Şimdi Ara

kış geliyor, infrared ısıtıcı mı almalı yağlı radyatör mü? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
3
Favori
110.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evime kalorifer sistemi gibi 3 tane yağlı radyatör koydum, Toplam alanı
    Y.Odası: 13 m2
    Oturma odası 12m2
    Koridor + Mutfak+Banyo: 20 m2

Bu toplamda 45 m2 civarında yeri 3 tane yağlı radyatörle ısıtıyorum. Sıcaklıktan memnunuz sorun yaşamadık devamlı açık, kendi kendini termostat sayesinde arada açıp kapatıyor biz müdahale etmiyoruz.

geçen hafta bir günlük sarfiyatını vermiştim. Günlük yaklaşık 8 Tl gibi bi rakam hesap etmiştim. Bu hafta baktım aşağıda bir haftalık sarfiyatını veriyorum.

T1:116kw
    T2:53 kw
    T3:92 kw

bunlarıda yeni zamlı tarife ile hesap edersek 57 Tl gibi bir rakam tutuyor 7 günlük ki buda yine yaklaşık 8 tl ye gelir yani ilk hesabım doğruymuş. Evimde aklınıza gelecek hersey elektrikle çalışıyor. Şofben, kettıl, bulaşık çamaşır no frost ütü lambalar tv saç krutma vsvs aklınıza gelecek biçok elektrik tüketen cihaz var ve bu rakama onlarında kullanımı dahil toplam kw lardır. aylık hesap edersek 240 250 tl yapar, bunun 50 60 ı normal elektrik kullanımı gelse 180 190 tl ye bahsettıgım alanı 3 radyatorle ısıtmıs olurum, ilk başta tereddutum olsada suan rahatım, cok soguklarda bu rakam aylık 350 tl yı bulsa yınede guzel eh azından rahatlıgı var:) tavsıye ederım yaglı radyator ortamı ısıttıgı ıcın guzel bı cıhaz.

Elimdeki radyatorler:

Arçelik 1251http://eticaret.webkure.com/urun_detaylari/1440
    AEG
    Fakir R2 tsghttp://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-dekorasyon-isitma-sogutma-fakir-marka-yagli-radyator-49650769/pasif-ilan/#classifiedTitle

Bunların hepsını 2. el olarak almıstım ornek olsun nasıl bısı olduklarını gorun dıye ekledım lınklerı ve hepsı canavar gıb ı calısıyor. tavsıye ederım. Elektrik dışında bir ısınma alternatifi olmayanlar için ideal. Bulunduğum yer istanbul ve cok soguk bı alandayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: mgurel

Evime kalorifer sistemi gibi 3 tane yağlı radyatör koydum, Toplam alanı
    Y.Odası: 13 m2
    Oturma odası 12m2
    Koridor + Mutfak+Banyo: 20 m2

Bu toplamda 45 m2 civarında yeri 3 tane yağlı radyatörle ısıtıyorum. Sıcaklıktan memnunuz sorun yaşamadık devamlı açık, kendi kendini termostat sayesinde arada açıp kapatıyor biz müdahale etmiyoruz.

geçen hafta bir günlük sarfiyatını vermiştim. Günlük yaklaşık 8 Tl gibi bi rakam hesap etmiştim. Bu hafta baktım aşağıda bir haftalık sarfiyatını veriyorum.

T1:116kw
    T2:53 kw
    T3:92 kw

bunlarıda yeni zamlı tarife ile hesap edersek 57 Tl gibi bir rakam tutuyor 7 günlük ki buda yine yaklaşık 8 tl ye gelir yani ilk hesabım doğruymuş. Evimde aklınıza gelecek hersey elektrikle çalışıyor. Şofben, kettıl, bulaşık çamaşır no frost ütü lambalar tv saç krutma vsvs aklınıza gelecek biçok elektrik tüketen cihaz var ve bu rakama onlarında kullanımı dahil toplam kw lardır. aylık hesap edersek 240 250 tl yapar, bunun 50 60 ı normal elektrik kullanımı gelse 180 190 tl ye bahsettıgım alanı 3 radyatorle ısıtmıs olurum, ilk başta tereddutum olsada suan rahatım, cok soguklarda bu rakam aylık 350 tl yı bulsa yınede guzel eh azından rahatlıgı var:) tavsıye ederım yaglı radyator ortamı ısıttıgı ıcın guzel bı cıhaz.

