merhaba.. bozulan klavye kablolarını , çalışan kablo ile değiştirdim. Ölçü aleti ile eskilerinin yerlerini tespit edip , sağlom kabloyu da ona göre lehimledim. Ama klavye bir türlü çalışmadı . Üç tane deneme yapmama rağmen . Acaba nerde yanlış yapıyorum . Pini kırılan klavye bir daha çalışmaz mı .. Mouse 'dan sökülen kablolar klavyelere uymaz mı . yardımcı olursanız sevinirim.. teşekkürler...
hocam çok spesifik bi konu bu olayı görmek lazım. klevye öyle önemli yani özel bişey değilse uğraşmaya değmez derim ama senin için önemliyse gönder yapalım derim.
teşekkürler önemli değil ama her hafta bir iki tane klavyenin pinleri kırılınca insan ister istemez bunların tamiri mümkün değil mi diye merak ediyo..
www.networktechinc.com
connector pinout keyboard mouse monitor pin-out PC SUN MAC communication protocol
http://pinouts.ru/pin_Inputs.shtml http://pinouts.ru/ ---------------- Bu linklerde hangi pin in ne işe yaradığı görülüyor. şayet bir anlam ifade eden pinlerden birisi kırılırsa , mouse veya klavyenin çalışmaması gayet normal. Tavsiyem , kablo renklerine aldanmayın. herkes kendine göre bir renk grubu kullanabilir. teker teker ölçü aleti ile ölçerek ekleri uygun pinlere yaparsanız , olay çözülecektir. Saygılar.
Cevaplarınız için çok teşekkürler..
hocam nedir bu pin
Ayrı ayrı karşıya temas eden uç, Bağlantı konektörü. Misal kulaklık fişi 3, vga fişi 15 pin lidir. Ayrıca mousenin kablosu klavyeye de uymayabilir. Hiç denemedim.
merhaba benim de bir klavyem vardı kablosu sinirle çektim.kablo klavyenin içindeki küçük yeşil boarddan kopmuş. onları lehimlemek istiyorum da yeşil sarı kırmızı beyaz kablo var ama hangisi hangisinin belli değil .nasıl öğrenebilirim bi yerde şeması felan var mıdır. markası inca. yada tüm olasılıkları denesem bilgisayara bir zararı dokunur mu ? resmini çekmeye çalıştım ama
baya bi zaman geçmiş ama bende de benzer bi dert var.. sevdiğim bi klavye var. ve aynen resimdeki şekilde bekliyor.. nereye hangi kablo gelmeli bilemiyorum.. birkaç kere denedim yanlış oldu ve pc yi filan kitliyor.. ve bir sürü kombinasyon var.. bilen varsa yardım ederse sevinirim.
Herkese merhaba...Klavyemle ilgili danışacaktım. Şimdi klavyemin kablosunda temassızlık vardı. Klavyenin ucu fiş şeklinde. Kestim biçtim numlock- f lock cap loock 1 kerey mahsus yanıp sönüyor. Herşeyi denedim olmadı. Hala temassızlık var. Benim Kırılılmış bir mausem vardı. Ama ucu usb şeklinde...Ben klavyeme bunu tamak istiyrum ama kabloların renkleri farklı. Klavyede beyaz yeşil kırmızı siyah varken Mause de beyaz mavi turuncu yeşil var. Bunları konbine etmem lazım yardımcı olur musunuz.
ps2 yerine usb olmaz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme