Şimdi Ara

Kışın ac tuşu ne işe yarar ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt

Zaten beni tereddüt ettiren ısıtma ile AC açıkken soğuk üflemesi. O nedenle kışları hep AC kapalı, buğu olursa AC MAX kısa süreliğine kullanıp kapatılır diye biliyorum. Ama farklı yorumlar okuyunca acaba yanlış mı biliyorum diye düşünmeye başladım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YouGotThatRight kullanıcısına yanıt
    Bir soru, yazın soğutmayan veya vasat düzeyde soğutan araç kliması kışın ön cam buğusunu çözerken sorun yaşatmıyorsa klimada yine de arıza var mıdır?

Ciddi merak ettiğim bir konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 1 Aralık 2024; 21:30:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AC (Air Conditioning) tuşunun yazın ve kışın farklı etkileri olabilir. İşleyişine bakalım:

Yazın AC Tuşu:

• Klima sistemi, havayı soğutmak için kompresörü çalıştırır.
    • Aynı zamanda havadaki nemi de alır, bu yüzden yazın AC genelde açık bırakılır.

Kışın AC Tuşu:

• Kışın klima sistemi genelde sıcak hava üfler. Ancak AC tuşu aktif olduğunda, sistem havadaki nemi alarak camların buğulanmasını önler.
    • Eğer camlarınız sık sık buğulanıyorsa, AC tuşunu açık bırakmak faydalı olur.
    • Ancak sıcaklık kontrolünü direkt etkileyen bir rolü yoktur; sıcaklık motorun ısısı ve fanın hızına bağlıdır.

Kapatmalı mı Açık mı Bırakmalı?

1. Cam buğulanıyorsa: AC tuşunu açık bırakabilirsiniz. Bu, nemi azaltıp camların netleşmesine yardımcı olur.
    2. Camda buğulanma yoksa: AC tuşunu kapatabilirsiniz. Bu, yakıt tüketimini (veya enerji kullanımını) biraz azaltabilir çünkü klima kompresörü devrede olmaz.

Sonuç olarak, kışın AC tuşunu camlarda buğu oluşumuna bağlı olarak kullanabilirsiniz. Camlarınızda sık sık buğu varsa açık tutmak işlevsel olacaktır.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Tamamen kendi düşüncem. Yazın soğutmuyorsa yeteri kadar sistemde bir sıkıntı var demektir. Kışın buğu almakta sıkıntı yaşatmıyorsa sıcak kuru hava değil sadece sıcak hava üflediğindendir. Sıcak hava camdaki buğuyu sıcak kuru hava kadar olmasa da bir şekilde uzaklaştırıyordur. Çünkü ısınan havanın nem taşıma kapasitesi artar...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Isıtma ve soğutma akışkanı olan öğenin devreye girmesini sağlar

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.