Şimdi Ara

Klavye (Org) Önerileriniz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle forumda çok fazla arama yapmama rağmen aradığımı bulamadığım için yeni konu açtım. umarım yardımcı olursunuz.
    ben amatör olarak klavye çalıyorum ama artık iyi bir klavye almak istiyorum. öncelikle istediğim bazı özellikler var. bu özellikleri barindiran klavye tavsiyelerinizi bekliyorum.

1. tamamen gerçek enstrüman sesleri türk enstrümanları dahil
    2. profesyonel türk ritimleri
    3. müzik yazabilme özelliği.bunu şöyle anlatayım eski bir tanıdıkta görmüştüm şimdi ulaşamadığım için soramıyorum.ritim dahil bütün şarkıyı sıfırdan yazabiliyorsun.örneğin önce klavyeden davullarla ritim, sonra onun üzerine mesela saz sesi ile melodi, onun üzerine bir yaylı ile ara nağme vs. sonuçta sadece üzerine söylemek kalacak güzel bir müzik ortaya çıkarabiliyoduk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuncaybozkurt -- 12 Mayıs 2013; 16:40:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de çok heves etmiştim düğünlerde falan görüyorum çok hoş geliyor kulağıma. Başlamak istiyorum bende kursa falan gittin mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: piskomat

Ben de çok heves etmiştim düğünlerde falan görüyorum çok hoş geliyor kulağıma. Başlamak istiyorum bende kursa falan gittin mi?

Kursa falan gitmedim kulaktan kendim öğrendim. 4x4lük değil zaten evde zevk için ugrasiyorum.

• bende araştırıyorum bu aralar önceden basit amatör bikaç model elimden geçmişti. cihaz ararken bütçe yi net olarak ortaya koymalısınız ki marka ve modeller daraltılabilsin.

misal güncel ve belirtilen şartlara göre roland bk-5 or ile kriterlerinizi fazlasıyla karşılar. fiyatı ortlama 2000 tl seviyesindedir.
    bikaç yıl gerisinde ve biraz daha sadesi roland gw8 i 1000 tl + civarına temiz olarak temin edebilirsiniz. dahili hoparlörü yoktur. anfiye bağlayarak veya kulaklıkla ses alabilirsiniz.

sound kalitesi olarak ketron ve roland , ritm kalitesi ve türk müziği desteği için korg markası ön plandadır.( ustaların tecrübe genellemesidir) belli fiyat seviyelerinde bu markaların hepsinde ve tüm modellerinde eksiksiz , kusursuz mükemmel diye bir olay yoktur. zaten ticaretin amacında böyle bir şey yoktur. sizden daha çok aldıkça kusurları da kapatırlar veya siz daha çok para ödedikçe öyleymiş gibi hissedersiniz.

misal güncel olarak şuan 5000 tl ye satılan klavye yi satın alan insanlar aldıkları cihazın kusursuz ve eşşiz olduğunu düşünürler, çünkü çok para ödedikleri için öyle hissederler. üreten firma bu hissi sağlamışsa başarılı demektir !!!

not: Trakya müzik ten yorum ve görüş alabilirsiniz. son olarak mağazaya gidip deneyerek nihai kararı siz vereceksiniz. hoşunuza gideni alıp kullanıp daha güncel ve daha az kusurlusu çıktığında imkanlarınız müsaitse yenileyeceksiniz. sizdekini sizden aşama olarak daha geride olan bir müziksevere devredeceksiniz döngü bunu gerektirir.

• Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Bütçe azami 1500-1600 TL. Marka model önerileriniz için şimdiden teşekkürler...

• öyleyse mutlaka o fiyata aralığında şayet 2.el ürün probleminiz yoksa roland bk-5 or modelinin 2.elini düşünün ilk etapta zaten yeni çıkmış bir ürün 2. elde sıkıntı yaratmaz gerçi çok yok ama piyasada 2.eli ,olanlardan sınırınızı çok az zorlayarak temin edebilirsiniz. üstelik güncel olduğu için satma eğiliminiz oluştuğunda daha az zararla elden çıkarabilirsiniz.yine aynı fiyatlara korg pa-500 alternatifiniz olabilir.(2.el bu model de yeni ve günceldir)
  • yamaha a1000 nasıl varmı bu istediklerim. dahili hoparlor olmalı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Klavye + Mouse Önerisi?
    11 ay önce açıldı
    midi klavye önerileri
    geçen yıl açıldı
    Klavye Önerisi
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Roland çok güzel ama 2. eli pek yok galiba nerden temin edebilirim bilmiyorum. birde şunu sorcam sadece ritim değil müziği komple yazabiliyoruz değilmi