Elimdeki radyatorler:

Arçelik 1251http://eticaret.webkure.com/urun_detaylari/1440
    AEG
    Fakir R2 tsghttp://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-dekorasyon-isitma-sogutma-fakir-marka-yagli-radyator-49650769/pasif-ilan/#classifiedTitle

Bunların hepsını 2. el olarak almıstım ornek olsun nasıl bısı olduklarını gorun dıye ekledım lınklerı ve hepsı canavar gıb ı calısıyor. tavsıye ederım. Elektrik dışında bir ısınma alternatifi olmayanlar için ideal. Bulunduğum yer istanbul ve cok soguk bı alandayım.

elektrik faturası ne kadar geldi merak ettim? paylaşırsan sevinirim ;)

• Merhaba Arkadaşlar Ben Muhabbet Kuşu Üretiyorum ve Üretimhane için Ufo Yada Yağlı Radyatör Alacağım Mekan yaklaşık 25-30 m2 Belli zamanlarda mesela saatte 15-25 dk çalışacak sonra duracak şekilde zaman ayarlı prizim var onunla yapacağım bunu hiçbirşey yanmazken 8 derece ben bu sıcaklığı 14-15 dereceye çııkarmam lazım bu şekilde bu sıcaklıklara çıkartabilirmiyim ayrıca elektirik sarfiyatları nasıl olur hangisi daha fazla olur yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ttraky

Merhaba Arkadaşlar Ben Muhabbet Kuşu Üretiyorum ve Üretimhane için Ufo Yada Yağlı Radyatör Alacağım Mekan yaklaşık 25-30 m2 Belli zamanlarda mesela saatte 15-25 dk çalışacak sonra duracak şekilde zaman ayarlı prizim var onunla yapacağım bunu hiçbirşey yanmazken 8 derece ben bu sıcaklığı 14-15 dereceye çııkarmam lazım bu şekilde bu sıcaklıklara çıkartabilirmiyim ayrıca elektirik sarfiyatları nasıl olur hangisi daha fazla olur yardımcı olursanız sevinirim

ufo almayında ne alırsanız alın hocam, ufo adamın ocağını batırıyor
  • Öneriniz Ne Olur Peki Konya Gibi Bir Yerde Isınmak Sorun Ben Eve Değil Dediğim Gibi Üretimhanem İçin Düşünüyorum Normal Kömür Sobası da Kullanılabilir Belki Ama Ben Her zaman Yanlarında Değilim Tüterse hayvanlar Ölür Acil Yardımlarınızı Bekliyoruz Sıcaklık 15 derece olsa kafi bizim için bu şekilde en az elektrik, enerji tüketimi sağlayacak bir çözüm bulmamız Gerekiyor Yardım Ederseniz Sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ttraky

Öneriniz Ne Olur Peki Konya Gibi Bir Yerde Isınmak Sorun Ben Eve Değil Dediğim Gibi Üretimhanem İçin Düşünüyorum Normal Kömür Sobası da Kullanılabilir Belki Ama Ben Her zaman Yanlarında Değilim Tüterse hayvanlar Ölür Acil Yardımlarınızı Bekliyoruz Sıcaklık 15 derece olsa kafi bizim için bu şekilde en az elektrik, enerji tüketimi sağlayacak bir çözüm bulmamız Gerekiyor Yardım Ederseniz Sevinirim

en ekonomik ve sağlıklı çözüm inverter klima, dereceyi istediğiniz ısıya ayarlayın 24 saat çalışsın.
    klima tavsiyesi başlığı var forumda, orda kullanacağınız yerin nasıl olduğunu yazarsanız değerli üstadlar var konuda, mutlaka yardımcı olacaklardır.
  • Elektrik parası sorun değilse tercihim ve tavsiyem her daim yağlı radyatör... İnf. ısıtıcılar yüzü yakıyor arka kısımları donduruyor mübarek.
  • Benim tercihim sizin aranızda yani tavsiyem Kaliteli bir tane yağlı radyatör almanızdır bunun hakkında gereken bütün yorumları ve marka tavsiyelerini arkadaşlar zaten yazmışlar o yüzden bana birşey demek düşmez söylesemde gene aynı konuya gelcek.

Markayıda önermeyide yazmayacağım çünkü bu konuda yeterince bilgi zaten mevcut.

Ufo almaya kalkışmayın odayı doğru dürüst ısıtamadığı gibi bir ton elektrik faturasıda çabası bizim komşu 2.kademede yani 9 kademe üzerniden iki saat yakıyor diyor odanın soğuğunu kırıyor çünkü o sürekli yanıyor ondan sonra dedi aylık 140 lira fatura geldi.. elektrik canavarı bu mübarek soba.. Fazla elektrik tüketiyor.

