Şimdi Ara

Kıyı balıkçılığı için Öneri ve Ekipman tavsiyesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
29.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Kıyı balıkçılığı yapmaya karar verdim.

kamış+ makine için bütçe 150 lira

Makine olarak OKUMA makinesini düşünüyorum çok iyi diye biliyordum sizce nasıl? Kamış olarak ne önerirsiniz. Albastar ??

ve kamış boyutu nekadar olmalıdır 430cm alsam kötümü olur iyimi olur braz aydınlatırsanız sevınırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CriticalWave -- 12 Mayıs 2011; 14:15:24 >

• 4.30 m çok uzun olmaz mı ? 3.00 - 3.20 m arası iyidir bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CriticalWave

Arkadaşlar Kıyı balıkçılığı yapmaya karar verdim.

kamış+ makine için bütçe 100 lira

Makine olarak OKUMA makinesini düşünüyorum çok iyi diye biliyordum sizce nasıl? Kamış olarak ne önerirsiniz. Albastar ??

ve kamış boyutu nekadar olmalıdır 430cm alsam kötümü olur iyimi olur braz aydınlatırsanız sevınırım.

makine ortalama birşey olsa iş görür ama kamış önemli kamışla ne atacaksın ona göre atarı olanlardan seç kaliteli hafif esnek bir malzeme olsun ben iki parçalı kullanıyorum 2.4 lık hafif oluyor atçek yapıyorum

kullanacağın yer baraj kenarı gibi kel bir yerse 3 metre idealdir yok sık ağaçlık ise yine uygun atarlı 1.5 mt veya 1.65 mt daha uygun olur yoksa sürekli ağaçlara takılır

atacağınız malzeme ve tutacağınız balık ile ilgili bilgi verirseniz daha net birşeyler söyleyebilirim

• arkadaşla konuştum 6m kamış al dedi :S

Bebek sahilinden direk açığa atıcağız oltayı.

Kıyı balıkçılığı için Öneri ve Ekipman tavsiyesi.

istavrit den palamut gibi balık için.
  • Olta seçimi çok önemli, İstanbul'da avlanıyorum Ben de. Boğazda uzak mesafeye atabilmek önemli avantajdır. Yalnız kamış boyu seçiminde, kendi boyunun da önemi var. 175-190 boylarda birisi için 420cm uzunluk idealdir.

Ben 177 boydayım, 420cm kamış kullanıyorum boğazda.100 lira ikisi için biraz az eğer hobi olarak sürdüreceğim diyorsan bu işi. 100 tl civarı için bir kombinasyon yapmak gerekirse.

Lineaeffe Turnafresh ya da Lineaeffe Oyster kamışlarından alabilirsin. 100-250gr arası kurşunları atabilirsin bu sayede. Bunlar surf kamıştır ve kıyıdan uzak mesafeye atabilmek için tasarlanır. Çünkü boğazda akıntı çok fazla ve yüksek gramajlı kurşun atabilmek gerekiyor. Bu iki kamıştan da kullanıyorum ben. Eğer kamış için 120-150tl bütçe ayırırsan çok daha iyi bir kamış tavsiye edebilirim.

Makina olarak 60'lık kafa üstü birşey olsa iyi olur. Bunda da makul fiyatıyla Okuma Silvara pro65 makinayı seçebilirsin. Bu makinanın 55 lik olanından var bende. Fiyatının hakkını verir iş ama biraz daha bütçe ile daha iyi birşey de alabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoturk -- 28 Mayıs 2011; 12:50:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: teknoturk

İstanbul'da avlanıyorum Ben de. Boğazda uzak mesafeye atabilmek önemli avantajdır. Yalnız kamış boyu seçiminde, kendi boyunun da önemi var. 175-190 boylarda birisi için 420cm uzunluk idealdir.

Ben 177 boydayım, 420cm kamış kullanıyorum boğazda.100 lira ikisi için biraz az eğer hobi olarak sürdüreceğim diyorsan bu işi. 100 tl civarı için bir kombinasyon yapmak gerekirse.

Lineaeffe Turnafresh ya da Lineaeffe Oyster kamışlarından alabilirsin. 100-250gr arası kurşunları atabilirsin bu sayede. Bunlar surf kamıştır ve kıyıdan uzak mesafeye atabilmek için tasarlanır. Çünkü boğazda akıntı çok fazla ve yüksek gramajlı kurşun atabilmek gerekiyor. Bu iki kamıştan da kullanıyorum ben. Eğer kamış için 120-150tl bütçe ayırırsan çok daha iyi bir kamış tavsiye edebilirim.

Makina olarak 60'lık kafa üstü birşey olsa iyi olur. Bunda da makul fiyatıyla Okuma Silvara pro65 makinayı seçebilirsin. Bu makinanın 55 lik olanından var bende. Fiyatının hakkını verir iş ama biraz daha bütçe ile daha iyi birşey de alabilirsin.

