Şimdi Ara

Kırmızı göz hatası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
5.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: ardicli2000

Kırmızı göz hatası

beyler demek istediğim bu yakından çekildiğinde göz bebeğinde flash patlaması dahi belli ama kırmızı göz yok.
    aynı amrka kamera ile biraz daha uzaktan çekiline kırmızı göz var hemde göz bebeğinin oransal büyüklüğü azalmasına rağmen.
    benim anlayamadığım nokta da burası.

çocukların gözüne doğru asla flaş patlatmayın. çok ama ok zararlı.

• Kırmızı gçz bir hata değil doğal bir oluşumdur.

Göz bebeğinin ani parlayan flaşa karanlık ortamda verdiği refleks hareket doğal olarak küçülmedir. Bu yüzden tek flaş patlamasından sonra alınan fotorafta kırmızı göz vardır.
    Artık dijital makinelerde kırmızı göz önleme özelliği var. Yani tek flash değil art arda flaş patlar. Böylece göz fefleksi geciktirilir ve kırmızı göz ortadan kalkar.

Eski tip filmli makinelerde de tek flaşta kırmızı göz oluşabilir.
  • bence bu sorunu o kadar çok göz önüne alma çünkü kırmızı gözü önleyebilme hemen hemen bütün makinalarda %100 değil onun yerine bunu daha sonra geçirebilen programları kullanmak daha akıllıca
  • kımızı göz gözbebeği refleks olarak küçüldüğünden değil, GÖZ BEBEĞİ KÜÇÜLEMEDİĞİNDEN DOLAYI OLUR
    topiği okuyunuz.
    okumadığınız her halinizden belli oluyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: Burak[Alper]

Kırmızı gçz bir hata değil doğal bir oluşumdur.

Göz bebeğinin ani parlayan flaşa karanlık ortamda verdiği refleks hareket doğal olarak küçülmedir. Bu yüzden tek flaş patlamasından sonra alınan fotorafta kırmızı göz vardır.
    Artık dijital makinelerde kırmızı göz önleme özelliği var. Yani tek flash değil art arda flaş patlar. Böylece göz fefleksi geciktirilir ve kırmızı göz ortadan kalkar.

Eski tip filmli makinelerde de tek flaşta kırmızı göz oluşabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hightech33 -- 25 Aralık 2007; 21:48:13 >

• Saolasın
    Sayende okumayı da öğrendim
  • Peki neden bazı insanların gözleri makinenin kırmızı göz önleme özelliği açık bile olsa daima kırmızı çıkar?
  • rica ederim
    quote:

Saolasın
    Sayende okumayı da öğrendim
  • pupilla daki kaslarında bir tembellik olabilir ya da pupilla geç tepki veriyordur. fazla ışık olduğunda pupillanın derhal daralması gereklidir.
    3. şık ise yorgun insanların gözü genelde kırmızı göz çıkar.
    quote:

Peki neden bazı insanların gözleri makinenin kırmızı göz önleme özelliği açık bile olsa daima kırmızı çıkar?
  • Alerjik riniti olanlarda kırmızı çıkar mesela.
  • sLow range fLash patLatmanız gerekiyor..
    göz içersindeki damarLar karanLıkta daha da beLirginLe$ir bunun yüzünden kırmızı göz oLayı oLuyor.
    çift fLashLa bunu haLLedebiLirsiniz ..fLash $iddetinide yumu$atmaLısınız ...
    sevgiLer..
  • ben artık birşey yazmayacağım, yahu ne damarı!!! topiği okuyunuz
    quote:

Orjinalden alıntı: FiLDi$i

sLow range fLash patLatmanız gerekiyor..
    göz içersindeki damarLar karanLıkta daha da beLirginLe$ir bunun yüzünden kırmızı göz oLayı oLuyor.
    çift fLashLa bunu haLLedebiLirsiniz ..fLash $iddetinide yumu$atmaLısınız ...
    sevgiLer..
  • @ulascelikfz7

okuduklarınızı okudum ve mantıklı geldi yani daha doğrusu tutarlı uzak mesafede flashın yetersiz kalıp göz bebğini küçültmediğinden dolayı kırmızı gözün oluşması da mantıklı geldi.
    Ancak anlamadığpım bir nokta daha var verdiğim foto örneğinde malum kırmızı göz yok fakat küçük de olsa göz bebeği siyah bir şekilde gözüküyor neden az da olsa küçük olan göz bebeği kısmı kırmızı çıkmıyor bunu anlayamadım?
    eğer göz bebeğinden olsa her zaman az ya da çok bir kırmızılık oluşması gerekmez miydi?
    saygılar cevaplarınızı bekliyorum...
  • göz bebeği tamamen kısıldığı için içeriye fazla ışık giremiyor, bu pozisyon gözbebeğinin en kısık halidir. fotoğraf makinesindeki diyafram gibi.... fazla ışık giremeyince de kırmızı göz oluşmuyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: ardicli2000

Kırmızı göz hatası

beyler demek istediğim bu yakından çekildiğinde göz bebeğinde flash patlaması dahi belli ama kırmızı göz yok.
    aynı amrka kamera ile biraz daha uzaktan çekiline kırmızı göz var hemde göz bebeğinin oransal büyüklüğü azalmasına rağmen.
    benim anlayamadığım nokta da burası.

• Ben nedenini öğrendim şimdi benim dedem göz kanseriydi annem onunlan fotoğraf çekmemi istedim çektim dedemin gözü kırmızı çıkmıştı anneminkine baktım normal sonragöz kanseri olanların fotoğrafını çektim ve anladim ki göz kansırına yalanmış olmamızdanmış yani makineylen hatası yok sorum vücutta
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.