Şimdi Ara

Kısa soru (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Loq ve tuf, Lenovo legion ve asus rogun alt modelleri zaten bu tarz modeller işin içine girince 80k altına kalkamıyorsun ama kaliteliler. Ya sadece cs falan oynayacaksan mac sıkıntı yapmaz zaten rdr falan oynarsan bilemem ama :D

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Asus Tuf ne göre iyi değil dediniz. Malzeme kalitesi anlamınday diyorsanız aksine ROG dan daha iyiler. Roglar da kasa tamamen plastik. Tuf da kapak daha metal plastik arası bir şey. Roglar görsellerde güzel duruyor ama canlı halde görmüş biri olarak bana Rog serisi oyuncak hissi verdi.

Eski nesil Rog kasaları çok daha iyiydi şuanki Rog serilerinden. Metal kasaydılar. Yeni nesil Roglar da plastik kasaya geçilmiş.

• Şahsi fikrim
    Acer Nitro
    Lenovo LOQ tercih ederdim.

Ufak bir sorun var. Bazı HX işlemciler Anakart ısındığı için yanmış.
    İşlemci güçlü,Elektrik fazla çekiyor ,Uzun kullanım Elektrikte ısınma sorunları olabilir.
    Lenovo nun H ile biten işlemcili modellerini bulabilirseniz süper olur.

Bu ikisi arasında Nvidia 4060 ekran kartlı H ile biten işlemcili modeli tercih ederdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 31 Ekim 2024; 21:17:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ibo83 kullanıcısına yanıt

İntel işlemcilerin bazı nesillerinde sıkıntı var mış. Sorun masaüstü modellerde dizüstü modellerde yok deniyordu. Ama olsa bile İntel kabul etmeyebilir deniyordu. 2-3 ay önce çekilmiş videolar var. Bir çok bilindik youtube donanım kanalında.

Bios güncelmeleriyle sorun çözülecek deniyordu. Ama sorun olan modeler öncesinde sinyal veriyormuş. Oyunlar sırasında çökmeler ve mavi ekranlarla filan oluyormuş. Hatta intelin sorun yok dediği bir işlemci de de sorun olduğunu bir oyun geliştirici firma fark etmiş. Oyun testi yaptıkları bir pc çökmüş. Firma açıklama filan yapmış.

Bir dizüstü kullanıcıda benzer sorunu yaşamış ve intel forumunda yazmış. Anında silmişler yorumu. Adam tekrar tekrar yazmış. Tekrar silmişler.

Bakayım hocam

• Noctivagant kullanıcısına yanıt

O sorun genel intel hatasi idi diye biliyorum.

Birde bu HX serisi güçlü işlemciler resmen çektiği elektrik ile anakart ısınıyor ve yakıyor zarar veriyormus

12450HX degil 12450H almak gerek ..

Kimse kolay kolay lisanslı Windows almıyor kurmuyor

Mavi ekran hatası çökmeler

Korsan Windows,Hatali Windows güncellemesi ve

Dogru olmayan anakart ssd driver hatası..

Direk ssd de kaynaklı hatalar

Yani 13 nesil i5'ler-i7'ler hepsi sorunlu diyemeyiz.

Yada masa üstü sorunlu laptoplar illa sorun çıkacak diye birşey yok

Isınma nedeniyle işlemci kendini kapatıyor..

Aşırı isinma nedeniyle anakart yanıyor (...HX olanlar)

Korsan Windows çöküyor mavi ekran

Hatali güncelleme driver ssd okuma hatası

Ssd kaynaklanan hata nedeniyle sistem çöküyor..

Olayın tek sebebi suçlusu intel değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 31 Ekim 2024; 22:18:20 >
  • Kısa soru

Filtrelemeyi

Ram tipi= DDR5

İşlemci= i7

İşlemci kodu= resimdeki gibi

Ekran kartı=4050+4060+4070 yaptım.

Kısa soru

Kısa soru

Kısa soru

Lenovo LOQ serisi maalesef çok HX yani ısınan

Uzun kullanım sonrası anakart yakan işlemcili modelleri çok fazla en makul olanı bu ..

