Şimdi Ara

Kırıkla tıp kazanmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
3
Favori
2.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kırık OBP diye tabir edilen tercihle yerleşilen sonraki sene sınava girerek bir başarı elde etmek hem zordu hem de emeğinizin karşılığını alamayacağınız için mantıksızdı.

Bu 2018 yılından beri git gide daha uç noktaya gidiyor derken 2020 sınavı bunun imkansızlığını tescilleyecek noktaya getirdi.

5K sıralaması olan kişiyi 20K'ya atıyor hocam daha ne olabilir?

SAY'da yerleştirme puanı 500'ü geçen 15 bin aday var. Sınavı insanlar çatır çutur çözüyor. Sınav kolay geliyor daha çok çözülüyor insanlar daha fazla sınava önem veriyor.

Düşük OBP'li insanları bile çatır çutur yiyen bir sistem var. Şu an sınav için uygulanan politikanın bakın mezuna kalmayın seneye daha berbat olacak algısını yaratmak ve birkaç sene içinde yığılmayı azaltmak olduğunu düşünmekteyim.

Son 3-4 senedir insanlar üniye yerleşse de tekrar sınava giriyor, mezuna kalmak eskiye göre çok daha basit. Bir kere daha sınava hazırlanmak 5 sene önce absürt duruyorken o zamanlar mezuna bırakıp hala yerleşmeyenler var.

Korkutucu noktaya gitmeye başladı. Siz üniye girerken ile mezun olurkenki şartlar değişecek.

Tüm eforunuzu ve inancınızı bu sınava bağlamayın.

Bırakın akademik hayata ve iş hayatınıza enerji kalsın.

Hayatın en önemli virajlarından biri ama tek viraj burası değil. Rica ediyorum önünüze ve yolunuza bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ribas0 -- 8 Eylül 2020; 15:18:41 >

• Evet o konuda çok haklısın ben üstte veri paylaşan arkadaşa ithafen dedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel yazmışın hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Diğer kısmında bir(1) öğrenci var.Onu da dahil ediyor saçma bir şekilde.Verileri toplarsan zaten hatalı olduğunu görürsün.Böyle bir şeyin olma imkanı yok çünkü.6 kişi ünide öğrenciyken giriyor.Diğerlerinin üniversiteyle daha önce hiçbir alakası olamamasına rağmen içlerienden birinin daha obpsi kırılıyor.Çok saçma değil mi sizce de?

Örnek olsun diye İstanbhul Teknik Üniversitesi Ekonomi bölümüne bakabilirsiniz.Aynı tabloyla karşılacaksınız.Kırıkla tıp kazanan çok kişi var ben de yaparım diye düşünmeyin,üzülürsünüz.Bu verilerin hatalı olduğuna eminim.
  • functionmachine kullanıcısına yanıt
    Hocam odtü bilgisayarın taban puanı 526 küsür.Kırıkla alınabilecek en iyi puanın 530 olduğunu da biliyorsunuzdur.Ona göre hesap yapın işte.Aynı şekilde ctf türkçeye giren son kişinin puanı da 525 küsür.Ona da 1 kişi kırıkla girmiş olarak gözüküyor.
  • tarih her zaman kendini tekrar eder. eğer tarihte birisi başardıysa sen neden başarama? varsa eğer içinde istek çalışmaya başla obp falan takılma bu kadar.
  • rabego R kullanıcısına yanıt
    Aynen olay arkadaşın dediği gibi bunu ben de geçen senelerde fark etmiştim.

Yök hâlâ hatayı bulup da düzeltemedi.

Hocam yani diyorsun kirikla değil onlar 2. 3. Yıl de mi?

• Hocam verilere bakınca öyle olması gerekiyor.Kırıkla ilk 20k içinde kalmak hele ki bu sistemde oldukça zor.Denemek isteyen denesin,çabalasın.Ama olmayınca da diğer insanlar yapıyor ben niye yapamıyorum gibi bir düşünceye girmesinler.
    Ne alaka ya 2018 de üniye gitmiş kırılmış 2019 da tekrar girip kazanmış işte 2.sinifta girip kazansa obp kirilmaz oraya da kirikla girdi diye yazmazlar

• hiçbirşey111 H kullanıcısına yanıt
    Hocam işte sıkıntı o.Daha önce üniversiteye yerleşmiş birisini kırık olarak algılıyor.Kırıkla hazırlanıp 525 üstü yapan en az 3 kişi olduğunu düşünüyor musunuz cidden?
    Hocam zor evet ama sayılarda çok değil zaten 2 3 5 kişi yapanlar vardır bence zaten orda 2018 de girip 2019 da kirilandan bahsediyor yani kirik olmasa neden oraya öyle yazsınlar ki bilemedim

Hocam hata o işte.
    Kırıkla  tıp  kazanmak

Bu nasıl oluyor peki?Üniversiteye yerleşen 2 kişi ama kırıkla giren 3 kişi olarak görünüyor.Ordaki diğer kategorisini de buna dahil ediyor çünkü.Bu da hata.
  • ÖSYS'ye ilk girişinde yerleşen ve başka bir üniversitede öğrenci iken girip yerleşen kişilerin olduğu bölüm bulsam, liseden mezuniyet tarihlerine bakıp bu söylediğimi kanıtlarım.
  • Ayni konuyu acmistim benzeribdesek daha dogru 2020 de bu olay zordu 2021 de daha da zor olacak gibi

• bunu denemek bile bile lades artik

emek verip sene sonunda burda sisteme sovmeyin olmasi neredeyse artik mümkün olmadığı ortada

• quote:

Orijinalden alıntı: rabego

Bu nasıl oluyor peki?Üniversiteye yerleşen 2 kişi ama kırıkla giren 3 kişi olarak görünüyor.Ordaki diğer kategorisini de buna dahil ediyor çünkü.Bu da hata.
    hocam mesela dondurup giren üniversitenin öğrencisi kabul ediliyor mu belki bununla ilgili bir şeydir

• Bu saatten sonra imkansız. Kesinlikle böyle bir şey ile uğraşmayın.

• tm için de mi aynı şeyleri düşünüyorsunuz
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.