Şimdi Ara

Klasör içeriklerini otomatikman temizlemek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar aşağıdaki resimde görüldüğü üzere iki dizin altında 14 ayrı klasörler bulunmakta, benim yapmak istediğim bir javascript ya da vbsvript ile bu iki dizin altındaki klasörlerin içeriğini temizlemek. Yani şemada görünen iki dizin ve klasörler sabit kalırken içinde yer alan tüm dosyaların otomatikman silinebilmesi.. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Urasbeyler -- 19 Eylül 2010; 0:01:42 >

• not defterini aç, içine

echo off 

cd \ortak
    del /s /q *.*

yaz

daha sonra sil.bat olarak istediğin yere kaydet

lazım olunca çalıştırırsın. Bu komut ORTAK klasörünün içindeki tüm klasörleri koruyarak sadece içlerindeki dosyaları siler.
  • Hımm teşekkür ederim 2smoke dos üzerinden yapabileceğim hiç ama hiç aklama gelmemişti =) Ama yinede aklıma takılan küçük birşey var dosyayı E üzerinde mi çalıştıracağım yoksa herhangi bir sürücüde olabilir mi? Bunu neden soruyorum "cd \ortak" demişsin ya, tam yolunu belirtmemiz gerekmiyor mu?
  • şöle yapabilirsin.

Mesela ortak klasörü C diskinde ise o bat dosyasının "cd \ortak" dan evvel "c:" korsun, çalışınca önce C ye geçer ordan ortak klasörüne geçer işini yapar.

Ya da daha kısa

del c:\ortak\*.* /s /q

sadece bunu yazarsın echo off tan sonra nerden çalıştırırsan çalıştır işini yapar. Tabi ben Ortak klasörünün C de olduğunu varsaydım. O kısmı kendin değiştirirsin hangi sürücüde ise. Örneğin E olarak.
  • Tamam teşekkür ederim dostum :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.