Intel i7 işlemci 13 Nesil

16gb DDR5 ram + Boş yuvasi var.

512gb ssd +Boş yuvasi var.

15.6 ips Canlı Ekran-144hz

8gb Nvidia 4060 Ekran kartı 115w

Rgb Rengarenk Klavyeli

Kısa soru

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 31 Ekim 2024; 22:31:31 >

Haklısın ama dediğim olayda masaüstü mevzusunda İntel hatasını kabul etmiş deniyor. O sebeple güncelleme filan yayınlacak denmiş.

Bizim dizüstülerde başka bir sorun var ama işlemcilerin walt değeleri turbobostu devreye sokacak şekilde ayarlı geliyorlar. Oyunlarda bazı işlemciler bu sebeple 95 dereceleri görüyor. W düşürmek gerekiyor.

Hocam Acer Nitro 15 uzak durulmalı. Çoğu pc gibi sıcak hava çıkışı kanallarından biri arka taraftarında fakat söyle bir sıkıntı var. Ekranı açınca ekranın en alt kısmı o sıcak hava çıkışına denk geliyor. Gidip gördüm ve inceledim de. Oradan çıkan sıcak hava ekrana geliyor. Zaten bu konuda çok fazla şikayet ve yorum okudum. Uzun vadede ekran zarar görebilir.

Zaten bir kaç kişi bir forum sitesinde şunu söylemiş. Yük altındayken özellikle oyun oynarken ekranın oraya denk gelen kısmında sararma oluyor. Sonra geçiyor. Servise verdim boşta çalıştırıp test edip sorun görmeyince cihazı geri gönderdiler oysa sorun boşta iken değil oyun oynarken veya ısıya sebep olacak bir işlem yaparken oluyor o sebeple öyle bir test yapmadan sorunu görmemeleri normal demiş.

Gecen bir teknosa mağazasında ürünü gördüm. Teknosa çalışanı biri dolanıyordu ortalıkta. Ben onu görünce bu dizüstü iyi güzel ama bu fan çıkışı burada kötü olmuş bence tasarım hatası dedim oda haklısınız ve mağazalarımıza çok iade eden oluyor dedi.

Benim Asus TUF, Asus ROG ile beraber listemde olan ürünlerden biriydi. Bu olayı daha ilk duyduğum gün listemden çıkarmıştım. Görünce de cihazı doğru karar verdiğimi anladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 1 Kasım 2024; 0:31:18 >

Acer Nitro ve Hp Victus şuan 2 veya 3 nesil tasarımlı daha güncel hava çıkışlı modelleri var.

Acaba gördüğünüz Nitro eski kasa mı yeni kasa mı?

Son kasa nitro modelleri farklı logo sahip.

Ayrıca sıvı soğutma sahip.

Fan+Sıvı soğutma cihaz ısınması imkansız!!

Aynı şekilde ısınma şikayetleri Hp Victus ilk seride vardı.

Daha sonra bazı tasarım değişikliği gidildi sorun kalktı diye biliyorum.

Kısa soru

Kısa soru

Bu son kasa yenilenmiş, hataları giderilmiş nitro!!

Kısa soru

Kısa soru

Acer Yazılı Logosuz Eski Kasa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 1 Kasım 2024; 1:32:20 >

Gezdiğim Teknoloji mağazaları olsun satış yapan siteler olsun hepsinde gördüğüm Nitro15 kasası aynıydı. Zaten dediğim olay Nitro serisinin hepsinde yok

Bana son görselini attığınız cihaz Nitro 16 değil mi çünkü klavye kısmının gözüktüğü görselde sağ alt kısımda Nitro 16 yazıyor. Zaten Nitro 16 da dediğim sorun yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 1 Kasım 2024; 11:1:49 >
    Hocam 13620H işlemcilerin de performansı düşük değil mi ya Kısa soru

