Şimdi Ara

KLİMA AÇIKKEN STOP EDİYOR!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
1
Favori
72.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: t_i_t

quote:

Orjinalden alıntı: faruksevgili

@mndrs69
    akoray ile ilgili görüşmelerle yakınen ilgiliyim (hasta halime rağmen)
    Bu araçlarda klimalar elektriklidir eski sistem klimalar gibi mekanic değildir. Bu bağlamda zaten küçük hacimli motorlara bile bu sayede klima koyabiliyorlar.

Bu araçlarda ani deparlarda klima motorun canını almasın diye elektriki olarak klima devreden çıkar ve motor yeterli performansı vererek gerekli ivmelenmeyi yakalar . Zaten normal sürüşlerde stop olayı olmaz, ani hızlandınız ve sonra ani yavaşlama gereği duyduğunuz noktada araç stob eder. Bu yüzden arkadaşımızın aracı zaman-zaman stob ediyor :)

Sebebi şudur,
    Ani hızlandınız klima devreden çıktı ve ani olarak yavaşlamak zorunda kaldınız .....Enjektörleriniz kut-off ta ne zaman devriniz 800 e iniyor o zaman enjektörler kut-off tan çıkarak yakıt göndermeye başlıyor...Benzinde problem yok ama LPG de yakıt biraz tembel olduğu için stop etmesi normal.

Arkadaşımız akoray bir konuda şanslı BRC taktırmış BRC nin menüsünde bu konuyla ilgili bir proğram var, Kendilerine telefonla yardımcı olmaya çalıştım
    Sn.akoray bir konuda şanssız montaj yaptırdığı servis derste bu konu anlatılıyorken (Sabaha kadar yol geldiği için uyku basmış) ve burayı iyi öğrenememiş. Sonuçta hepimiz onun yanındayız ve çözülemiyecek bir konu değildir...
    Dün akşam adı geçen bayiimizi arayarak sonucu sordum ve yaptığı değişikliği^^kaydet^^Barına basarak kaydetmediğini ve yaptığı değişikliğin boşuna olduğunu teyidleştik . Maşşalah azimli ve başarılı bir bayiimiz ama biraz geç anlıyor naapak hepimizin biraz kusuru yokmu. Önemli olan ne kadar yek-vücut olduğumuzdur... Sevgilerimle

bahsettiğiniz menü hangisi

KLİMA AÇIKKEN STOP EDİYOR!!!

Menünüz ingilizce Nereden kaptın bunu :)
    Önce stting up ı tıklayın
    Sonra drivebility
    Sol üstteki ilk sayfayı açın Ardındanda sol alttaki iki kutuğu doldurun (RPM yazanı 1500)-(m/s yazanı 2 yapıp) kaydete basın ve çıkın . Çıkarken yapılan değişikliği kaydetmek istiyormusunuz sorunu evet olarak tıklayıp çıkan menüye araç bilgilerini girin tekrar kaydedin ve sayfadan çıkın :)Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruksevgili -- 4 Eylül 2008; 0:54:52 >

• quote:

Orjinalden alıntı: möhkem

sayın faruk sevgili. öncelikle yanıtlarınız için teşekkür ederim. aracıma lpg. yi her markayı takan yerlerden taktırmadım. zavoli markasını taktırdığım firma konya da step tanklarının üreticisi olan ve bir ara zavoli distrübütörlüğü yapan ece otogaz. aracımı istanbul da polaris, antalya da şah otogaz ve ankara da (adını hatırlayamadım) ki en büyük zavoli servislerine gösterdim. hepsi de ayarları ile oynayıp geri gönderdiler. en son antalya da şah otogaza gittim. derdimi anlattım. orada ki arkadaş bu işin piri izmir polarisde ki faruk usta dedi. faruk ustaya telefonda danışıp aracın ayarları ile tekrar oynadı. gaz filtremi değiştirdi ve enjektör uçlarını ölçtü (2 mm.miş) yapacak bir şey yok dedi bizde boynumuzu büküp geri çıktık. Aracım özellikle 2-3-4-5 nci viteslerde 2000-2750 devirleri arasında seyrederken ayağımı gazdan çekip belli bir süre gittikten sonra (klima açıkken) vitesi boşa atınca stop ediyor. ayağımı gazdan çekip hemen boşa atarsam stop etmiyor. araçta basınç sensörü, kam mili kaptörü, 4 bobin, triger seti, devirdaim pompası yeni değişti. kelebek kutusu ise temizlendi. Ama araç stop etmeye devam ediyor. yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Yapacak birşey yok mu?
    Nozul çapları uygun değil ise uygun olanı ile değiştirmek zor değilki ! anlamadım ama Proğramlarını tanımadığım için proğram konusunda birşey diyemiyeceğim. Faruk ustanın adını sıkca duyuyoruz bu forumlarda Tekrar siz bi arayın sizi yönlendirir en azından . Bana göra gittiğiniz servis ilgilenmek istememiş olmalı ! Üzüldüm :(

