Şimdi Ara

Kışın sert geçtiği yerde otomobil bakım ve kullanımı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Akşamları işiniz bittikten sonra motor kısmına battaniye sarabilirsiniz. Mazotun donmamasına faydası olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrullahberat46 kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle hayirli olsun. Coluk çocuk yoksa dizel aracla motora battaniye sarma, sabah gunes alan yere aracin önü bakacak sekilde park etme gibi yontemleri deneyebilirsiniz. Ben erzurumda aksamla yatmadan gidip 5 dk calistirip yatiyordum bazen. Mazotum 2 kez donmuştu. Oturdigunuz mahalle bile önemli oluyor bazen. Ama imkan varsa kesinlikle lpgli veya benzinli araca gecmenizi tavsiye ederim. Son 2 yilimda öyle yaptim rahata erdim.
    Dizel aracta sıkıntı su ayrica arac calissa bile kalorifer gec devreye giriyor (ben ise gidene kadar hic isitmiyordu) ve yakit cok oluyor.

• Fitilleri koruyucu ile spreyleyin.
    Akünün yeni olmasına dikkat edin.
    Kışlık lastik kesinlikle kullanın.
    Soğuk havada kapıyı çat cut açmayın. Cami oynamayin

• quote:

Orijinalden alıntı: Anchowy61

Hocam öncelikle hayirli olsun. Coluk çocuk yoksa dizel aracla motora battaniye sarma, sabah gunes alan yere aracin önü bakacak sekilde park etme gibi yontemleri deneyebilirsiniz. Ben erzurumda aksamla yatmadan gidip 5 dk calistirip yatiyordum bazen. Mazotum 2 kez donmuştu. Oturdigunuz mahalle bile önemli oluyor bazen. Ama imkan varsa kesinlikle lpgli veya benzinli araca gecmenizi tavsiye ederim. Son 2 yilimda öyle yaptim rahata erdim.
    Dizel aracta sıkıntı su ayrica arac calissa bile kalorifer gec devreye giriyor (ben ise gidene kadar hic isitmiyordu) ve yakit cok oluyor.

Erzurumda arkadaşın dizel pejo giderken dondu 2 sene önce şaka gibi. Kesinlikle benzinli araç soğuk memlekette lpg zaten geçmiyor mesafede kısa olunca gerek yok yani lpg ye

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • magicbass kullanıcısına yanıt
    Evet kisin lpgye gecmiyor. Hafyada 100 liralik benzin 30 liralik tup alıyordum benzin bitiyodu tup bitmiyodu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Anchowy61

Klima açsaydınız o soğukta kalorifer mi beklenir?
  • Bende erzurumda üniversite okuyorum arabayla geldim bu yıl,
    Fiat palio 1.2 2005 model 95bin km araba var benzin+sıralı lpg var
    Kışlık bakım olarak neler yaptırmam gerekir.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.