• Bilemiyorum ama karşılaştırıldığı işlemciler ondan daha iyi işlemciler diye biliyorum. Biri 14 nesil biri 13700H biri 13650HX işlemci. Bir de benim bildiğim kadarıyla işlemciler ve ekran kartlarının performanslarını tek başına değil beraberinde kullanıldıkları diğer parçalarla beraberde değerlendirmek lazım çünkü işlemcilerin beraberinde kullanıldıkları alakart ve ekran kartına göre performansları değişiklik gösterebiliyor. Aynı durum ekran kartı ve ram de değişiyor diye biliyorum. Gecen 4060 ekran kartlı 32gb ramli masaüstüne ait test videosu izledim. Videoda son çıkan Call of Duty ile yapılan testi vardı. O pc'nin 76 fps verdiği bir yerde benim 16 gb ve 4050 ekran kartlı dizüstüm aynı ayarlarda aynı yerde 86 fps veriyor. Sebebi tahminen o pc de işlemci i5 12.nesilken benim dizüstünde i7 13620H olması.

Benzer durum işlemci içinde geçerli olabilir. İşlemcin iyidir ama beraberinde kullanıldığı anakart ve ekran kartı kötüdür işlemcinin esas performansını vermeyebilir.

Bu arada ben pc alma aşamasında az çok araştırma yaptım o sırada edindiğim bilgilere göre yorum yapıp size aktarıyorum. Yani çok aşırı bilgim birikimin yok. Aslında eskiden vardı oda masaüstü bilgisayar alıp kullandığım dönemlerdeydi. Dizüstüne geçince insan bir yerden sonra piyasayı eskisi kadar takip etmiyor ve bazı şeyleri unutabiliyor. Yani benden daha bilgili ve tecrübeli arkadaşlar size daha fazla yardımcı olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 1 Kasım 2024; 13:9:30 >

• Ama size önemli bir tavsiyem olacak. Sizin için olmazsa olmaz şeyler nedir onları bir kenara veya aklınızın bir köşesine not alın. Alacağım pc de nelerden vazgeçebilirim yani nelerden ödün verebilirim onları düşünün. Bir de neler mutlaka olmalı onları.

Bütçeniz doğrultusunda tabi. Bütçen her özelliğe sahip pc karşılamaya yetecekse elbette bunları düşünmeye gerek kalmayabilir ama o kadar bütçe yoksa bunlar önemli ayrıntı.

Bazen çok istediğiniz bir özellikten daha önemli şeyler için vazgeçebiliyorsun.

Kısa soruAceryoutube
    Meet the Acer Nitro V 15, your new 15-inch gaming laptop to deliver top-tier, fluid gaming anytime, anywhere. Elevate your gaming adventure combining a 13th Gen Intel® Core™ i7 processor with the NVIDIA® GeForce RTX™ 40 Series Laptop GPUs, your gateway to an adrenaline-charged journey. This laptop is the perfect blend of power and style, pushing the boundaries of what’s possible on a laptop. Stay connected: Facebook: https://www.facebook.com/Acer/ Instagram: https://www.instagram.com/acer/ Twitter: https://twitter.com/acer LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/acer
    https://www.youtube.com/watch?v=kx4cO_BAFUU

Mağazalarda ve online sitelerde gördüğüm Asus Nitro 15 kasası şuan böyle. 24 saniyesin de göreceğiniz gibi sağ arka kısmında havalandırma var. Ekranı açınca ekranın çerçeve kısmı o havalandırma kanalına denk geliyor ve orayı kapatıyor. Oradan çıkan havada ekrana vuruyor. Kullanıcı yorumlarında sık sık dile getirilen bir mevzu. Nitro 16 da bu sorun yok çünkü onun kasası farklı zaten.

Nitro 16 sorunu fiyatı 😅😅😅

Kısa soru

Kısa soru

Kısa soru

Kısa soru

Kısa soru

Kısa soru

Hocam emin olun piyasaya göre en ucuz 2. Laptop

Yine bazı model ve markalardan ucuz. Acer Nitro16 genelde Asus ROG GL15 karşılaştırılıyor ve kıyaslanıyor. ASUS ROG daha pahalı

• ANTENFİKRET A kullanıcısına yanıt
    Hocam oyun dışı günlük kullanımda fan sesi sizi rahatsız ediyor mu?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.