Ancak aklıma şu geliyor hemen ayağınızı gazdan çektiğinizde araç syop etmiyor ve
    Daha düşük devirlere geldiğinizde boşa alınca stop ediyorsa ve probleminiz proğramdan yada nozullardan değil ise , Enjektör ile nozul arasındaki hortumlarınız uzun olabilir. Yakıt bu arada kollektör olayını yaşıyorsa yakıt gecikmesi söz konusudur! Bir ihtimal tabiiki Ara mesafeyi bir ölçermisiniz 4 hortumuda :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruksevgili -- 4 Eylül 2008; 0:49:24 >

• quote:

Menünüz ingilizce Nereden kaptın bunu :)
    Önce stting up ı tıklayın
    Sonra drivebility
    Sol üstteki ilk sayfayı açın Ardındanda sol alttaki iki kutuğu doldurun (RPM yazanı 1500)-(m/s yazanı 2 yapıp) kaydete basın ve çıkın . Çıkarken yapılan değişikliği kaydetmek istiyormusunuz sorunu evet olarak tıklayıp çıkan menüye araç bilgilerini girin tekrar kaydedin ve sayfadan çıkın :)Kolay gelsin

teşekkürler
    bunu biryerlerden buldum
    BRC yaygın olunca programını da bulmak kolay oluyor

Menuyu Türkçe'ye çevirmeyi unutmuşum

KLİMA AÇIKKEN STOP EDİYOR!!!

• Faruk bey bu resim şu bahsettiğiniz yeni proğramınız mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: talfar

Faruk bey bu resim şu bahsettiğiniz yeni proğramınız mı?

Ewet gençadam plug&drıve dediğimiz proğram bu
    Başla komutunu verdikten sonra piponu yakıyorsun ve dikkatle izliyorsun okadar
  • faruk bey ilginize teşekkürler regülatörden çıkan hortum 30 cm civarı (u şeklini yapıyor) sonra araya filitre giriyor. filitreden sonra enjektörlere giden hortum 25-30 cm civarı. uzun mu acaba?
  • faruk bey bir de regülatör yere 45 derecelik açı ile duruyor yani aynen şööle=( / ) bunun bir sıkıntısı olur mu?
  • enjektörler de motor un ön kısmında sabitlenmiş enjektörlerden çıkan hortum 40-50cm civarı manifolda giriyor. dilimin döndüğü kadarı ile tarif edebildim umarım
  • quote:

enjektörler de motor un ön kısmında sabitlenmiş enjektörlerden çıkan hortum 40-50cm civarı manifolda giriyor. dilimin döndüğü kadarı ile tarif edebildim umarım

B İ N G O
    Hortumlarınız çok uzun kesinlikle ondan stop ediyor..............
    10-15 cm.yi geçmeyecek şekilde düzenleme yaptırınız :) Ve tüm hortumlar eşit uzunlukta olmalı (Ne kadar kısa hortum okadar sağlıklı sürüş konforu)

+ manifolda giren nozullar Benzin enjektörlerine minumum yani olabildiğince yakın olmalı ve manifolda girerken açılan delikler manifoldun tam ortasına bakmalı Yan yada çarpraz olmamalı, Böyle değil ise önceki delikleri körleyin ve yeni sağlıklı delikler açın .

Regülatörün eğimi sorun değil göz estetiğini bozmaktan başka birşey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruksevgili -- 4 Eylül 2008; 22:00:19 >

• teşekkürler faruk bey. tavsiyenizi değerlendirip en kısa zamanda servise gidiyorum
  • Hadi artık git, sonucu merakla bekliyorum
  • quote:

Hadi artık git, sonucu merakla bekliyorum

Bende bende merakla bekliyorum...
    Ben daha ayar yaptırmaya gidemedim; eğer seninki hallolursa bende benim hortumların boylarını ölçtüreceğim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akoray -- 6 Eylül 2008; 21:54:04 >
  • Eski aracım VW Lupo idi, benzinle bile bazen kırmızı ışık duruşlarında stop ederdi ve beni canımdan bezdirdi Direksiyon kilitlenir, fren ağırlaşır vs vs..
    6-7 bin km'de bir boğaz kelebeği temizlenmezse sorun olurdu. Bir de ona baktırın derim..
  • bügün konya sarıkulak(konya ana zavoli bayiisi) zavoli servisine gittim. Girişte zannedersem firma sahibi beni karşıladı. Başladım anlatmaya araç klima da stop ediyor . Hortumlarım uzun gibi, polaris regülatör yamuk duruyor ondan olabilir felan diye anlattım. İçeride bir tane araca lpg dönüşümü yapıyorlardı ve ortada usta olarak 15-16 yaşlarında bir çocuk vardı derdimi ona anlattım. Hortumlarım kısa bile sayılırmış. O bundan uzunlarını da bağlamış herhangi bir sorun olmuyomuş. Regülatörün yönünü değiştirmek baya uzun sürermiş, bugün olmazmış, randevu almam gerekiyomuş falan filan. Zaten getir abi yapalım dese arabamı o çocuğa teslim etmezdim. Senden başka kimse yok mu dedim. Yokmuş. Kaderime razı olup eve döndüm. Tam da işyerinden izin almıştım. Bakalım bir daha giedeceğim onda da yine o çocuk varsa şansımı başka şerhirlerde deneyeceğim. Koskoca zavoli markası gözüme bir garip gözüktü

