiteye kadavra geldi, hoca kimseye göstertmedi o ayrı mevzu umarım bu yıl başlar göstermeye

Genelde karşılaştırmalı sorular geliyor fakat pek bilgim yok diğer ünicersiteleri, belli başlı üniler olmadıkça ankara istanbul vb gibi yüksek puanlı.. diğer üniversiteler eşit gibi arkadaşlar hepsinin artısı eksisi var kimi uzak kiminde şehir/kampüs güzel kimi biraz daha zor vs gibi, sizin için neler önemli buna göre kararlaştırın. Mükemmel seçim diye bi şey yok en güzel yere gidip kötü şeylerden sızlanabilirsiniz de en kötü yerde en mutlu yıllarınızı geçirebilirsiniz de, size kalmış bi şey bu (daha hayata yönelik oldu neyse )

Şehri zaten anlatmışım ilk mesajda, arkadaşlarla 2 3 bi şey yapalım deseniz kafeler var vs olmazsa ankara var çok takılmayın zaten ders çalışcam iyi puan yapıcam derseniz şehir size yeter de artar. Ha deniz yok sosyal faaliyet yok falan oralar doğru.

Ben çankırıda yaşıyorum normalde, aktarma ile ankaradan 3 saat falan yolda geçiyor buna bile üşeniyorum 6 haftada bir falan gidiyorum eve.Çok uzakta yaşayan arkadaşlar var tatillerde falan gidiyorlar 2 ayda 1 gibi. Ankara'da oturup her gün sabah gelip akşam giden de var. Bunu eve olan uzaklık için yazıyorum her tür insan var yani..

edit: Prof sayısı denmiş. İlk 3 yıl temel bilimler görülüyor ( anatomi biyoloji histo biyokimya vs ) bizim ünide temel bilimler prof sayısı az ve çok iyi değil üni de farkında, biraz size kalıyor fazladan çalışmak. ha şöyle dersi dinle çalış rahat geçiliyor konu bu değil. Başka biri daha kolay anlatabilir belki dersi öyle diyelim yoksa işimizi görüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YoureGodDamnRight -- 22 Temmuz 2019; 15:2:44 >

• meraklibalik M kullanıcısına yanıt
    Oldum

• Joe Blake J kullanıcısına yanıt
    Yok atlastan bakabilirsiniz hocamda ne yazdiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gollume -- 22 Temmuz 2019; 15:7:9 >
  • meraklibalik M kullanıcısına yanıt
    Ne geldi hocam

• Merhabalar Kırıkkale Tıp gelme ihtimalim var. Şehir ve kampüs hakkında bilgi verebilirsiniz. Ankaradan geleceğim. Açıkçası biraz şehire karşı ön yargım var. Sosyal imkanlar nasıl? Özgür bir ortam var mı?

• Okuyan arkadaşlar varsa diye yazıyorum. Ankara’ya yakın vs diye sakın yazmayın. Eskiden iyi hocalar vardı iyi olanların bir kısmı emekli oldu emekli olmaya da devam ediyor. Derslik bile yok. Evet derslik yok. Kütüphane var mıdır diye sormanıza gerek yok anlayacağınız. Üniversitenin ortak kütüphanesi var o da pek işe yarayan bir şey değil. Şimdi gelelim asıl konuya. Ciddi anlamda öğretmenler öğrencilerin kalması için çaba sarf ediyor. Bakın zorluk derecesinin yüksek olması değil bu. Bize açık açık öğrencilerin belli bir kısmı kalmaz ise iyi eğitim verilmemiş dendi. Fakat üniversite meslek eğitim yeridir. Öğrenciler yeterli düzeyde ise sorulan sorulara cevaplarını verdiler ise tabi ki geçebilir çünkü yeterliliğe sahiptir. Bu fakültede böyle bir şey yok. Öğrencilerin 3’te 1’i kaldı arkadaşlar. 150 kişinin 50’si kaldı. Yanlış soru düzeltilmedi ve bir soruyla kalanlar oldu. Kolay felan geçilmiyor anlayacağınız kolay geçilse 3’te 1’i kalmazdı. Ve bu iyi çalışmaktan bağımsız bazen zorlamak için saçmalayıp yanlış soru sorup puanımızı yiyen bir fakülte burası. Daha anlatırım. Fakat genel anlamda imkanları yetersiz, dersliği dahi olmayan ilginç işlere imza atılan, hoca sayısı yetersiz bir fakülte burası. Şahsi görüşüm uzak durun buradan. Öğretmenler öğrencileri bırakmak için burada. eğitim felan hikaye. Ha bu arada ben kalanlardan değilim. Üst dönemleriyim bu arkadaşların. Şehirdeki kira fiyatları inanılmaz yüksek. Bölge halkı öğrenciyi maddi olarak eziyor. Ahır gibi yerlere saçma paralar isteniyor. En son hızlı tren gelecekti. Sağolsunlar bölge halkı, belediye başkanı, rektör işbirliği ile durak şehrin öbür ucunda. Kampüsten geçen tren için şehrin öbür ucuna gidilecek. Nedeni öğrenci git gel yapamasın mahkum kalsın buraya. Ki ben bunlara 5 kuruş kazandırmayacağım. Böyle işte arkadaşlar kesinlikle gelmeyin. Böyle böyle kendilerini bitirecekler zaten. Ankaraya 45-50 dakikada ulaşılabilen bir yerin puanı neden düşük sorgulayın bir arkadaşlar. Resmen ankara’nın ilçesinde tıp fakültesi bu sıralamada kapatıyor. Nedeni işte bunlar. Bilen adam gelmiyor. Benim puan yetmedi öbür yerlere mecbur geldim ki pişmanım diş hekimliği seçseydim ankara’da keşke. Ben ettim siz etmeyin. Aman diyim uzak durun. Doktor maaşları öyle ahım şahım değil yakınlara sorun. 3-4 bin tl eğer gece gündüz çalışıp torpilli yere kapağı atarsan fazladan kazanırsın kalburüstü meslek gruplarına göre. Fakat zaten mesai ile bunun 2 bin tl’si felan denk gelir. 1-2 bin tl için buraya mahkum olmayın eğer para için bu mesleği seçen varsa. Ben seviyordum okumak istedim fakat pişmanım. Zorlaştıran da bunlar. Siğer fakültelerin soruları felan baya kolay geliyor. Çıkmış da bolca soruluyor. Bizde çıkmış soranlar emekli oluyor zaten(bu arada çok iyi anlatan hocalardı zaten baya donanımlılardı çok severdim) artık hiç soran yok gibi bir şey. Ki olsa bile zaten onu dengeliyorlardı diğerleri. Uzak durun aman diyim.

• Cicikuş. C kullanıcısına yanıt

Üniversiteye girerken bakılacak en önemli kriterlerden biri geçme oranıdır. 50/150 =1/3 odtü makinaya yakın bir otalaması var. Direk elemek lazım bu durumda.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.