İLgin için çok teşekkürler hocam. Son daki yazdığın makine nin fiyatı neden bukadar ucuz ? İyimi makine ? benim almayı düşündüğüm OKUMA 80TL idi.

makineden çok kamışmı önemli oluyor? bu önerdiğinin 4.50 lik kamışı varmı?

edit: bütçeyi 150++ üstü yaptım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CriticalWave -- 12 Mayıs 2011; 14:23:14 >

• Kamış biraz daha önemli boğazda, çünkü uzağa atabilmek gerek ve ağır kurşun için atarı da yüksek olmalı. Boğazda kıyıdan alınabilecek balıklar, Ege bölgesinde ki gibi çok iri balıklar olmadığından bahsettiğim makina boğaza yetecektir.

Çok fazla çeşit söylenebilir makina-kamış için, şimdi 150+ yapmışsın ama makina ve kamışlar hakkında bilgin arttıkça, almışken şunu alayım deyip yine oynayabilirsin fiyatla. Sen en iyisi tam hitiyaçlarını belirle, hedef balıklarını, avlaklarını belirt ona göre bir sonuç çıkaralım. Ben bu hobi-spor'u yaparken, baliksevdam.com ve balikavi.net gibi sitelerden bilgi aldım hep, ayrıca organizasyonlar da yapılıyor bu sitelerde, yıllarını balığa vermiş kişilerden yorumlar alsan daha iyi olur. Orada da konu açıp sorabilirsin. Gün içinde pek vaktim olmuyor, şimdilik bu kadar yazıyorum.
  • verdiğin siteler çok güzel baya bi araştırıcağım sağolasın. marka modele gelirsek hocam benım marka takıntım var bişeyi alırken o markanın en alt modelini almam, içime sinmez. Her zaman bir markanın en az orta segment ürününü alırım yoksa hiç kıymetı yok benım için kötü bi huyum var
  • quote:

Orijinalden alıntı: CriticalWave

Arkadaşlar Kıyı balıkçılığı yapmaya karar verdim.

kamış+ makine için bütçe 150 lira

makine olarak banax veya balzer makineleri öneririm çok sağlam makinedir.kıyı balıkçılıgında kamış boyu avlanma mesafene göre seçmelisin uzaklara fırlatmak isiyosan uzun bi kamış seç 3.2 metre idealdildir.yok eğer 10-15 metreye fırlatıcam diyorsan 2.40m-2.60m işini görür.rastgele
  • Yanlış bilgilendirmeyin lütfen. Boğazda 320 cm ile ancak oyun oynanır.
    Hele 240-260 ile ancak spin kamış avcılığı yapılır ki boğaz için değildir.

Teknotürk arkadaşımdır ve forumdaşımdır.Boğazda beraber avlanmışlığımız vardır.
    Boğaz için yüksek atarlı surf kamış gereklidir.En az 390 cm yada 420 cm idealdir. Daha uzunu 450 cm için iyi bir atıcı
    olmak lazımdır.Kamışa hükmetmek ve dar av alanı yzünden kolay değildir kullanımı.
    Marka olarak Okuma makina ve yine okuma'nın surf kamışını seçebilirsin. Bulabilirsen shimano alivio 420 kamışta boğaz için idealdir.
    Kamış için bu olabilir,istersen 420 cm olanı da var

• Kamış olarak Albastarın 420 MEMBER olanından aldın idareten. Makine Olarak OKUMA Distance Surf Pro 60 aldım fakat olta boşda bile çekerken sert çekiyorum. bu makine nedense böyleymiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CriticalWave -- 26 Mayıs 2011; 23:35:45 >
  • oncelikle bogaz icin o butce cok cok dusuk.malesef turkiyedeki fiyatlar yurtdisina gore cok yuksek ekipmanin dayanikliligi yukselip agirligi azalinca fiyatlar ucuyor.bogazda uzak mesafe atcek yapmak icin en az 4.3.1 devirli buyuk kafali,korozyona karsi korumali surf makine ve uygun surf kamisa ihtiyacin var kamis boyu min.3.90 - max.4.50 arasi olsun diger olculer fantazi olur. en azda 100-200gr atarli olsunki 120-140 gr kursunla calisirken sorun yasama ,daha altindaki seceneklerle yuksek akinti,agir kursun,bide ustune balik bindiginde kol agrisindan hobiden sogursun.
  • Okuma güzel tercih bunun yanında Albastar'a yanaşma derim. Kullanabileceğin daha bir çok güzel marka var mesela Spro, Balzer, Silstar, Grauvell, Remixon vs. 430 surf için ideal uzunlukta bir kamış atarına dikkat et alırken albastar gibi markalara güvenme sana 150-250 gr. atar der atarsın ama (kamışı çöpe atarsın) üzülürsün.https://www.avistanbul.com.tr/Olta-Kamislari,LA_195-2.html#labels=195-2 çeşitleri çok fazla doğru ürün için almadan önce telefonla danışmak nerde avlanacağını nereye uygun olduğunu sormak ta önemli tavsiye almak her zaman fikir ve tecrübe katar.

• Arkadaşlar. Daha önce kıyıdan istavrit ve çinekop zargana avcılığı yaptım. Ancak epey bir ara verdim. Eski takım falan kalmadı. Şimdi yeniden takım dizeceğim. Ancak ne alacağımı bilemiyorum.bir sürü yeni markalar çıkmış. 3.90- 4.20 bir hafif sağlam bir kamış ve makina düşünüyorum. Tavsiyeniz nedir? Bütçe 200-400 arası.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.