İnverter klima önerenlerde olmuş ama masraf yapabilirseniz o zaman klima almanız sağlıklı bir çözüm olacaktır çünkü yazın serin kışın sıcak geçirirsiniz.. Bununda masrafı 2000 TL den başlar ve kaliteye,marka vs olarak farketmezsizin artabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se_co -- 17 Ocak 2012; 12:38:00 >

• Arkadaslar uzun suredır yazamadım, ocak ayında faturam 470 tl geldı, ama evde hersey elektrıklı su ısıtıcısı,sofben vs, ev dukkan uzerı kuzey cephe, her odaya toplamda 3 tane yaglı radyator koydum ve bu sene sogukların berbat oldugunu hepımız bılıoruz evım e-5 te ve cıvarında hıcbısı yokken, balkonu kar dolan yukseklıkte bır mevkıde ıstanbulda, arkadasıma dogalfaz 550 gelmıs aynı donemde yaglı radyator eger baska bır ımkan yoksa cok ıyı
  • quote:

Orijinalden alıntı: mgurel

Arkadaslar uzun suredır yazamadım, ocak ayında faturam 470 tl geldı, ama evde hersey elektrıklı su ısıtıcısı,sofben vs, ev dukkan uzerı kuzey cephe, her odaya toplamda 3 tane yaglı radyator koydum ve bu sene sogukların berbat oldugunu hepımız bılıoruz evım e-5 te ve cıvarında hıcbısı yokken, balkonu kar dolan yukseklıkte bır mevkıde ıstanbulda, arkadasıma dogalfaz 550 gelmıs aynı donemde yaglı radyator eger baska bır ımkan yoksa cok ıyı

Helal hocam ilgilenmissin konu ile ben de altus mu alsam yoksa 2. El zass mi alsam diye düşünüyor m

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni her zaman yenidir, ama bu ısın piiirlerinden biride zass dıye bılıorum, o yuzden onuda dusunebılırsın,
  • Blue house'un ürününü kullanan oldu mu hiç? Kaldığım oda 10 metre kareden azdır. Sizce şu ürün yeterli olur mu?

http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/blue-house-bh9319-fanli-9-dilim-yagli-radyator-134669795

Ekleme:Konuyu hortlatmışım ama acil bi cevap lazım google da ararken burayı buldum yazayım dedim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cgokhans -- 30 Kasım 2014; 0:16:31 >
  • cgokhans C kullanıcısına yanıt
    Üzerine 40TL verip Altus AL-11 alabilirsiniz, kullanıp ta memnun olan bir sürü insan var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Üzerine 40TL verip Altus AL-11 alabilirsiniz, kullanıp ta memnun olan bir sürü insan var.

Evet şimdi baktım daha hoş görünüyor hem de medimarkt da ücretsiz kargo ile beraber 159 tl. Öneriniz için çok teşekkür ederim. Blue house nin sadece tek ürününü görüp hakkında hiç bir yorum okuyamayınca tereddüt içerisinde idim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Ben de o memnun olanlardanım ve N11 den 138 TL' ye ikinci Altus AL-11' i aldım

• quote:

Orijinalden alıntı: cgokhans

Blue house'un ürününü kullanan oldu mu hiç? Kaldığım oda 10 metre kareden azdır. Sizce şu ürün yeterli olur mu?

http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/blue-house-bh9319-fanli-9-dilim-yagli-radyator-134669795

Ekleme:Konuyu hortlatmışım ama acil bi cevap lazım google da ararken burayı buldum yazayım dedim :)

Bir hortlatma da ben yapayım.
    Ne aldınız? Sonuç nedir?

• bende merak etmedi değilim ne aldınız ve memnun musunuz?
  • Arçelik infrared kullanıyoz biz 10 senedir arıza yapmıyor arçeliği sevmem çoğu ürünü dandik ama infrared ısıtıcıları kaliteli ocak ayında istanbulda 110 lira civarı elektirik harcadı.
    İnfraredin olumsuz tarafı yüz cildi yakması ama fatura düşük geliyor diğerleriyle en az 200 tl ek faturaya hazır olmalısınız.