• şuanda hangi cihazı kullandığınızı bilmiyorum, o yüzden tam olarak nerden nereye zıplamanızın uygun olduğunu da kestiremiyorum. bende evde hobi olarak bişeyler icra edeyim diye araştırıyorum yapabildiğim kadar öyle derinlemesine bilgim yok. cihazları araştırırken kullanıcı yorumlarını aldım, netten biraz araştırdım. bende roland e 500 vardı epey oldu sattım. hafif güncel cihaz araştırıyorum.evde çocukta uğraşır belki diye ilaveten.

yamaha a 1000 tr modeli de epey düğün çalmış ve halen de birçok programda görev alabilecek kapasitede. ama belirlediğiniz bütçe daha yukarda olduğu için, roland bk5 veya korg pa 500 daha caziptir güncel oluşları sebebiyle. ritm ve ilave ses eklentileri temin etmek ve yüklemek ulaşılabilir ve sürdürülebilir olduğu için yamaha a 1000 e göre ön planda kalsalar daha avantajlıdır. satarken de çok zarar ettirmez hem de daha çok keyf alırsınız icra ederken.

müziğinizi komple sıfırdan üretebilirsiniz her yönüyle.

yamaha için psr s 650 den giriş yapabilirsiniz 2. el olarak 900 tl+ civarına temiz , garantili olarak bulabileceğiniz güncel bir alettir. ses ve ritm çalışmaları ( ücretli destek olacak sanırım set şeklinde ) yoldaymış diye takip ettim forumdan. düşünebilirsiniz.

yine yamaha or 700 için bir update sözkonusu bu cihaz da alternatif olabilir. ort 1500 tl+civarına.

ancak bk5 i göz ardı etmeyin öncelikle.istanbul da iseniz beyoglu na gidip anfi le test etmeniz işinizi kolaylaştıracaktır. o zaman kesin karar verirsiniz.

• galiba önceliğim roland bk 5 or olacak ama ikinci elini bulmak biraz zor galiba. olmazsa da korg pa 500 alıcaz demekki istanbulda değilim. maalesef. temin edebileceğim bildiğiniz yerler varsa o konuda da önerilerinizi bekliyorum artık. hepsi için teşekkürler
  • evt roland bk5 yeni bir cihaz olduğu için 2. el kısmı haliyle tam oturmuş değil. takip etmelisiniz bi süre vaktiniz az se diğer alternatiflere yöneleceksiniz haliyle.

iyi bir cihaz alayım 3-5 yıl en kötü kullanırım diyorsanız bk5 or . ancak elektronik cihaz işinde biraz ayran gönüllüyüm biraz kurcalar sıkılırsam değiştiririm diyorsanız bk5 i beklemeniz gerekli değil.

her üreticinin tabiki bilerek veya çalışma yapısı gereği bize göre bazı kusurları var. misal roland türkiye piyasası için özel çaba sarfetmek yerine evrensel takılan büyük bir firma, korg ise herkese göre şerbet veririm işime bakarım düşüncesiyle türkiye de çok seviliyor . bu konuda roland toshiba ise korg samsung gibi diyebiliriz. bunu da şimdi uydurdum. yamaha beni kaile almasanızda bende dimdik ayaktayım diyor her bütçeye hitap edeceği ürünleri var ve türkiye de eli güçlü. birde ketron var sessiz ve derinlerden yavaş ve sağlam adımlarla piyasaya eşşiz ürünler sokuyor.yamaha ya philips dersek ketron da sharp oluyor.

cihazları ararken bulunduğunuz şehir de veya çevre illerde müzik aletleri satan belli başlı firmalar var , bunların birçoğu da yukardaki ismi geçen markaların temsilcileridir. ellerinde hem sıfır hemde kullanılmış cihazlar var görerek deneyerek test edebilir fikir alabilirsiniz.

not: gittiğinizde ellerinde olmayan cihazlar için fikir beyan etmek istemeyebilirler ticaret yapıyorlar nihahyetinde zorlamayınız sizi istemeyerek te olsa yanıltabilirler.

benim de arayışım var ,araştırıyorum bütçeme uygun taşınabilir hobi olarak kendimi meşgul edebileceğim kullanışlı cihazları takipteyim. bütçem bk5 için yeterli değil şimdilik daha ekonomik cihaz bakıyorum.

• 6 yaşında çocuğa almak için ne önerirsiniz arkadaşlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.