Şimdi Ara

Klan Savaşları Saldırı,Savunma,Casus köyleri hakkında bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
3
Favori
50.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Savunma Köyü Tipleri

1.köy tipi:9000 mizrak 9000 kiliç (kisla:41gün) (genel savunma:585k ; atlilara karsi savunma:585k)
    *Bu köy tipi savunma olarak en güçlü köy tipidir yalniz üretim süresi olarak en uzunudur.

2.köy tipi:8000 mizrak 4000 kiliç 1000 agir atli (kisla:25,5gün ; at çiftligi:10,5gün) (genel savunma:520k ; atlilara karsi savunma:500k)
    *Bu köy tipi ortalama sürede ve ortalama defans gücünde olan köy tipidir.At çifligindeki üretim süresiyle kisladaki yük alinmistir.

3.köy tipi:9000 mizrak 1500 agir atli (kisla:16 gün ; at çiftligi:15,5gün) (genel savunma:435k ; atlilara karsi savunma:480k)
    *Bu köy tipide yeterli madeni olup genelde kaybettigi savunma filosunu tekrar hizli bir sekilde geri kazanmaya yada yeni aldigi köye acil savunma filosu kurmaya çalisan oyuncularin köy seçimi olmalidir.Üretim süresi minumumdur.Filo savunma gücüde yukarida 2 köye nazaran daha düsüktür.Ama üretim hizi dolayisiyla gerekli yerlerde avantaj saglar.

Savunma köy tipleri ile ilgili açiklamalar:Savunma köyünüzle saldiri düzenlemiyeceginizi farz ederek sadece savunma puanlari yazdim.Neden saldiri yapmamaniza dair açiklamam su sekilde olabilir;saldiri filonuzu kaybetseniz bile bunu telafi edebilirsiniz zamanla, ama savunma filonuzu saldirida kaybederseniz saldirilara açik hale gelirsiniz.

Savunma köyü olustururken ilk tercihiniz 3.köy tipi olmalidir eger maden sikintiniz yok ise,çünkü bu filoyu sadece 16günde olusturabilirsiniz. zaten zamanla kayiplar vererek agir atlilariniz yerine kiliç ustasi üretebilirsiniz. böylece yavas yavas savunmanizi güçlü bir hale getirebilirsiniz.Ama yinede 1.köy tipinden çok 2.köy tipini tercih edebilirsinizki bu daha dogru olabilir çünkü agir atlilarinizi rahat bir sekilde destek ve saldiri destek olarak kullanabilirsiniz.
    Eger maden sikintiniz var ise 1.tipi seçip az maden harciyarak uzun sürede güçlü bir filoya sahip olabilirsiniz,yinede maden sikintiniz oldugu halde 2. ve 3.tip bir köy yapmaya çalisirsaniz muhtemelen köyünüzü gelistireceginize filo basmakla ugrasirsiniz buda sizin zayif kalmaniza neden olur,seçim size ait.

Yukaridaki asker adetlerini, genel savunma ve atlilara karsi savunma total puanini esit bir sekilde yapmak için seçtim.Bunu 2 nedenle anlatacagim;
    Birincisi,oyun istatistiklerinde baltaci ve atli sayilari esit oldugu için (1milyon baltaci,800bin hafifatli,200bin agir atli) rastgele gelen bir filoya karsi optimal düzeyde savunma saglanmali.Bu denklik için, her kiliç üretiminde 1 adet mizrak üretimi,1 agir atli üretiminde 4 mizrakçi üretimi gereklidir.Bu yüzden mizrakçi sayisini sabit tutarak kiliç sayisi düsürdüm agir atlilara yer açmak için. Bunun disinda olusturucaginiz filo dengeli bir savunma olmaz çünkü karsi tarafin filosunu tam olarak tahmin edemiyeceginiz için eger mizrakçi yerine agir atli basarsaniz hafif atli saldiri filosu olusturmus biri çok rahat bir sekilde sizin savunmanizi yok edebilir.
    Ikinci olarakta;2 adet savunma köyünü yan yana düsünürsek birinci köye gelen 4500 hafif atli saldirisini 18000 dolayinda mizrakçiyla çok kolay bertaraf edebilirsiniz.Diger köyede gelen 18000 dolayýndaki baltaci saldirisini 8000 dolayinda kiliç ve 2000 dolayinda agir atli ile bertaraf edebilirsiniz.Tek yapmaniz gereken karsi tarafin filosunu casus köyünüzle görüp ona göre savunma köylerinizdeki birimlerin yerine degistirmektir. ;) Böylece bu köy tiplerine sahip oyuncular gelen filoya göre istedikleri en güçlü savunma seklini olusturabilirler.

Saldiri Köyü Tipleri

1.köy tipi:17000 baltaci 250 sahmendan (kisla:39gün ; atölye:7,5gün) (saldiri gücü:680k - genel savunma:170k ; atlilara karsi savunma:85k)
    *Bu köy tipi saldiri gücü olarak en güçlü köy tipidir yalniz üretim süresi olarak en uzunudur.Ayni zamanda saldiri gücünün büyüklügü hariç saldirilan köyün savunmasina göre bu güç degisebilir.Mizrakçilarin ve hafifatlilarin yogun oldugu köylerin yok edilmesinde en önemli filo budur.

2.köy tipi:8000baltaci 250sahmendar 2250 hafif atli (kisla:18,5gün ; atölye:7,5gün ; at çiftligi:12gün) (saldiri gücü:530k - genel savunma:170k ; atlilara karsi savunma:110k)
    *Bu köy tipide yeterli madeni olup genelde kaybettigi saldiri filosunu tekrar hizli bir sekilde geri kazanmaya yada yeni aldigi köye acil saldiri filosu kurmaya çalisan oyuncularin köy seçimi olmalidir.Üretim süresi minumumdur.Filo saldiri gücüde yukarida 2 köye nazaran daha düsüktür.Ama üretim hizi ve karsi köylerin savunmasinin degiskenligine göre birçok avantaj barindirir.

3.köy tipi:8000 baltaci 250 sahmendan 1500 agir atli (kisla:18,5gün ; atölye:7,5gün ; at çiftligi:15,5gün) (saldiri gücü:545k - genel savunma:380k ; atlilara karsi savunma:160k)
    *Bu köy tipi ortalama sürede ve ortalama saldiri gücünde olan köy tipidir.At çifligindeki üretim süresiyle kisladaki yük alinmistir.Ayni zamanda agir atlilar sayesinde minimalde olsa savunma saglanmistir.Yinede savunma köyünün destegine muhtaçtir.

4.köy tipi:4250 hafif atli 250 sahmendan (at çiftligi:23,5gün ; atölye:7,5gün) (saldiri gücü:425k - genel savunma:170k ; atlilara karsi savunma:127k)
    *Bu köy tipi atli savunma puaninin düsük yada az oldugu köylere karsi oldukça güçlü bir fiodur.

5.köy tipi:2850 agir atli 250 sahmendan (at çiftligi:31gün ; atölye:7,5gün) (saldiri gücü:427k - genel savunma:570k ; atlilara karsi savunma:228k)
    *Bu köy tipi atli savunma puaninin düsük yada az oldugu köylere karsi oldukça güçlü bir fiodur.yalniz üretim süresi olarak en uzun atli saldiri köyü tipidir.Birinci köy tipine göre yani hafif atli'ya göre defansif özelliginden dolayi avantaji çok daha fazladir.

Saldiri köy tipleri ile ilgili açiklamalar:Birinci köy tipindeki filo yani full baltacidan olusan filoya ihtiyaciniz mutlaka olucaktir.Benim önerim 1 adet 1.köy tipine,1 adet 2.veya3.köy tipine,1 adet'te 4.veya5. köy tipine sahip olmaniz.Bunu su sekilde açikliyabilirim;
    Karsi tarafin savunmasindaki asker seçimine göre eger hafif atli ve mizrakçi yogunluktaysa 1. köy tipi.Eger karsi tarafta daginik bir askeri düzen varsa muhtemelen 2.veya3.köy tipi daha etkili olucaktir.Eger kiliç ustasi ve agir atlidan olusan bir birlik karsinizda varsa 4.ve5. köy tipi filo daha basarili olucaktir.
    Hafif atli agiratli seçiminde dikkat edilmesi gereken husus maden durumunuzdur.Eger maden probleminiz hiç yoksa agir atlilari tercih etmeniz sizin defansta yarariniza olucaktir.Eger maden probleminiz varsa ilk önce 1.köy tipinden baslamanizi tavsiye ederim böylece bina kademleri için madeniniz kalir. Savunma filolarina nazaran saldiri filolarinda kayiplar daha fazla olacagi için saldiri filonuzun tipini çok sik degistirebilirsiniz.
    Bu arada agir atlinin saldiri birim gücü 150 gereken isçi sayisi 6, hafif atli saldiri birim gücü 100 gereken isçi saylsi 4'tür.Yani hafif atli ile agir atlinin saldiri gücü 1 birim isciye göre hesaplanirsa aynidir.Bu yüzden agir atlinin defanstaki avantajlari hariç hafif atliya göre saldirida hiçbir arti özelligi yoktur.Ve birim basina maliyet daha yüksektir.Ganimet olarak zengin olan arkdaslar agir atli olan köyleri,orta düzeyde olanlar hafif atlilari, ganimet eksigi çok olanlar 1.tipi tercih edebilirler.

Casus Köyü Tipleri

1.köy tipi:9000 casus (at çiftligi:23,5gün) (savunma:0)
    *Bu köy tipi casus köyü olarak en güçlü köy tipidir yalniz üretim süresi olarak en uzunudur.

2.köy tipi:6000 casus 3000 mizrak 3000 kiliç (at çiftligi:15,5gün ; kisla:14gün) (genel savunma:195k ; atlilara karsi savunma:195k)
    *Bu köy tipide yeterli madeni olup genelde kaybettigi casus filosunu tekrar hizli bir sekilde geri kazanmaya yada yeni aldigi köye casus filosu kurmaya çalisan oyuncularin köy seçimi olmalidir.Üretim süresi minumumdur ve minimal defans gücü sayesinde avantaj tasir.

Saldiri köy tipleri ile ilgili açiklamalar:Casus köylerinin temel islevi 2 tanedir.
    Birincisi;düsman köyün bilgilerini minimal kayiplarla ögrenmek ve casus kayiplarini %10'dan düsük tutarak saldirdiginiz köyün disardaki filosunu tespit edebilmektir.
    ikinci olarakta;gelen düsman birliklerinin köyünüzün detaylarini ögrenmesini engellemektir.Köy tipi olarak 1.tip her zaman daha basarili neticeler alir.
    Ayni zamanda düsman köylerin casuslarini yok etmek için casuslarini onlara tam olarak göstermeden 100 gibi bir casus birligi feda edip karsi tarafin sizin pek casusunuz olmadigi izlenimi yaratip size 1000 kadar casus yollamasini saglamak ve elinizdeki 6000-9000 casuslar tüm casuslari yok etmektir.

Not:Yukaridaki filolar 18000isçi gerektiren filolara göre yazilmistir.Kisla kademesi 25 at çiftligi kademesi 20 ve birliklerin teknoloji kademeleri standart olarak alinmis ve hesaplanmistir.
    *Mizrak ve kiliç ustalarinin saldiri gücü puanlari hesaplanmamistir.Agir atlilarin saldiri gücleri ise hesaba katilmistir

Made in isisis

• sağol çok yararlı bir bilgi klan savaşlarındaki nikn ne
  • nick isisis

w7-w9-w11 de oynuyorum
  • iyide hakan kardeş orda kocaman üst konu var onlar zaten klansavaşlarının bütün sol menüsünü kopyalayıp koymuşlar.Emeğe Syagı Yinede
  • bu alıntı değildir tamamen benim yaptığım bir çalışmadır kopyalayıp koymadım karıstırmayın lutfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: isisis

bu alıntı değildir tamamen benim yaptığım bir çalışmadır kopyalayıp koymadım karıstırmayın lutfen

Bu yazıyı klansavalari.net w3'de oynarken 2006'da yazmıştım CK-maj klanı forumunda klan kurucusu olarak. Burda rastlamak iyi geldi teşekkürler
  • Hakan Abi Senmisin klanlarda w23 de hakan ak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güzel konu olmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: ceokızo

Güzel konu olmuş

sen ne yaptın kardeş konu 2010
  • ozledim oyunu bos vakit bulursam yine baslayacagim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdamRtm

quote:

Orijinalden alıntı: ceokızo

Güzel konu olmuş

sen ne yaptın kardeş konu 2010

Dikkat etmemişim

• ceokızo kullanıcısına yanıt
    neyse sayende google da konu biraz üst sıralara çıkmış oldu
  • güzel bilgiler teşekkürler
  • Konu yanlış bilgi içeriyor. Bir saldırı ve savunma ordusu böyle olmamalı.

Saldırı ordusu dediğin 5000 baltacı 3000 hafif 300 şah 5mis gider.

Savunma biraz daha size kalıyor fakat benim tavsiyem 5000 mızrak 5000 kılıç ve 1500 ağır atlı'dır. Acil savunma lazım olduğunda ağır atlı gönderip zamandan kazanırsınız. Tabi 9000 mızrak 9000 kılıç da bir seçenek fakat zamana karşı oynadığınız bir oyun ve o orduyu çıkarmak için harcadığınız süreyi de unutmayın

W10 the barbarino olarak selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KironLXXII -- 5 Kasım 2015; 15:23:14 >
  • full köyde asker basmak için 19.812 birim yer kalıyor

her savunma köyünüz aynı tip olmasın 2-3 farklı tipte köyler yapın bir bölgede 7-8köy alıp uygulayabilirsiniz 4savunma 4saldırı veya 3savunma 3saldırı 1 full ağır (çift yonlu)

savunma köyü 1.tip bu şekilde olabilir

8.106 mızrak
    4.106 kılıç
    1.000 ağır atlı
    200 mancınık
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.