Şimdi Ara

Kitaplarımı nerede satabilirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde baskısı tükenmiş 2.el kitaplar var.Bunları nerede satabilirim ?

*Nadirkitap'ı inceledim yanlış anlamadıysam üyelik neticesinde her ay 75 tl para istiyor ve her satıştan yüzde 10 iskonto alıyor kendisine.

*Gittigidiyor'da durum nasıl ?

*N11'de böyle bir satma imkanımız var mı ?

Bilgisi olan bilgilendirirse çok memnun olurum.

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• Bir kaç seçeneği anlatabilirim;

1- Burada konu açarak ekleyebilirsiniz, karşılıklı anlaşma ile ödeme ve teslim (kargo) seçenekleri konuşulur anlaşılır. Alıcı size ulaşır fiyatta anlaşılır, satıcı İBAN verir, alıcı ücreti yatırır, ardından satıcı kitabı gönderir. Veya aynı ilde ikamet ediliyorsa elden teslim yapılır. Tabiki karşılıklı bir güven olması gerek.
    2- Sahibinden.com'dan listeleyebilir siniz. Alıcı size mesaj veya telefon ile ulaşır ödeme ve teslim şartlarını konuşarak satabilirsiniz. Sahibinden.com bu tip bir alışverişte ücret almamakta. (Ben bu tip satışı kullanıyorum). Fakat herhangi bir güvence sunmamaktadır. Şayet GET (güvenli e-ticaret) kullanır iseniz, yani alıcı site üzerinden parayı öder, siz kitabı gönderirsiniz, alıcı kitabı aldığına dair onay verir ve sahibinden.com parayı size öder, bu şekilde bir satış yaparsanız site satış fiyatınızın %7,5 tutarını keser ayrıca kestiği bu tutarında %18'i kadar ilave kdv keser. Listeleme ücreti var mı bilmiyorum.
    3- Gittigidiyor.com üzerinden satabilirsiniz. Çıplak ilan verirseniz (ilk sayfada görünmesin, kalın başlık olmasın vs.) listeleme ücreti 0,20 TL'dir. Satış yaparsanız satış tutarının %13'ünü keser ve bu kestiği tutar üzerinden de ilave %18 kdv keser.
    4- Sanalpazar.com, listeleme ücreti var mı bilmiyorum. Ancak satış yaptığınızda site %5 kesinti ve bu kesinti üzerinden %18 kdv keser.

GET ilanlarında aracı siteler ödeme ve ürün konusunda güvence sağlarlar.

GET için en az kesintiyi sanalpazar yapar, fakat içlerinden en az ziyaretçi oranı da sanalpazar'ındır.

Seçim size kalmış. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

N11'de yanlış biliyorsam düzeltilsin, satış yapabilmek için ticari bir kimliğin olması gerek diye biliyorum, keza nadirkitap'ta öyle, satılan kitapları tamamen faturalandırmak zorundalar.

Fakat sizin benim gibi kişiler, için faturalandırma şartı yoktur (meslek haline gelmediği sürece) arizi kazanç kapsamındadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piceyyuz -- 8 Aralık 2015; 19:03:24 >

• Gerçekten çok teşekkür ederim,zahmet vermiş tek tek açıklamışsınız.

Benim için en uygunu Sahibinden.com gibi duruyor,çünkü diğerleri çok kesinti yapıyor.
    Bakalım inşaallah alıcı çıkar da bu kitaplarımı satıp yerine yenilerini alabilirim.

Yardımınız ve bilgilendirmeniz için tekrar teşekkür ederim.

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• quote:

Orijinalden alıntı: piceyyuz

Bir kaç seçeneği anlatabilirim;

1- Burada konu açarak ekleyebilirsiniz, karşılıklı anlaşma ile ödeme ve teslim (kargo) seçenekleri konuşulur anlaşılır. Alıcı size ulaşır fiyatta anlaşılır, satıcı İBAN verir, alıcı ücreti yatırır, ardından satıcı kitabı gönderir. Veya aynı ilde ikamet ediliyorsa elden teslim yapılır. Tabiki karşılıklı bir güven olması gerek.
    2- Sahibinden.com'dan listeleyebilir siniz. Alıcı size mesaj veya telefon ile ulaşır ödeme ve teslim şartlarını konuşarak satabilirsiniz. Sahibinden.com bu tip bir alışverişte ücret almamakta. (Ben bu tip satışı kullanıyorum). Fakat herhangi bir güvence sunmamaktadır. Şayet GET (güvenli e-ticaret) kullanır iseniz, yani alıcı site üzerinden parayı öder, siz kitabı gönderirsiniz, alıcı kitabı aldığına dair onay verir ve sahibinden.com parayı size öder, bu şekilde bir satış yaparsanız site satış fiyatınızın %7,5 tutarını keser ayrıca kestiği bu tutarında %18'i kadar ilave kdv keser. Listeleme ücreti var mı bilmiyorum.
    3- Gittigidiyor.com üzerinden satabilirsiniz. Çıplak ilan verirseniz (ilk sayfada görünmesin, kalın başlık olmasın vs.) listeleme ücreti 0,20 TL'dir. Satış yaparsanız satış tutarının %13'ünü keser ve bu kestiği tutar üzerinden de ilave %18 kdv keser.
    4- Sanalpazar.com, listeleme ücreti var mı bilmiyorum. Ancak satış yaptığınızda site %5 kesinti ve bu kesinti üzerinden %18 kdv keser.

GET ilanlarında aracı siteler ödeme ve ürün konusunda güvence sağlarlar.

GET için en az kesintiyi sanalpazar yapar, fakat içlerinden en az ziyaretçi oranı da sanalpazar'ındır.

Seçim size kalmış. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

N11'de yanlış biliyorsam düzeltilsin, satış yapabilmek için ticari bir kimliğin olması gerek diye biliyorum, keza nadirkitap'ta öyle, satılan kitapları tamamen faturalandırmak zorundalar.

Fakat sizin benim gibi kişiler, için faturalandırma şartı yoktur (meslek haline gelmediği sürece) arizi kazanç kapsamındadır.

Sizi gercekten tebrik ediyorum. Forumun iste asil amacini anlatan bir sahne. Gercekten yardimci olmak amaciyla cok guzel ve duru bir sekilde ayrica hic de usenilmeden yazilmis.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Neler var elinde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elimde sıfır kapağı dahi açılmamış yks kitapları var buradan ilgilenen olursa uygun fiyata bırakabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.