Şimdi Ara

Kısa parmaklı olmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elektro gitar çalmaya çalışıyorum ama ellerim küçük.Büyük üstatlara bakıyorum parmağının iki boğumuyla klavyeye bare basabilecek seviyede
    Az önce parmağımı ölçtüm.İşaret parmağım 7 CMEni 1,5 cm.Parmaklarımı 1den 6. frete kadar açabiliyorum.Zorlasam 7ye de değiyor.

Bir de sol elimin parmakları sağınkine göre 2 mm daha uzun.Çalmaktan uzar mı sizce?

Kısa parmaklı olmak dezavantaj mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avatarım Ağır Çekim -- 28 Eylül 2013; 22:17:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir arkadaşım var 164-73 kilo,o da çalıyor nerdeyse benden iyi. Tipini tahmin etmişsinizdir tombul tombul kısa parmakları var ve aynı şeyi birebir çalıyoruz.Benim parmaklar da gayet uzun ha benim için bazı şeyler daha kolay tabi ama o da arayı kapatıyor.
  • İnsan vücudu her şeye zamanla alışır.
  • Parmak basta zorluk yaratıyor gibi olsada zamanla oturuyor hersey yerine.

Ellerim büyük olmasına ragmen sol elimi 5 perdeye yayamıyorum. Bi yaysam.. Ama zamanla olcak.
  • Angelica kullanıcısına yanıt
    Ne zamandır çalıyorsunuz?
    Eğer 1-2 aydır çalıyorsanız normaldir ben de ağlayacaktım başlarda bir türlü parmağımı açamıyordum.
    Sonra farkında olmadan şu an 9-10. ayımdayım,1. perdeden 6.ya kadar açılıyor.Daha fazlasına ihtiyaç bile yok zaten alt telde daha yakın perdeye basılır o kadar açmak yerine aynı telde 7 perde uzakta olan bir notaya basılan bir şarkı hatırlamıyorum.Ha üst perdelerde ince mi telinde 12.den 19'a kadar da açabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Horsemen

Ne zamandır çalıyorsunuz?
    Eğer 1-2 aydır çalıyorsanız normaldir ben de ağlayacaktım başlarda bir türlü parmağımı açamıyordum.
    Sonra farkında olmadan şu an 9-10. ayımdayım,1. perdeden 6.ya kadar açılıyor.Daha fazlasına ihtiyaç bile yok zaten alt telde daha yakın perdeye basılır o kadar açmak yerine aynı telde 7 perde uzakta olan bir notaya basılan bir şarkı hatırlamıyorum.Ha üst perdelerde ince mi telinde 12.den 19'a kadar da açabilirsiniz.

Benim yeni hocam 3 sene oldu ama yogunluk nedeniyle gitarı hiç elime almadıgım aylar da oldu.

Hocam sen 1 den 6 ya kadar acıyorsan elini olay bitmiş zaten Zaten daha fazla acmanın mantıgı yok dedigin gibi aynı notaya baska bir telde daha yakın bir perdeden basılabilir.

Üst perde olayına gelince yine dedigin gibi aralıklar dar oldugu için sıkıntı yok

• Angelica kullanıcısına yanıt
    1'den 6'ya açıyorum açmasına ama çalarken hiç 1den 6ya 2den 7ye falan açmadım daha yani siz söyleyince denedim baktım açılıyor ama çalarken açarsam sesi düzgün alamam ama 1den 5e kolayca haammer on pull of yapılıyor.

Bir de yoğun da olsanız arada alın elinize çalın ya onca yük arasında insana huzur veriyor ben ağlayarak gitar çaldığımı biliyorum yani..
    Sınav haftası da olsa ödevlerim de olsa onları yapmaz gitar çalarım sonra yaparım kalanları.Tabi sizin işiniz gücünüz beklemez ama yine de söyleyeyim dedim
  • quote:

1'den 6'ya açıyorum açmasına ama çalarken hiç 1den 6ya 2den 7ye falan açmadım daha yani siz söyleyince denedim baktım açılıyor ama çalarken açarsam sesi düzgün alamam ama 1den 5e kolayca haammer on pull of yapılıyor.

Bir de yoğun da olsanız arada alın elinize çalın ya onca yük arasında insana huzur veriyor ben ağlayarak gitar çaldığımı biliyorum yani..
    Sınav haftası da olsa ödevlerim de olsa onları yapmaz gitar çalarım sonra yaparım kalanları.Tabi sizin işiniz gücünüz beklemez ama yine de söyleyeyim dedim

Biliyordum! Gitar calarken aglayan benden baska insanlar oldugunu biliyordum :)

Perde olayina gelince hocam 1den 5e acabilen adam bitirmistir olayi bence. gerisini dusunme bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

quote:

Biliyordum! Gitar calarken aglayan benden baska insanlar oldugunu biliyordum :)

Perde olayina gelince hocam 1den 5e acabilen adam bitirmistir olayi bence. gerisini dusunme bence.

Valla su an parmagim yetişmiyor diye calamadıgım şarkı yok önümüzdeki şarkılara bakacağız

• The Horsemen kullanıcısına yanıt
    siz ne kadar süredir çalıyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: hp2010

siz ne kadar süredir çalıyorsunuz?

8-9 ay oldu sanırım

• Ben de 1'den 7'ye kadar açabiliyorum. Zorlayınca 8 oluyor. Zaten başlı başına bir hayvanım boy olsun ayaklar olsun kollar, eller
  • Valla uğraşınca herkes kendi stilini bir şekilde buluyor. Çok da kısa olmadığını düşünüyorum ellerinin. Ortalama bir insan eline göre üretiliyor sonuçta aletler. Eric Clapton'a slowhand derler mesela. serçe parmağını kullanmadan çaldığı için... Bu işlerde tek doğru yok yani.
  • www.handresearch.com
    How to assess your finger length properly?
    http://www.handresearch.com/diagnostics/how-to-assess-your-finger-length.htm

Bir de böyle bir oran var.

• Michael Romeo'nun da parmakları uzun değil ama dünyanın en iyi gitaristlerindendir.

Video:
    Mascot Label Groupyoutube
    Michael Romeo - Fear The Unknown solo playthrough
    https://www.youtube.com/watch?v=FNhdVufI7w4

• TheodenN T kullanıcısına yanıt
    Akor ve arpej basmak sorun. Bu videoda akor göremedim ben. Mesela eskiden klasik gitar kursuna gitmiştim. Romance'ın 2. bölümünde işaret parmağı bare yaparken serçe parmağın 5perde ileriye basması lazımdı. Haftalarca uğraştım olmadı. Yani herkesin 1-2 haftada öğrenebildiği şeyi aylarca uğraşmak zorunda kalmak sıkıcı. Sonra bıraktım. Profesyonel değilim ki sonuçta işi gücü bırakıp sırf buna odaklansam yıllarca belki bir şekilde yaparım ama hobi için bu kadar uğraşılmaz. İlerleme kaydedilmeyince insan soğuyor

• bu tamamen kişisel bir şey. bende çok uzun oldğu için rahatsızım ama zamanla kendi şeklini tarzını koyunca sorun etmezsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.