Şimdi Ara

Klasik Oyuncak Elektrik motorları kaç volt a kadar destekler? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
20.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bide ben anımı anlatayım Çocukken hayatım bu motorlarla geçti nereden bulursam artık biyerden sürekli elime geçiyodu ;Bigün oyuncak arabanın içindeki motoru söktüm kendime pervane yaptım 1 pil yetmedi 2 pil bağladım olmadı, gittim 12 volt adaptör aldım gayet güzel oldu ama insanoğlu yetinir mi hiç bu da bana zamanla az geldi sonra bahçede dolaşırken bi fiş gördüm o an aklımd bi kıvılcım çaktı dedim ben bu motoru prize bağlasam varya süper olur dedim koştum eve baktım kimse yok motoru fişe bağladım sonra prize bi taktım çççaaaattt motor koltuğun üstündeydi koltuk hafif yandı ama öyle kıvılcımlar çıkıyoki prize yaklaşamıyorum fişi çekmek istiyorum olmuyor bu böyle 5 dakka sürdü sünra birden çektim fişi baktım koltuk minderi hafif yanmış bende tersini çevirdim bizimkiler minderin yandığını 6 sene sonra gördüler

• arkadaşlar bu motorları nerden temin edebilirim pervane ypcmda ondn aynı resimdeki gibi bi motora ihtiyacım var
  • oyucak 5 tl lik arabalarda falan var elektrikceden al bence daha büyük yüksek devirli bir motor bulabilirsin
  • Baktım herkes bi anısını anlatıyor bende birini anlatayım
    Küçükken şu çakmakların arkalarındaki minik lambayı soktüm ve pille yakıp eğleniyordum aklıma daha fazla aydınlatmak gedi ve lambanın bir ucunu faz 'a bir ucunu da nötr'e (YANİ PRİZİN DELİKLERİ) soktum ve sokar sokmaz bi patlama sesi geldi çok pis bişey koktu priz simsiyah oldu ve şalterler attı :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxfurkan00

Baktım herkes bi anısını anlatıyor bende birini anlatayım
    Küçükken şu çakmakların arkalarındaki minik lambayı soktüm ve pille yakıp eğleniyordum aklıma daha fazla aydınlatmak gedi ve lambanın bir ucunu faz 'a bir ucunu da nötr'e (YANİ PRİZİN DELİKLERİ) soktum ve sokar sokmaz bi patlama sesi geldi çok pis bişey koktu priz simsiyah oldu ve şalterler attı :D

daha güzeli var mantar ledi fişe bağla ucu fırlıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: wert95

quote:

daha güzeli var mantar ledi fişe bağla ucu fırlıyor

ucu mu fırlıyor :D haha gülmekten öldüm :D

• fbkaya kullanıcısına yanıt
    bende aynısını yapmıştım bende motora 240 walt elektrik verdim motor patlayarak dönmeye başladı her tarafından kıvılcım çıkıyodu hemen çıkardım fişten sonra 3 walt elektrik verdim gine dönmeye başladı :D
  • quote:

Aynı olayı bende transformatörle yaşamıştım. Transformatör 9v çıkış veriyordu. . Çocuk merakı işte acaba prize ters bağlasam kaç v verir diye meraklandım. Kabloları prize sokmamla bi patlama şalterler attı priz simsiyah. Ve tabiki dehşet bir korku. Hey gidi çocukluk...
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxzeromanxx

bende aynısını yapmıştım bende motora 240 walt elektrik verdim motor patlayarak dönmeye başladı her tarafından kıvılcım çıkıyodu hemen çıkardım fişten sonra 3 walt elektrik verdim gine dönmeye başladı :D

walt degil hocam dogrusu watt tir, sembolu "W". Motora watt degil volt verebilirsiniz, sembolu "V" dir. Watt güc birimidir volt*amper=watt tir. Siz gerilimi verirsiniz (volt u) devredeki dirence gore v=i*r (r direnctir) kanunundan akim (amper) ceker. Sonuc olarak verdiginiz gerilim ve devreden gerilime gore cekilen akim vardir elinizde. Bunlari carparsaniz devrenin gücunu bulursunuz(watt i) .

Azicik bilgi vereyim dedim, küstahlik ettiysem affola :)
  • Eski bir konu ama yine de yazayım. Oyuncak çamaşır makinesi aldım. Dört adet kalem pil ile çalışıyor. Pilleri çıkartıp 5 volt 1 amper çıkışlı telefon şarj cihazını artı eksi uçları bağladım ama çalışmadı. Yalnız piller sanki ikişer ikişer seri bağlanmış. İçini açıp bakmadım. Sanırım iki adet seri bağlanmış pil motora seri bağlanmış diğer iki pil oyuncağın ışıklara enerji veriyor. Telefon şarj cihazı ile çalışması gerekmiyor muydu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.