Şimdi Ara

Kızım olacak isim önerileri alayım (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
550
Cevap
1
Favori
22.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bir türkçü olarak eğer olursa kızıma bu isimi koyacağım. tomriş tomriş diye seslenirsin kızına
  • awaqado kullanıcısına yanıt
    Irem

Irem = Cennet bahçesi.

Evet, lk okuyuşta iyi güzel gibi gözükse de değildir aslında!

Irem, Allahın sevmediği yalan Cennettir.

Allah'a isyan ederek Cennet'e benzetmek iddiasiyle İrem bağını yaptırmış, bu bağdaki köşke girmeden kavmi ile yani taraftarlariyle birlikte gazaba uğramış, çarpılmış.

Allahın gazabına uğramış bir yerin ismini koymak hiç doğru değil.

Bade= içki demek vs. Daha çok bunun gibi örnek veririm Kuranda geçiyor diye konulan.

Bu arada evet dediğin gibi Defne sözcüğü Yunanca kökenli. Anlamını bildiğim.için benim açımdan hiç sıkıntı yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekin Alkım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuzen Larry Balki

Irem

Irem = Cennet bahçesi.

Evet, lk okuyuşta iyi güzel gibi gözükse de değildir aslında!

Irem, Allahın sevmediği yalan Cennettir.

Allah'a isyan ederek Cennet'e benzetmek iddiasiyle İrem bağını yaptırmış, bu bağdaki köşke girmeden kavmi ile yani taraftarlariyle birlikte gazaba uğramış, çarpılmış.

Allahın gazabına uğramış bir yerin ismini koymak hiç doğru değil.

Bade= içki demek vs. Daha çok bunun gibi örnek veririm Kuranda geçiyor diye konulan.

Bu arada evet dediğin gibi Defne sözcüğü Yunanca kökenli. Anlamını bildiğim.için benim açımdan hiç sıkıntı yok.

Adam arapça kökenli istemiyorum diyor siz Allah cennet kuran diyorsunuz.

Bu arada Almıla çok güzel bir isim Öz Türkçe'de kırmızı elma anlamına gelir. Kırmızı yanaklı kızlar için konulan çok hoş anlamlı bir isim.

• Bu kadar tantanaya gerek, milyon öneri gelsede sonunda annenin (eşinin) dediği olacak.

Allah tamamına erdirsin, sağlık içinde kucağınıza alın.
  • aydolu olabilir.

• Ikınsu
  • GAMZE
  • quote:

Orijinalden alıntı: awaqado

Turkce olmadıgı halde turkce olarak bilinen isimlerden yuzlerce ornek var sacma olan...arapcaya takılmak niye anlamadım..Aleynadan başka ornek var mı bildigin..

Belkide arap olmadığımız için takılmıştır. Belki geçmişinde kız çocuklarını diri diri gömen bir milletin isimlerini koymayı mantıklı bulmuyordur. Liste uzar gider...
  • Pıtık veya Bemirge

• Arapça kökenli istemiyorum hititlerden kalma orhun abidelerinde yazma olmasın gibi kriterle isim aranmaz. ölçü şu olmalı, anlamı saçma olmamalı, toplumda alay edilecek bir isim olmamalı, bilinen tanınan ve güzel isimler tercih edilmeli. İlla ki farklı olsun diye su güneş toprak gibi insan için kullanılmayan isimleri de tercih etmem ben olsam. Hiç bulamadın o gün takvime bak. eskiden takvimlerde günün yemeği ve ismi olurdu.
  • Hititlerden istiyorsan Hepat koy fırtına Tanrı'sının karısı yada İşputaşhu koy Hattuşili nin karısıdır

• Haziran da benimde kızım olucak inşaallah.

Zeynep Ada

• Ece

Kraliçe anlamı var diye biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cheem -- 28 Mayıs 2017; 1:46:34 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Alesa ya da Alisa olabilir.Alesa insanların koruyucusu demekmiş ve kökeni Rusça, Alisa ise asil soylu demekmiş. Alesa kulağıma hep hoş gelmiştir. Belki Silent Hill'daki Alessa'dandır bilmiyorum :)

• Tebrikler.Kız çocuğu sahibi olmak çok çok özeldir.Onlar babalarının prensesi olurlar hep.

• Yennefer veya Triss koy.
  • Armağan.

Farsçadan gelmekte.
  • Allah analı babalı büyütsün sağlıklı olsun valla bana kalırsa 2 isim verin seçme şansı olsun birbiriyle uyumlu olsun bende olursa kız çocuğum olsun isterim bekarım ama sonuçta herkesin bir beklentisi var hayatta

Mesela Ayşe İrem güzel bir ikili

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 28 Mayıs 2017; 2:8:46 >
  • Damla
    Öykü
    Ece
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.