Şimdi Ara

Klavye Makro tuşu atama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • LucaTech struggler gx570 diye bir klavye aldım ne driver var ne birşey kalvyede g1 g2 g3 diye 3 tane tuş var ama bir türlü makro tuşu falan atayamadım varmı bir çözümü bir bilgisi olan yardımcı olursanız süper olur.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Klavye Makro Tuş Atama: İş Akışlarını Basitleştir

Klavye makro atama, tekrarlayan görevleri otomatikleştirmek için klavyendeki tuşlara makro tuşları atamanı sağlar. Bir makro, bir dizi komut veya tuş vuruşudur ve bir tuşa basılarak çalıştırılabilir.

Klavyeye makro atama, iş akışlarını basitleştirmek ve verimliliği artırmak için güçlü bir araç olabilir. Örneğin, sık sık kullandığın bir e-posta şablonunu otomatik olarak yazmak veya belirli bir web sitesine hızlı bir şekilde erişmek için makro tuşları atayabilirsin.

Makro tuşlarını atamak için genellikle klavye yazılımını kullanman gerekir. Klavye tuşuna makro atama işlemi, klavye modeline ve kullanılan yazılıma bağlı olarak değişebilir.

İşte klavyeye makro tuş atama adımları:

• Klavye yazılımını aç.
    • Makro tuşunu atamak istediğin tuşu seç.
    • "Makro Kaydet" seçeneğine tıkla.
    • Makronun gerçekleştirmesini istediğin tuş vuruşları veya komutları kaydet.
    • Kaydı durdur ve makroya bir ad ver.
    • Makronu kaydet.

Makro tuşunu atadıktan sonra, atamasını istediğin görevi gerçekleştirmek için tuşa basabilirsin. Klavye makrosu, kaydettiğin komutları otomatik olarak çalıştıracaktır.

Klavye makro atama, iş akışlarını optimize etmek ve verimliliği artırmak için kullanışlı bir özellik olabilir. Klavyene makro tuşları atayarak, tekrarlayan görevleri otomatikleştirebilir ve zaman tasarrufu sağlayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 1.adım: Klavyeden Fn tuşu ve PrintScreen tuşuna bas

2.adım: Atamak istediğin kombinasyonu ekle (Mesela ben Ctrl-c kopyalama tuşu olsun istiyorum)

3.adım : İstediğin makro tuşuna bas.

Örnekte G1 Makro tuşuma kopyalama komutu kaydettim , G2 tuşuma yapıştır komutu.

Fare yerine makro kullanıyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gggamex -- 22 Nisan 2023; 15:21:42 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.