Klasikler için söylenen ünlü cümle; her devrinde okuyanına seslenebildiği…
Geçen gün neommy ile yaptığımız sohbette konu bir ara buraya geldi, yaşamlarının orta ve ileri dönemdekiler için sanırım bu soru daha değerli olacak; 2. Ya da 3. Okumalarınızda klasiklerden aldığınız şaşırtıcı kıvılcım anları oldu mu?
Keza modern yazımda özellikle 1960 lardan sonra çok da kayda değer, etkileyici bir yazarlar kümesi olduğu söylenemez, tabii bu başka bir başlık konusu olabilir, ilere açabilirim de.
Ama şimdilik şunu kısaca soralım, klasiklerden ardıl okuyanların deneyimleri nelerdir? KültürBilim bölümünde umarım yanıtlar olur!
Benim okuduğum kitaplar arasında bazıları gerçekten etki bırakmıştır, ama bir tanesi var ki en az 20 kere okumuşumdur. Antoine De Saint Exupery tarafından yazılmış olan ve aslında çocuk kitabı olması gereken "Küçük Prens". Bu kitap, her okuduğumda bana yeni birşeyler verir ve her okuduğumda hayata daha fazla bağlanırım.
quote:
Orijinalden alıntı: webbie
Benim okuduğum kitaplar arasında bazıları gerçekten etki bırakmıştır, ama bir tanesi var ki en az 20 kere okumuşumdur. Antoine De Saint Exupery tarafından yazılmış olan ve aslında çocuk kitabı olması gereken "Küçük Prens". Bu kitap, her okuduğumda bana yeni birşeyler verir ve her okuduğumda hayata daha fazla bağlanırım.
Sizin için Küçük Prens başucu kitabı olmuş sanırım, yaşam enerjinizin turbolarından birini tarif ediyorsunuz Küçük Prens’i epey küçükken okumuştum ama şuan pek bir şey anımsamıyorum, genelde sevenleri sizin gibi tarifliyor, işte benim için tekrar okunabilecek bir kitap