WD 3.5'' 1TB CAVIAR BLACK SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM
SSD ??? ***
THERMALRIGHT SILVER ARROW CPU SOĞUTUCU (sıvı soğutmayı yaz aylarına doğru düşünüyorum)
THERMALTAKE ELMENET V NVIDIA EDITION FULL TOWER veya THERMALTAKE SPEDO ***
ACER S243HLBMİİ veya SAMSUNG BX2450 MONİTÖR ***
Çevre birimlerini uzun boylu yazmaya gerek duymadım. Ancak yanına *** koyduğum ürünlerde hala kararsız kaldım maalesef. Konu başlığındada belirttiğim gibi herşey için (o/c, oyun, multimedia, eğlence, işim gereği: çizim ve tasarım...vs...vs...) topluyorum bu donanımı. Herhangi bir fiyat sınırım yok. Ama illa olması gerekiyorsa, yuvarlak olarak 7.500TL diyebilirim. Sizlerin görüş ve tavsiyeleriyle sisteme son şeklini verip, toplayıp, satın almak istiyorum. Yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Saygılarımla...
alma :)
pazartesi 1155 pin teknobiyotiğin siparişine giriyor şu an ön siparişte ama 630 tl den satıyorlar i7 2600 yı
1-2 hafta içinde diğer marketlere gelince 500-550 aralığında fiyatı olur i7 950 dende oldukça iyi bir işlemci
Not : samsung 500gb hj serisi hdd lerin raid0 hali şu an ssd ve c.black diske göre daha göz kamaştırıyor.( deneyenbilir)
Yav sen hepten kafamı karıştırdın şimdi dostum. :S
McKhan rahat bırak insanları
Dostum bence de yeni sokete direk geçmen senin için daha rahat olacaktır çünkü birkaç gün önce girdiğimiz 2011 yılı içerisinde lga1156 can çekişecek lga 1366 ise eol e göz kırpacak gibime geliyor. Intel'in ne yapacağı bilinmez gayrı yeni sokete geç bari sistemin daha güncel olsun.
bak vurma kafanı i7 950 e para verdim bi ton diye sonra 2 hafta daha sabret paşa gibi 500 e al i7 2600k nı :)
2kol3bacak, Mckhan
Peki bu intelin yeni sandy bridge işlemcileri için önerebilceğiniz işlemci&anakart&ram üçlüsü nedir acaba? Fiyat olarak bakmıycam artık maliyetine.
quote:
Orijinalden alıntı: Mckhan
i7 2600k 630tl tek stok teknobiyotik şu an ( eksene gelince 550-500 den falan girer stoga ) msi p67 g65 eksen 330tl 2*2 gskill trident 1600mhz cl8 eksen 150tl
Not : samsung 500gb hj serisi hdd lerin raid0 hali şu an ssd ve c.black diske göre daha göz kamaştırıyor.( deneyenbilir)
2 hafta bekle sadece. girer eksen bilgisayar stoklarına
Ben vurayım mı o zaman şimdi kafamı i7 950 aldım ama henüz kullanamadım bile
quote:
quote:
i7 2600k 630tl tek stok teknobiyotik şu an ( eksene gelince 550-500 den falan girer stoga ) msi p67 g65 eksen 330tl 2*2 gskill trident 1600mhz cl8 eksen 150tl
2 hafta bekle sadece. girer eksen bilgisayar stoklarına
E beklemişiz bu kadar 2-3hafta daha bekliycez artık. Peki kasa ve monitör seçeneklerim için bir öneride bulunabilir misin? bari onalrı kesinleştireyim o zaman zarfına kadar.
Aslında bütçe sınırı yoksa haf x haf 932 gbi kasalar önermek isterim ama gönlümden geçen budur.
2 hafta öncesine kadar ne zaman çıkış tarihi olduğunu net kestirmediğin için o arada aldıysan fazla bi kaybın yok ama çok yoğun iş programları kullanıyorsan duvarlar senin olsun
LEGO35
cooler master haf x e bakmanı öneririm. ACER S243HLBMİİ corsair 120gb sdd 500tl civarı sanırım ama hala 500gb hj serisi raid0 diyorum.
Ssd'yi sistem diski yapıp bir de depolama diski ile kullanabilirsin ya da mckhan ın dediği gibi samsumg hj serisi diskle raid0 yaparak ssd den alacağın performansın %60-70 ini elde edebilirsin tüm bilgisayarında (sistem-depolama vs)
2kol3bacak
HAF-X lerin methini çok duydum. Ama işte görüntü bakımından bir türlü ısınamadım kasaya. Thermaltake kasaları önermiyorsunuz sanırım.
Mgkhan
Acer'ın gerçekten led monitörler konusunda bu kadar övgü alacağını hiç sanmazdım. O markaya çok itimat etmediğimden sanırım. Ama mönitör olarak son kararım o olacak gibi. SSD olayındaki ürün tavsiyeni not aldım. O tamamdır. İşte bir kasa kalıyor geriye. Zevk ve renk seçenkleri ayrıca ürün gamı ve özellikleri çok geniş, ayrı ayrı olunca markalarda karar vermek zorlaşıyor benim gibi biri için.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: orheeen
2 hafta öncesine kadar ne zaman çıkış tarihi olduğunu net kestirmediğin için o arada aldıysan fazla bi kaybın yok ama çok yoğun iş programları kullanıyorsan duvarlar senin olsun
LEGO35
cooler master haf x e bakmanı öneririm. ACER S243HLBMİİ corsair 120gb sdd 500tl civarı sanırım ama hala 500gb hj serisi raid0 diyorum.
Kasa konusunda yapabileceğimiz pek bir şey yok tabi tamamen sizin zevk ve renk anlayışınız olacak. Şunlardan birini önerebilirim hatta rv01 modelinin geçenlerde forumda inceleme videosunu görmüştüm oldukça iyi bir kasa olduğunu düşünüyorum.
Tabi bunlar aslında tamamen kullanışlılık amaçlı değil zevkinize uygun olmasını umacağım kasalardır yoksa full tower kasa konusunda f/p olarak tek geçeceğim:
Kasa konusunda yapabileceğimiz pek bir şey yok tabi tamamen sizin zevk ve renk anlayışınız olacak. Şunlardan birini önerebilirim hatta rv01 modelinin geçenlerde forumda inceleme videosunu görmüştüm oldukça iyi bir kasa olduğunu düşünüyorum.
Tabi bunlar aslında tamamen kullanışlılık amaçlı değil zevkinize uygun olmasını umacağım kasalardır yoksa full tower kasa konusunda f/p olarak tek geçeceğim:
Tavsiyelerin ve verdiğin seçenekler için çok sağol dostum. Bana düşen yine beklemek. Değeceğinide biliyorum o kadar parayı veridkten sonra. Hayırlısı bakalım. Ürünler adam akıllı yerlerini alsında. İnşallah komple tüm donanımı sergilemekte nasip olur. Eyw...
Silverstone'a kadar dayanan bir kasa seçiminde sorun çıkarsa bizi taşlamakta serbestsin zaten
quote:
Orijinalden alıntı: 2kol3bacak
Silverstone'a kadar dayanan bir kasa seçiminde sorun çıkarsa bizi taşlamakta serbestsin zaten
O kasayı alır, ürün arıza yaparsa satın aldığım yer yeirne senin kapını çalarım hacı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme