arkdaşım kısa filmi her türlü kamera ile çekersin . asıl sorun montaj.
2 ay önce bu işlere yeni giren birisi olaak kısa film çektim. okudum okudum 24p sinema modu sinema frame i dediler. öyle çektim. Çektiğin filmi dvd ye vhs ye blu ray e basacaksan 24p den uazk dur. 24p 35mm film bandına aktarmak için çekilen bir protokoldur.
25p var 30p var
25 frame pal dır
29,97 frame ntsc dir
simdi kısa film çekiceksin bi kere kısa film 25 progressive çek eğer 35 mm film bandına aktarmayacaksan. ayrıca 16/9 çekilmelidir bana göre
bu olay teknik bilgidir.
işin yönetmeni sen olacaksan o ayrı, bir de on8un methodları vardır. bana kalırsa teknik olarak bir eleman bul öğren çek.
tek başına bu kadar bilginin altından deneme yanılma yolu ile kalkarsın.
sana tavsiye edeceğim en önemli şey 25p çekmen ve 16/9 çekmen. en önemlisi bu su anda
25p destekleyen camcorderlarda artık bulabilirsin.
bunu neden tavsiye ederim? simdi kısa filmini çekernen 3veya 4 kase harcarsın bi ker ebunun masrafı var sonucta hdv çekeceksen hdv uyumlu minidv kaset kullanmalısın sonucun iyi olması için bunun maliyeti 100 ytl dir hdv uyumlu kasetler piraz pahalı bu camcorer un özelliği profesyonel çekim yaparken bu görüntüleri compact flash card a atıyor. panasonic ve sony nin baska camcorerları car direk card a atana fakat kart tipi çok farklı ve pahalı oldugu için gündemde değil.
pro bir camcorderın compact flash card kullanması bana göre devrim gibi. ardından attığın görüntüleri vtr ye gerek kalmadan usb veya firewire ile computer e aktarabilirsin. yani işin bitince vtr aramak zorunda kalmassın. elinde 2 tane 32 lik compact flash card la döndürürsün filmi.
sana şimdilik anlatacağım bunlar eğer sorun olursa yanıt veririm.
caligula tecrübelerinden faydalandık, fakat bu çok pahalı bir model dah ucuz birşeyler de önerebilir misin?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme