Kitap yazıyorum ve bittiğinde ortaya yaklaşık 300-350 sayfa uzuluğunda bir roman çıkacak.Bunun yayınlanması için araştırma yapıyorum fakat internet üzerinde 500 adet baskı için 4000lira civarında bir" baskı ve telif" ücretlendirilmesi dönüyor.Ben bir ünicersite öğrencisiyim ve bu benim ekonomim için oldukça yüksek bir değer.
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bana yol gösterebilir mi?Hangi yolları izlemem gerekir?Yazım ve noktalamayı halletmem durumunda yayın şirketlerinin baskı için aldıkları ücreti indirebiliyormuşuz.Başka neler yapmam gerekir?
Kafamda oluşturduğum şekil; 1.Baskı için 500 kopya ve telif hakkı... Kitap başına en az %8-10 kazancın yazara aktarılması, ve baskının tükenmesi durumunda basım dışında 2.baskı için ekstra bir ücretin bahsinin geçmemesidir.Eserime güveniyorum ve neden olmasın diyorum
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
500 adet baskı ve 4000 tl bana biraz pahalı gibi geldi ya
Öncelikle çabanız için sizi tebrik ederim.Bir üniversite öğrencisi olup da kitap yazmaya yöneliyorsanız birikiminizi takdir ederim.
İşin şirketsel ve maddi yönleri ile ilgili pek bir şey diyemiyorum; ancak biraz kurnazlık tavsiye edebilirim.Günümüz köşe yazarları, kitap yazarlarına ulaşabilirseniz yardımcı olabilirler belki.Ne bileyim sürekli olarak yağlayıcı, yükseltici mesajlar ile bir referans edinebilir, tavsiye alabilirsiniz.Köprüyü geçene kadar ayıya dayı demek yani Ayrıca bildiğim kadarı ile üniversitelerin ve il kültür müdürlüklerinin yayım evleri oluyor.Onlardan da yardım isteyebilirsiniz.
Bence telif hakkını alın, sonra bu eseri tanınmış köşe yazarları ile paylaşın. Onlar zaten bu eseri inceledikten sonra iyi olabileceğini, gelecek vaat ettiğini anladıklarında size yardımcı olacaklardır. Bence ilk işi telif hakkını satın almak ile başlayınız.
İyi günler.
quote:
Orijinalden alıntı: Tüyler Ürpertici
Merhaba arkadaşlar,
Kitap yazıyorum ve bittiğinde ortaya yaklaşık 300-350 sayfa uzuluğunda bir roman çıkacak.Bunun yayınlanması için araştırma yapıyorum fakat internet üzerinde 500 adet baskı için 4000lira civarında bir" baskı ve telif" ücretlendirilmesi dönüyor.Ben bir ünicersite öğrencisiyim ve bu benim ekonomim için oldukça yüksek bir değer.
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bana yol gösterebilir mi?Hangi yolları izlemem gerekir?Yazım ve noktalamayı halletmem durumunda yayın şirketlerinin baskı için aldıkları ücreti indirebiliyormuşuz.Başka neler yapmam gerekir?
Kafamda oluşturduğum şekil; 1.Baskı için 500 kopya ve telif hakkı... Kitap başına en az %8-10 kazancın yazara aktarılması, ve baskının tükenmesi durumunda basım dışında 2.baskı için ekstra bir ücretin bahsinin geçmemesidir.Eserime güveniyorum ve neden olmasın diyorum
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Siz hocalarınızdan yayınları olanlara bakın, mutlaka kitap yazanlar çıkmıştır meslekide olsa. Onların tavsiyesini almanız faydalı olur.
Maliyet kısmında Nodex arkadaşımızın dediği gibi sağlam bir referans bulabilirseniz hem baskıdan yırtar hemde telif ücreti alabilirsiniz. Ayrıca elinizden tuttuğunu iddia edecek birileri daha fazla reklam çıkaracaktır, buda satış yani gelir demek.
300 sayfalık kitap baskı fiyatı bugünün fiyatları ile 4000 TL. ISBN, Bandrol, Dağıtım hariç. Size 2009 yılında 4000 TL fiyat veren firma doğru bir fiyat vermiş. ISBN, Bandrol ve dağıtım dahilse. Yalnız size uyarımdır; tanınmamış bir yazara telif hakkı neden ödensin. Tanınmamış yazarın satabileceği rakam, ayıp olmasın diye çevresindekilerin satın alması ile 100'ü geçmez. Özetle pek çok yayınevi fazla adetlerde baskı yapıp, dağıttığını söylüyor. Ancak kitabı raflarda göremiyorsunuz. Genellikle internet mağazalarına koyuyorlar. Size basıldığı söylenen kitapların en fazla 100 tanesi basılıyor ve dağıtılıyor. Geri kalan ise talep oldukça dağıtılıyor. Size vaad edilen telif hakkına gelince, o telif sizin sisteme inanmanızı sağlayan bir araç. Kitabınızın satılamayacağını ön görürsek, telif hakkı falanda alamayacaksınız demektir. Çoğu (gayrı ciddi olanlar) yayınevi bu umut tacirliğini yapıyor. İşi ciddi yapanlarda zaten sizin kitabınızı basmıyor. Bu yüzden küçük adetlerle baskı işlerine girmeli, kendi çevrenizde kendi imkanlarınızla satmaya çalışmalısınız. Sosyal medyayı bu konuda kullanabilirsiniz. Ayrıca bu konuda doğru firmaları tercih etmelisiniz. http://www.baskihizmetleri.net ,http://www.onlinebasimevi.com gibi firmalar yalın hizmet verirler. Veya dijital kopyalama merkezlerinden de sadece baskı hizmeti alabilirsiniz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme