Şimdi Ara

Kitapların Sararmaması İçin . | Kitap Nasıl Havalandırılır (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
6.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ev koşullarında 1 2 yılda sararıcağını sanmıyorum ki bnm kitaplarımdan eski olanlar bile gayet canlı şu anda.Sararmış kitaplar da var elimde fakat onların nerden baksam 20 30 yıl ömürleri var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikaya_219

Ev koşullarında 1 2 yılda sararıcağını sanmıyorum ki bnm kitaplarımdan eski olanlar bile gayet canlı şu anda.Sararmış kitaplar da var elimde fakat onların nerden baksam 20 30 yıl ömürleri var.

Hocam mesela bende karikatür kitapları var . Haliyle resimli kitap sayılır . Kitap sararmaya başlayınca kitabın içinde ki resimlerde silinmeye başlıyor mu kendiliğinden ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kivi suyu

quote:

Hocam mesela bende karikatür kitapları var . Haliyle resimli kitap sayılır . Kitap sararmaya başlayınca kitabın içinde ki resimlerde silinmeye başlıyor mu kendiliğinden ?

Resimlerin siliniceğini sanmıyorum,kuşe kağıt mı ?Yazılar falan da silinmemiş halde bnmkilerde ama bazılarının sayfasını kıvırınca falan kopuyor:))Kurumuş yaprak gibi:D
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kivi suyu

quote:

Resimlerin siliniceğini sanmıyorum,kuşe kağıt mı ?Yazılar falan da silinmemiş halde bnmkilerde ama bazılarının sayfasını kıvırınca falan kopuyor:))Kurumuş yaprak gibi:D

Hocam aynı gazete kağıdı gibi ama gazete kağıdından az daha sağlam .

• Valla hocam bilemiyicem ama resimlerin silinmesi çok mantıklı gelmiyor bana suya falan sokmadıkça ya da aşırı nemde kalmadıkça.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maggese

quote:

Orijinalden alıntı: Pir

quote:

quote:

quote:

quote:

Her şey doğal haliyle güzeldir arkadaşlar...

böceklenecek diye korkuyorum , zaten ciltli değil

Niye böceklensin hocam? Arada şöyle bir havalandırsan hiçbir şey olmaz. Tecrübeyle sabittir.

Paranoyak oldum

Kolunda yürüyen örümceklerde görüyon mu hocam?...

Kolumda değil de evin içinde çokça mevcut , duvarlara falan çıkıyorlar vuruyorum

https://www.detan.com.tr/detan-maxi.html

• quote:

Orijinalden alıntı: Kıyamet Senfonisi

Cam kitaplıkda saklarsan tozlanmadan korursun.. Tozlanmada kitap sararmasına neden oluyor diye biliyorum.

Ben de sararmanın tozlanmadan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Sık sık kitaplığın, kitapların tozunu alın.

• streç? mantıken hava almayan selüloz ham maddeli kağıt daha çabuk sararır. bence streçlemek hızı arttırır. koku da yapacağı kesindir.

ya zaten kitaplar kitaplıkta yada başka bi yerde açık durmuyormu? kutuya mı dizdiniz örümcek ,hava almamasına neden oluyor.
    bence normal seyrinde durmalı kitaplar. eskir ama uzun sürede. ki kötü bişeyde değil o görünüm bence :)
  • Streçliyorum sorun yaşamadım hiç,sararırsa da sararsın çok önemli değil bence.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.