• Arkadaşlar kendi adıma tecrübemi paylaşayım dedim yağlı radyatör mü infrared mi diyenleri aydınlatmak için

---Eğer ısıtıcıyı çok kısa süreli kullanacaksanız infrared alın örneğin ; balkonda yada dış ortamda infrared ısıtıcılar zaten dış ortam için icat edilmiş ısıtıcılar. Ufo markası sağolsun evlerimizin içine soktu bu lanet ısıtıcıyı. Dediğim gibi kısa süreli kullanacak ve anında geçici olarak ısınacaksanız infrared alın aksi halde asla almayın. infrared ısıtıcılar havadaki molekülleri ısıtmadığı için sadece ışığının ulaştığı yerleri ısıtıyor ve yüzeysel ısıtıyor, kapatınca ısı diye bişey kalmıyor.

---Genelde infrared ısıtıcılar 2500 w ve çok soğuk havalarda termostat asla devreye girdiremezsiniz ayarlayıp girdirseniz bile yeniden yanana kadar soğuğa dayanamazsınız.Durmaksızın 2500w tüketir.

---Gelelim yağlı radyatöre ; yağlı radyatörler bildiğiniz petek nasıl ısıtıyorsa öyle ısınıyor. Hatta en yüksek seviyede çalıştırdığınızda peteklerde görmediğiniz kadar ısındığınıda görürsünüz.

---infrared ısıtıcı durmaksızın 2500w çalışırken siz yağlı radyatörü en üst seviyede (hadi oda yaklaşık 2500w olsun) çalıştırınca yinede termostat görevini yapar atıyorum 10 dk çalışır 10 dk durur,durduğundada hemen buz gibi olmaz , içerisinin soğuğu kırılınca termostada bir ayar verirsiniz atıyorum 10 dk çalışır 20 dk durur. İçerisi iyice ısındığında da radyatörü en düşük seviyeye alırsınız (en düşük seviye genelde 600-800-900 w gibi oluyor ve buda yine termostatlı olacak infrared gibi sürekli 2500 çektiğini hesap ederseniz radyatörün termostatınıda hesap ederseniz kaç katı fark olduğunuda görürsünüz, üstelik infrared ısısı hiç kalıcı değil )

---Tabi kullanıcıdan kullanılan yere göre değişir ama bence yarı yarıyadan fazla bir tüketim farkı var.

---Şiddetle infrared ısıtıcı almayın diyorum kesinlikle yağlı radyatör alın sürekli bir odayı ısıtıcaksanız eğer kesinlikle yağlı radyatör alın oda bir kere ısınında en düşük moda alın(eğer konforunuzdan hiç vezgeçmemek isterseniz hiç kapatmayın en düşük modda sabit çalışsın)

---Eğer merkezi sisteme takviye bir ısıtıcı arıyorsanız yine yağlı radyatör alın çünkü zaten destek amaçlı ısıtıcı olacağı için elektrik tüketimi çok daha düşük olacaktır.

---Alma paşam infrared ufo alma , Ufo şöyle ufo böyle diyenede inanma , almaaaa

• Hakanizm H kullanıcısına yanıt
    çok geç oldu ama başkalarına fikir olur belkide. yeni fark ettim cevabınızı. beyfendi aldım ve bi köşeye attım. yok benim ufacık odayı ısıtamadı. alırken 20 metrekare odayı hamam gibi yaptı yoruuma kanıp mediamarkttan aldım odanın bir köşesine attım sonra. yok arkadaş belli bir dereceden üstüne çıkarmıyor. ve kazak üstüne yelek, hırka giymek zorunda kalıyorum vede ayaklarım üşüyor. iadede edememiştim kartonunu yırttım diye. kabul olmuyormuş kartonsuz gönderince. elektikli sobam bozulmuştu veito çok önerilmiş aldım. arkdaşımda gördüğüm veitonun yakınından geçmez. bi gariplik var. hem ne bileyim boyutu ufak geldi bana (1800 Watt Uzaktan Kumandalı Karbon Infrared Isıtıcı CH1800-RE modeli) hem 1-2-3. kademelerde cııız diye ses çıkartıyor 4. kademede ses yok. derece ayarında da 24 derece ve üstü ses yok altında ses çok. 288 tl verdim birde ya. delirmemek elde değil :'( ikisini toplasan bi kaliteli delonghi marka yağlıradyatör alınırdı.
    Not:Yaşadığım yer Antalya'nın İbradı ilçesi. dağın başı burası. kışın -22 yi görmüş bi yer. ama genelde -6 larda oluyor sanırım geceleri. öyle bi yerde on metre kare etmeyen odayı adam gibi ısıtan bi cihaza denk gelemedim :/

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.