Şimdi Ara

KIŞ LASTİĞİ SEÇİM KARARSIZLIĞI; CONTINENTAL - GOODYEAR - MICHELIN - NOKIAN etc. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
33.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oncelikle bir celiski yasadiginizi dusunuyorum,sebebine gelince;basta siraladiginiz lastik marka modelleri tum ebatlarda orta ve ust siralarda yer Alan ve bircok ebatta test birincisi olan markalar..Lassa haric..Hem ucuz etin yahnisi yavan olur diyeceksiniz hem de gonlum lassa snoways eraya kayiyor diyeceksiniz. Burada referansiniz odeyeceginiz meblag mi yoksa guvenlik ve performans degerleri mi?Eger onceliginiz guvenlik ve performans ise conti,nokian,Goodyear,Michelin,Bridgestone lastiklerinden hangisini alirsaniz alin fazlasiyla tatmin olursunuz..hatta Hankook,Kumho,Pirelli,sava,debica,Fulda,Dunlop lastikleri de sizi memnun edecektir..Fiyat performans olarak sava Eskimo s3 ve debica frigo2 lastiklerini oneririm..lassa kesinlikle onermem cok sesli ve surtunme katsayisi yuksek..dedigim gibi fiyati sorun etmezseniz conti ts 850 oneririm..testlerde lastikler arasinda ciddi farklar olmasa da 1. Ile sonuncu arasinda ciddi farklar olabiliyor..ortalama kullanicilar degisken yol sartlarinda bu farklari cok da anlayamiyorlar..cunku goreceli farklar var..siz kullanmadiginiz bir lastigi kiyaslamak icin referans alamazsiniz..sunu da unutmamak lazim buz ve karda cok iyi cekis ve fren performansi olan lastiklerde gorece kuru zeminde zayifliklar oluyor..kuru zemin performansi iyi olan lastiktede kar ve buzda zafiyet oluyor..bunlarin hepsini dengeli sunan lastik ise cok Pahali..umarim Biraz da olsa fikir verebilmisimdir..saygilarimla..not:bugune kadar Michelin,lassa,brigestone,Pirelli,Fulda,debica,goodyear marka kis lastiklerini gerek ayni gerekse farkli marka model araclarla kullanmis bir sofor olarak yazdim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu arada eklemeliyim Istanbul sartlarinda kullanacaksaniz f/p urunleri tercih edin derim..hep derim,en kotu kis lastigi en iyi yaz lastiginden makbuldur kisin..petlas,sava,debica en uygun f/p urunleri bence..hele ki sava ve debica polonya gibi soguk iklimin Hakim oldugu bir ulkenin uretimi ve goodyearin catisi altindaki markalar iken..

• Gecen sene erzurumda nokian wrd3 kullandim oldukça basarili bir lastik

• Bugüne kadar ben de Lassa, GYear, Nokian ve Debica kullandım.

Lassa çok uğultu yapardı ve yuvarlanma direnci yüksekti, karda buzda yeterli performans gösterse de biraz hızlı sertleştiler sanki.

GYear ve Nokian çok dengeliydiler bilhassa Nokian güvenliğe sarsıntı ve akustik konfor da katabiliyordu.

Debica yı ise ş.içi haff şartlarda kullanmak için Stepway aracıma almıştım ancak konforu ve tutunma özellikleri epey beğenimi kazandı, hatta macera olsun diye (!) içine 5 kişi doluşup karlı dağ eteklerinde yolda-yol dışında da denediğimde bizi yarı yolda bırakmadı, tabi Stepway + Debica yı asfaltta diğer araçlarım kadar performanslı kullanmadığımı da belirteyim.

Şimdiyse Petlas siparişi verdim, 245 45 18 ve 205 50 17", neticeyi merak ediyorum.
  • Continental ve UG9 arasinda fiyat farki az veya hic yoksa Continental

Kendim UG8 kullaniyorum,karda buzda performansi oldukca iyi.Ayrica kuru zeminde aracin uzerindeki Hankook Ventus Prime2lerden daha sessiz bana gore.Tuketimde de cok fazla fark yok.Bazi kisiler kanalsiz olmasi sebebiyle yagmur performansinin kotu oldugunu soyler ama tam aksine yagmurda da gayet guvenli.

