Şimdi Ara

Kirlenmeyen gözlük (Crizal kaplama) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
9.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Silent Guardian

quote:

Orijinalden alıntı: natrium

quote:

Orijinalden alıntı: potansiyelfark

quote:

Titantum dioksit(TiO2) ile kaplanıyor camlar. Güneşin UV ışınları TiO2 bileşiğindeki elektronları koparıyor elektronlar da suya çarparak şu tepkimeyi oluşturuyor:
    2H2O+ 2elektron >> 2OH- + H2
    serbest OH- radikallari organik kirlerle(yağ vs.) tepkimeye giriyor ve zararsız CO2 ile H2O'ya dönüştürüyor. @potansiyelfark @Heimerdinger

ömrü sınırlı o zaman

Evlerin camlarını kaplayınca bu şekilde 10 yıl falan gidiyor ama gözlük için daha dandik bir şey kullanırlar diye tahmin ediyorum.
    Ayrıca TiO2 kanser yapıcı olarak onaylanmış bir maddedir.

Parmak izimi cama bıraksam yok olacağını mı iddia ediyorsunuz?

Yazdığım ona işaret ama dediğim gibi sadece organik bileşikler. Tuz falan kalır orada.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Titantum dioksit(TiO2) ile kaplanıyor camlar. Güneşin UV ışınları TiO2 bileşiğindeki elektronları koparıyor elektronlar da suya çarparak şu tepkimeyi oluşturuyor:
    serbest OH- radikallari organik kirlerle(yağ vs.) tepkimeye giriyor ve zararsız CO2 ile H2O'ya dönüştürüyor. @potansiyelfark @Heimerdinger

ömrü sınırlı o zaman

Evlerin camlarını kaplayınca bu şekilde 10 yıl falan gidiyor ama gözlük için daha dandik bir şey kullanırlar diye tahmin ediyorum.

Yazdığım ona işaret ama dediğim gibi sadece organik bileşikler. Tuz falan kalır orada.

Evde ne ile denememi önerirsiniz peki?

• ben daha önce kullandım.tozlandı çizildi parmak izi kaldı yağmurda su tuttu.normal camdan tek farkı hem içerden hem dışardan yansıma yapmadığı için ışık halelerini temizliyor.daha sonra lazım olduğunda uv korumalı 60 liralık bi cam almıştım.lense geçtim rahatım
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ömrü sınırlı o zaman

Evde ne ile denememi önerirsiniz peki?

Üstüne çok az miktarda yağ damlatırsan olabilir belki.
    Bahsettiğim miktarlar bir damlanın belki de milyonda biri, sürekli gerçekleştiği için farketmiyorsun.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: karatecrube

1.67 incelik oraninda,
    5 miyop 0.5 ast, 170 derece
    4.5 miyop 1 ast, 170 derece
    Essilor Crizal kaplamali iki adet cam toplamda 350 liraya mal oldu.

Bu fiyat devletin verdigi paralar haric.

Kalinligi serce parmak tirnagimin 1/3 u kadar. Bilmiyorum kac mm

çok aşırı pahalı değilmiş performansı nasıl sonraki gözlüğümü bundan yaptırabilirim

2 gundur kullaniyorum, ama parmagimi suratima surup gozluge bandirinca parmak izi bal gibi de cikiyor uzerine.

Tozlanma filan yok hakikaten, temizlemesi de cok kolay. Biraz sabunlayip suya tutuveriyorsun su yag ile birlikte sabunu aliyor ve camda da kalmiyor. Kurulamana bile gerek yok yani.

Ben bunu secmem de cok bir etken yoktu, numaralarim buyuk oldugu icin 1.67 incelsin dedigimde fiyat zaten 300 u geciyordu. Bu denk geldi, guzel oldu

• Bende yarın alacağım. Gözlükçüm sağlam adam. 2,5 sene önce çerçeve dahil 200 TL ye aldım. Camda 2,5 yıldır çizikler oluşmadı. Güvendiğim için aynı gözlükçüden yeni cam aldım. Crizal kaplama olsun dedi. Fiyatı için 120 TL istedi. Bakalım kullanımı nasıl olacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: B o S c H

Bende yarın alacağım. Gözlükçüm sağlam adam. 2,5 sene önce çerçeve dahil 200 TL ye aldım. Camda 2,5 yıldır çizikler oluşmadı. Güvendiğim için aynı gözlükçüden yeni cam aldım. Crizal kaplama olsun dedi. Fiyatı için 120 TL istedi. Bakalım kullanımı nasıl olacak?

Ben de bugün sipariş ettiriyorum gözlükçüye. Çerçeve dahil 300'e patlayacak.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.