Şimdi Ara

kış lastiği petlas? nokian? goodyear? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
7.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

WR G2 başlığı altında ilk ifade şudur;http://www.nokiantires.com/tyre?id=11899&group=1.01&name=Nokian+WRG2

quote:

The WR G2, Nokian Tyres’ third generation in the unique line of “All-Weather Plus” tires, offers the best performance in every season.

Anlamı ise eşsiz çizgiye sahip 3. jenerasyon 4 mevsim artı (artıyı kar desteği için koymuşlar) lastiği olan WR G2, tüm yıl boyunca en iyi performanse vaadediyor.

Ancak yine aynı sitede Hakkapeliitta R başlığı altına bakarsak;http://www.nokiantires.com/tyre?id=11949&group=1.01&name=Nokian+Hakkapeliitta+R

quote:

Nokian Tyres’ new Hakkapeliitta R Nordic studless winter tires are advanced versions of the highly successful Hakkapeliitta RSİ.

Anlamı ise nokianın çivisiz kış lastiği olan yeni Hakkapeliitta R, Hakkapeliitta RSİ'nin gelişmiş versiyonudur.

hatta aynı paragrafın sonunda Hakkapeliitta R tüm kış şartlarında ustadır gibi bir ifade var.

biri için tüm mevsimler deniyor diğeri için kış mevsimi, biri için tüm mevsim koşulları deniyor diğeri için tüm kış koşulları.

ama durun hepsiburada ve senersongur daha doğru söylüyordur. nokian onlardan daha mı iyi bilecek.

• Bu lastik en iyi diye birşey demedim.

Benim dediğim bu lastik kış lastiği.

Ayrıca Kanada gibi serin yaz geçen ülkelerde de 4 mevsim kullanılabiliyor.

Ama kar üzerinde 10 numara sürüşü var. Adamlar zaten karda bir sürü araçla kullanmışlar.

O kadar karda gram kayma yapmadan ilerliyor. Savrulma yok, yol tutuş çok çok iyi.

Sizin kış lastiğinden beklentiniz ne gerçekten merak ediyorum.

Karda gayet güzel gidiyor. Forumu yanlış yönlendirmeye gerek yok.

Görende lastik karda çekmiyor, gitmiyor sanacak.
  • 2 sene önce petlas aldım şuanda da hali hazırda bu lastiği kullanıyorum. Lastik ebatım 205 55 16, lastiğin bu sene 3. kışı olacak. Lastik ilk 2 kış çok iyiydi çok memnun kaldım fakat bu sene lastik bariz sertleşmiş. Lastikçi de lastikleri takarken söylemişti fakat ben lastik satmak istiyordur ondan söylüyordur diye kulak asmamıştım. Geçenlerde Ankara'ya bir miktar kar yağdı, lastikler yine sıkıntı çıkartmadı karda gayet tatmin edici performansı var ama dediğim gibi lastik çok çabuk sertleşti bu da konfor kaybına neden oluyor. Ben bu lastiğin tanesini 115 TL ye almıştım, o zamana göre fiyatı çok iyiydi. Ama şimdi deseniz ki 160-170 TL petlasa verir misin, mümkün değil vermem. Buda size petlasla ilgili deneyimim.
  • Nokian WRG2 ; aslen dört mevsim bir lastiktir fakat 'kış lastiği' spesifikasyonlarını karşıladığı için yanağında 'kış lastiği sembolü' bulunur. Diğer kış lastiklerinden farkı hem yaz hem de kış mevsiminde kullanılabiliyor olmasıdır.

kış lastiği petlas? nokian? goodyear?

kış lastiği petlas? nokian? goodyear?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LionTech16 -- 14 Aralık 2012; 22:20:39 >

• nokian diyor ki bu lastik kış lastiği şartlarını da taşıyan 4 mevsim lastik. hala kış lastiği diye iddia ediyor.

sonra da forumu yanlış yönlendirmeyin diyor. daha okuduğunu anlamayan kişiyle tartışmamak gerekiyor.

liontech16 hocam biliyorsunuz ki sizi kastetmiyorum. zaten ikimiz aynı şeyi söylüyoruz. WR G2 temelde 4 mevsim lastiktir ancak kış lastiği koşullarında asgari tutunma sağlar.
  • Nokian KIŞ sembolü koymuş ve bu lastik KARLI yollarda ve ağır kış koşullarında süper gidiyor.

İsteyen yaz lastiği desin, isteyen 4 mevsim ama bu lastik KIŞ lastiği. Kış şartlarında bu tarz performansa sahip 4 mevsim lastiği zaten yok.