Continental serisi ise bunlara bir tik eklenmis hali bence.Dedigim gibi fark yok veya azsa continental.
  • Cevap için teşekkürler, en başta da söylediğim gibi hareket noktam bütçe değil ve lastikten beklentilerimi en başta sıralamıştım.. Lassa için güzel bir fiyat yakaladım ve performansı da eğer iyiyse f/p ürünü yakalamış olurum diye düşündüm ama çok az bir ihtiml hiç zannetmiyorum lassa alacağımı.. Yukarıda saydıklarımı karşılayan continental conti var ama onun için de diyorum ya kolay yarılabilen veya zedelenebilen bir lastik diye yorumlar yazılmış.. Ben en iyisi bu continentali alıp işi bitireyim bazen bir şey alırken çok araştırmak fayda sağlamak yerine sadece kafa karıştırıyor.. Bir lastik neredeyse tüm testlerden birincilik ile en kötü ihtimal ikincilikle çıkıyorsa o lastikte bir hikmet vardır ;)

Başka fikri olan varsa da yine de yazabilir.. Günde 60-65 km yol yapıyorum istanbulun iklimi de düşünüldüğünde şehir içi ağırlıklı kullanılacak kış lastiğinin ıslak zemin ve kuru zemin performansının da iyi olması gerekir sadece kar ve buz performansı yetmez.. Lastik değişimi sonrası yakıt tüketiminin artmaması da tercih sebebi tabi ki.. Conti de bu özellikler var.. Fiyat problem değil.. 3-5 senede bir alıyoruz sonuçta ve rakipleri ile arasında olan o fiyat farkını daha sonra yakıt tüketimine olan katkısı ile tolere edecekse ve bana sürekli güven verecekse isterse tanesi 500tl olsun.. Çok eskiden 1991 model hatcback honda civic'im vardı ve üzerinde petlas lastikler vardı.. O lastikler ile kış mevsimlerinde atlatmadığım kaza kalmadı ama Allahtan her seferinde pilotaj ile ve soğuk kanlılıkla durumu kurtardım o yüzden lastiğin önemini özellikle de kış mevsiminde çok iyi bilirim.

• Lassa, Petlas.
  • Nokian ve Audi RS6 buz üstünde 335 km/h.. Çok çok iddialı bir video.. Good Year da tanıtım videolarında Golf kullanıyor :)

http://www.youtube.com/watch?v=VW5GMsT32RM
  • An itibariyle n11.com'un 300tl üzeri %11'lik indirimi bitmeden Good Year Ultra Grip 9 aldım.. Bakalım nasıl bir performans alacağız.. Okuduğum ve gördüğüm kadarıyla çok iyi derecelere ve değerlere sahip bir lastik.. Kullandıkça yorumlarımı yazarım..

KIŞ LASTİĞİ SEÇİM KARARSIZLIĞI; CONTINENTAL - GOODYEAR - MICHELIN - NOKIAN etc.
  • tyrereviews.co.uk'den bir alıntı..

Testing

During the launch, we had a number of opportunities to test the UltraGrip 9, with the most interesting being wet braking. We had two identical VW Golfs, one fitted with the new Goodyear, and the other the excellent Michelin Alpin 5. In our own testing, when repeatedly stopping from 50 to 1 km/h on a wet epoxy low grip surface, the Michelin stopped, on average, 2.5 metres longer than the Goodyear, giving the Michelin fitted car a remaining speed of 15 km/h when the Goodyear tyre had stopped.

The Goodyear UltraGrip 9 has also been featured in a 2014 German winter tyre test, finishing in the top three positions thanks to a strong all round performance. As with previous Goodyear winter tyres, the UltraGrip 9 will be competitively priced when compared to other premium rivals.

For the 2014 winter season, the new Goodyear UltraGrip 9 is one of the best 14 to 16 inch options on the market.

• Bugün ilk kez ultra grip 9 ile yola çıktım lastikeri dün taktırdım ve bu lastik mükemmel ötesi bir lastik gerçekten.. O kadar kış lastiği kullandım ben bu kadar kararlı ve bu kadar SESSİZ'ini görmedim.. Aracım punto evo 1.3 mjet ve yol sesi artık tarihe karıştı, yola zımba gibi yapışıyor araba.. Her gün yazlık lastikler ile tereddüt ederek döndüğüm bir viraj var ve genelde hep ıslak olur orası bugün biraz da risk alarak frensiz dönmeye çalıştım lastiğin sınırlarını denemek için ve araç çizgisinden hiç çıkmadı.. Yazlık lastiklerde ise aynı yerde fren yapmama rağmen önden kayma eğilimi ile ancak dönebiliyorum.. Şiddetle tavsiye ederim. Bu arada bendeki ortasından yağmur kanalı geçen MS+ versiyonu ki çokça yağmur alan istanbul için bence yağmur kanallı versiyon çok daha mantıklı

• Googear lastikler ne kadar
    Degisiklk olsun diye continental alayim dedim 400 lira 225/17 ler tanesine deyince yine lassa aldim 300 e

• quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Bugün ilk kez ultra grip 9 ile yola çıktım lastikeri dün taktırdım ve bu lastik mükemmel ötesi bir lastik gerçekten.. O kadar kış lastiği kullandım ben bu kadar kararlı ve bu kadar SESSİZ'ini görmedim.. Aracım punto evo 1.3 mjet ve yol sesi artık tarihe karıştı, yola zımba gibi yapışıyor araba.. Her gün yazlık lastikler ile tereddüt ederek döndüğüm bir viraj var ve genelde hep ıslak olur orası bugün biraz da risk alarak frensiz dönmeye çalıştım lastiğin sınırlarını denemek için ve araç çizgisinden hiç çıkmadı.. Yazlık lastiklerde ise aynı yerde fren yapmama rağmen önden kayma eğilimi ile ancak dönebiliyorum.. Şiddetle tavsiye ederim. Bu arada bendeki ortasından yağmur kanalı geçen MS+ versiyonu ki çokça yağmur alan istanbul için bence yağmur kanallı versiyon çok daha mantıklı

Hocam hayırlı olsun. Allah kazasız belasız sürüşler nasip etsin. Çok iyi bir lastik UG9.

Ben de sizin gibi ekim ayının sonlarında Goodyear UG9 ve Continental TS850 arasında kalmıştım. Fiyatları aynıydı. Ben tercihimi Conti'den yana kullandım. Yol tutuşu, konforu, ıslak yol performansı muazzam. Ayrıca yol sesini de bir nebze azalttı. Kışlık lastik olunca insan daha bi güvenli hissediyor araba kullanırken.

• Ben n11'den tanesini 130tl den aldım. Tabii n11 kuponlarım vardı onları kullandıktan sonra bu fiyata indi (55tl + 8tl) n11'i iyi takip ederseniz bu kupon vs.. ile bazı ürünleri çok cazip fiyatlara alınabiliyor. Satıcı firma da çok olduğu için çoğu ürünün kargo bedava versiyonunu da bulabiliyorsunuz.
  • Çok teşekkür ederim.. Ben de conti ve ug9 arasında çok gidip geldim ama n11 kampanyasından çok uygun şartlarla UG9 alabildiğim için (n11 kuponu, kredi kartı puanı kullanımı, ücretsiz kargo ve peşin fiyatına taksit olunca) tercihimi ug9'dan yana kullandım. Güvenlik konusunda da tamamen katılıyorum kışlık lastik takınca mevsimden kaynaklanan zorlu yol şartlarında kafanızdaki o "ACABA" lar tamamen kalkıyor.
  • atalayalper kullanıcısına yanıt
    Konuya yazan olmayalı baya olmuş ama inş cevap veren veren olur. Bende u9 ile continental arasında kaldım. Az önce continental satan bayiiden geliyorum adam kesinlikle yaşadığımız yerin yollarında önermediğini yollar bozuk olduğu için sıkıntı olduğunu söyledi good year içinde hemen hemen onunda yanakları yumuşak tavsiye etmem dedi. Hankook duro diye lastik markalarını önerdi. Ne diyorsunuz yollar çukur alırsam conti ya da goood year sıkıntı olur mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cristianotrk -- 6 Aralık 2015; 15:43:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cristianotrk

Konuya yazan olmayalı baya olmuş ama inş cevap veren veren olur. Bende u9 ile continental arasında kaldım. Az önce continental satan bayiiden geliyorum adam kesinlikle yaşadığımız yerin yollarında önermediğini yollar bozuk olduğu için sıkıntı olduğunu söyledi good year içinde hemen hemen onunda yanakları yumuşak tavsiye etmem dedi. Hankook duro diye lastik markalarını önerdi. Ne diyorsunuz yollar çukur alırsam conti ya da goood year sıkıntı olur mu

Aradan 6 gün geçmiş, lastik aldınız mı bilmiyorum ama ben yine de yazayım;

Bugün 4 adet kışlık Continental aldım. Daha önce de hem Conti hem Goodyear kullanmış biri olarak 2 marka için de düşüncelerim olumlu. Hangisi sizin için avantajlıysa onu alın.
    Ben lastik seçiminde satıcı yorumlarına asla kulak asmama taraftarıyım.
    Piyasada Continental, Goodyear ve Michelin gibi markalardan elde edilen kar ile diğer markalardan edilen kar arasında fark var. Şu anda satıcılar Kumho, Hankook, Syron, Jinyu gibi markaları satmak için çok daha fazla istekli.

• redstorm kullanıcısına yanıt
    Lastik aldım ama yine de Cevap için teşekkürler. Sizin cevapla içim daha da rahatladı. Arkadaşımın tavsiyesi üzerine 3 yıldır ug8 kullandığını çok memnun olduğunu belirtince gönül rahatlığıyla good year aldım 4 gün oldu şimdilik kar yok kardaki performansı nasıl ölçemedim ama Bridgestone lastiklere göre ses azaldı araçta o yönden memnun kaldım. Kış ağırlaştığında performasıyla ilgili yazarım inşallah

• UG10 modeli bu sene çıktı herhalde. Ona da bakin derim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nokian veya michlein ama michlein kullandım sivasta adamı üzmez patiye dahi düşürmez

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.