eğitim : esk.foça kom., usta birliğini belirtmeyim (atğm.`nim); lakin buradaki münakaşalardan öte şunu söyleyeyim: Önemli olan bulunduğunuz birlik kısa veya uzun olmasından öte.. Şimdiden meraklanmayın vakti gelince herşey yaşanıyor..
bence uzun kısa seçeneğinden çok nerede yapılacağı önemli. bunu da seçemediğimiz için artık her şey şansa kalmış. herkese bol şans gata dan slmlar...
Seçme şansı veriliyor gibi gözüksede o formda kilerin pek önemi olduğunu sanmıyorum...
Kısa seçersin uzun çıkar , uzun seçersin kısa çıkar..
Askeriyenin ihtiyacına ve senin kuradaki şansına bağlı bişey...
Avantajları farklıdır tabi uzun dönem daha cazip gelebilir sonuçta rütbe alıyorsun...
uzun dönem tankçı olanlar acemilik sonrası nerede yaparlar askerliklerini
walla askerlik çok sakat birşey bir an önce bitirip gitmek lazım o yüzden kısa dönem en iyisi bence ama geçektende herşeyden önemlisi birlik sakat bir birlikte uzun da olsa kısa da olsa çile olur ama kısaya daha az çile olur :D
en iyi askerlik en kısa olandır
şimdi daha iyi anladımki uzun dönemler kısa dönemlere gıcık :) arkadaşlar şunuda aklınızdan çıkarmayın 1 günlük askerlikyapıp 2 saat nöbet tutsanızda bu vatana hizmettir bunu hiçkimse hiçe sayamaz. nitekim ne askerler var kısa dönem yapıp çok zorluk çeken ve ne askler varki uzun dönem yapıp çok rahat eden.
ben kısa dönem istedim sebebide bian önce gelip iş bulmak..
Kısa mı gidiyim uzun mu gidiyim diye bişey mi var yaw!
4 Yıllık üni bitirdiysen kısa gidersin okumadıysan uzun dönem gidersin en az lise bu kdr basitttir bu..
Ben kısa gitmek istiom diye seni kısa mı yollicaklar ya
ben uzun dönem yapıyorum şuan 87/4 üm şafak 81 hadi kolay gele
Tipik bi uzundönem böyle insanlarla askerlik yaptım işte 321 olarak
sende askerlik yapdim diye geçiniyon demi
Kalt git şurdan ya
uzun dönemlerin böyle tripleri var bir de. sen askerlik mi yaptın diye sorarlar.. sen yapiyorsun da noluyor ? askerlik bu ülkede insanı " adam " olmuş olarak gösterir fakat ben bir çok uzun dönemde değil adamlık "insanlık" vasfı bile göremedim.
neyse.. okumadınız, bari okuyana saygı gösterin.
terbiyesizliğin alemi yok..
sizin yaptıgınız askerliği bilmiyoruz sanki..
Benim hiç şüphem yok sen merak etme yapdığım askerlikden
quote:
Orjinalden alıntı: E.Kalkan
Seçme şansı veriliyor gibi gözüksede o formda kilerin pek önemi olduğunu sanmıyorum...
Kısa seçersin uzun çıkar , uzun seçersin kısa çıkar..
Askeriyenin ihtiyacına ve senin kuradaki şansına bağlı bişey...
Avantajları farklıdır tabi uzun dönem daha cazip gelebilir sonuçta rütbe alıyorsun...
şu an uzun dönemler ne kadar maaş alıyor bilen varmı?
Kısa/uzun dönem arkadaşlar hepimiz kardeşiz neyi alıp veremiyorsunuz yakışmıyor bu tartışmalar
merhaba arkadaşlar...benim merak ettiğim uzun dönemde ne kadar acemi birliğinde kalınıyor...veya birliğe göre bu süre değişiyorumu??
quote:
Orjinalden alıntı: witoosml
Görev yapılan yere göre değişiyormuş...
1.200 ytl de alan var ... 1.500 ytl alanda var ...
quote:
Orjinalden alıntı: Slayer_
Kısa/uzun dönem arkadaşlar hepimiz kardeşiz neyi alıp veremiyorsunuz yakışmıyor bu tartışmalar
quote:
quote:
terör bölgelerinde 2000 liraya kadar alanlar var
quote:
Orjinalden alıntı: ~ İmhotep ~
quote:
quote:
terör bölgelerinde 2000 liraya kadar alanlar var
bize verilen kapalı sarı zarfların içinde hangi illere yerleştirildiğimiz yazıyormu acaba bilgisi olan varmı??
hayır yazmıyor çünkü benim zarfım açık
hadi yaa:) sınava giderken kapalı olması gerekmiyormu?? içinde tam olarak neler var peki biraz açıklayabilirmisin:)
Arkadaşlar zarfı zaten bizim önümüzde kapattılar içinde ne olduğunu bilmeyen var mı daha...
Bide zarfı tahrip etmeden açabilirsiniz ama belli olmasın