• Bir lastikte 'kış lastiği' sembolünün olması o lastiğin 'kış lastiği standartlarını' karşıladığı anlamına gelmektedir. Bu nedenle de Nokian'ın sitesinde 'kış lastiği' bölümünde yer alır.

http://www.nokiantires.com/product-group?group=1.01

Diğer kış lastiklerine göre dört mevsim lastik olarak da kullanılması bu lastiğin en büyük avantajıdır. Nokian'ın sitesindeki ifade de bu kısma vurgu yapılmaktadır.

Aslında ikiniz de doğruyu söylüyorsunuz ama

• quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Nokian KIŞ sembolü koymuş ve bu lastik KARLI yollarda ve ağır kış koşullarında süper gidiyor.

İsteyen yaz lastiği desin, isteyen 4 mevsim ama bu lastik KIŞ lastiği. Kış şartlarında bu tarz performansa sahip 4 mevsim lastiği zaten yok.

goodyearın vector 4seasons diye 4 mevsim lastiği var. ve bu performansa sahip. üstelik 4x4 impreza ile test edilmemiş önden çekişli araçlar ile test edilmiş. 4x4 araçların testlerini koyup da lastik süper diyerek kendinizi küçük düşürmeyin.tekrar ediyorum WR G2 nin türkiyede çekilmiş olan ve WR G2 kullanıldığı iddia edilen mazda6 dan başka 2 çeker araçla testi yok. hep 4x4 araçlar ile test edilmiş ve süper gidiyor denmiş. 4x4 araca hangi 4 mevsim lastiği takarsanız takın sorun çıkarmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noktanınsâbiti -- 14 Aralık 2012; 23:12:00 >

• zaten adacın yaptığı testlere dikkatlice bakarsak 2010 da yapılan testte WR G2 orta sınıfta yer almışken, semperit ve fuldadan daha kötü performans göstermişken; 2012 de yapılan testte nokianın asıl kış lastiği olan WR D3 conti, michelin, dunlop, goodyear ekibiyle beraber en iyi performansı göstermiş. hala daha kış koşullarında daha iyi diye 4x4 araçlar ile hazırlanmış video koymanın anlamı yok.

http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/winterreifen/2012_winterreifen_Test_205_55_R16.aspx?ComponentId=147067&SourcePageId=31821
    http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/winterreifen/2010_Winterreifen_Test_225_45_R17.aspx?ComponentId=40334&SourcePageId=31821

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noktanınsâbiti -- 14 Aralık 2012; 23:21:08 >

• Önden çekiş araçlar.

• hiç biri benim videosunu verdiğim goodyear gibi yokuş yukarı durup kalkış yapmıyor. hepsi düz yolda ilerliyor. gerçekten çok süper performansa sahipler.

not: hepsiburada kampanyasından dolayı nokian WR G2 benim de ilgimi çekmişti çünkü passat ebadı farklı olduğu için en ucuz lastik lassa 315 liraya satılırken nokian 265 liraya satılıyordu.

2 hafta boyunca lastiği araştırdım. ancak sabuncubeli geçidinde çekilen haricinde doğru düzgün video yok. resmi test kurumları orta derece not vermişler ve kullanıcı yorumları (tyrereviews.co.uk) çok dengesiz. bilhassa 2 çekerli araçlarda lastiği almam diyenler çoğunluktaydı. o nedenle vazgeçip etrafımda kullanan çok olduğu için petlas aldım.

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Nokian/WR-A3.htm
    http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Nokian/WR-D3.htm
    http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Nokian/WRG2.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noktanınsâbiti -- 14 Aralık 2012; 23:37:52 >

• Yokuş yukarı durup kalksa ne olacak.
    Zaten lastik karda kaymayan ve giden bir lastik.
    Türkiye videosunda Mazda kullanan arkadaş yokuş yukarı birkaç kere yolda kalan araçları bekleyip durup kalkış da yaptı. Sanki gören de lastik yolda kalacak falan zanneder.

Yokuş yukarı durup kalkmak zaten zor değil ki. Sonuçta Kış lastiği.

• nokiana mail atın da boşu boşuna 4 mevsim lastiği olarak satmasınlar.
  • Tamam arkadaşım, Ben NOKIAN ile kışın karda buzda yolda kalırım, zincir takarım, siz GOODYEAR ile bütün yolların hakimi olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Tamam arkadaşım, Ben NOKIAN ile kışın karda buzda yolda kalırım, zincir takarım, siz GOODYEAR ile bütün yolların hakimi olursunuz.

+1

Bi meseleyi bu kadar uzatmaya ne gerek var!Sanki diğer lastikler uçuruyor.
  • meseleyi farklı yöne çekmenin bir alemi yok. kimse size nokian ile yolda kalırsınız demiyor. lastik işe yaramaz da demiyor. bizim söylediğimiz iyi bir 4 mevsim lastik olduğu. konuyu saptırmayın. siz lastiğin çok iyi bir kış lastiği olduğunu söylediniz biz de ortalama üstü bir 4 mevsim lastik olduğunu.
  • godyear yada petlas
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.