• quote:

bügün konya sarıkulak(konya ana zavoli bayiisi) zavoli servisine gittim. Girişte zannedersem firma sahibi beni karşıladı. Başladım anlatmaya araç klima da stop ediyor . Hortumlarım uzun gibi, polaris regülatör yamuk duruyor ondan olabilir felan diye anlattım. İçeride bir tane araca lpg dönüşümü yapıyorlardı ve ortada usta olarak 15-16 yaşlarında bir çocuk vardı derdimi ona anlattım. Hortumlarım kısa bile sayılırmış. O bundan uzunlarını da bağlamış herhangi bir sorun olmuyomuş. Regülatörün yönünü değiştirmek baya uzun sürermiş, bugün olmazmış, randevu almam gerekiyomuş falan filan. Zaten getir abi yapalım dese arabamı o çocuğa teslim etmezdim. Senden başka kimse yok mu dedim. Yokmuş. Kaderime razı olup eve döndüm. Tam da işyerinden izin almıştım. Bakalım bir daha giedeceğim onda da yine o çocuk varsa şansımı başka şerhirlerde deneyeceğim. Koskoca zavoli markası gözüme bir garip gözüktü

Allahım sen milletimi koru biz anlatırken masal gelio millete 15-16 yaşında çocuk haaa..

Sende Hiç bişii demeden döndün başka bi zaman patronu bulurum diye.

SSK sıda yok üç kuruşada çalışıyor ve milletim seyirci kalmakla birlikte ucuz die koşa koşa bunlara gidiyor Yılların emeğini bunlara emanet ediyo

Tabee baksana şu günlerde biz boş otururken onlardan randevu alman gerekiyo Koş milletim koş ucuz mallar orada

• şimdi ucuz mal derken biraz insafsiz oluyorsunuz.
    1. sarıkulak otomotiv konya zavoli ana bayiisidir.
    2. sa ka tanklarının üreticisidir.
    3. ben aracıma dönüşümümü sarıkulakta yaptırmadım.sel el san otogaz dayaptırdım. çünkü o zaman sel el san( step tanklarının üreticisi) zavoli ana bayii ve türkiye distrübütörüydü.
    4. ucuz mal diye koşturup sarıkulak otogaza gitmiyorum. Elimiz mahkum çünkü orası ana bayii yani konya da ki tek muhattabımız.
    5. sarıkulak otogazın avukatı felan değilim şahsi olarak da sevmediğim bir firma.
    6. konya da ramazan vakti işler durur. Nedenini bilmem. Dükkanlar 10-11 arası açılır. İftardan 1-2 saat önce kapatılır. Yani kimse tam mesai ile çalışmaz. Belki bu yüzden sarıkulak otogaz daki ustalar izne felan ayrılmış olabilir diyeceğim ya da içimden ööle geçiyor.
    7. lpg yi taktırırken hiçbir zaman işin ucuzuna kaçmadım. bayağı bir araştırma yapıp lpg taktıran (çalıştığım iş yerinde en az 600-700 kişi konya da lpg taktırmıştır.) 40-50 kişiden referans ve tecrübe aldım. o zaman ki ararştırmalarım sonucunda 2 marka da karar kıldım. 1 ncisi prins 2 ncisi zavoli. Gönlüm prinsden yanaydı ki prins zavoliden fiyat olarak bayağı bir fazladır. Prins in internetten yaptığım araştırması ile fazla servis ağının bulunmaması beni prinsden soğuttu. Zavoli distrübütörünün konya da (sel el san) olması beni zavoliye yönlendirmiştir.
    8. Dediğim gibi ucuza kaçmam. Aracımın bakımlarını fiyat olarak sanayiinin 2 katı olan yetkili servisde yaptırırım. Tüpümün bakımı ve ayarlarını da. (tüp konusunda şanssız çıktım.)
    9. Sonuç olarak görevim gereği 4734 kamu ihale kanunu ile iç içe çalışmaktayım. Bu kanunun ana teması şudur. :" Elmayı elmacıdan almak." Edindiğim tecrübeler bana bunu öğretmiştir. Elmayı manavdan değil elmacıdan almaya çalışırım. Saygılarımla.

• quote:

şimdi ucuz mal derken biraz insafsiz oluyorsunuz.
    1. sarıkulak otomotiv konya zavoli ana bayiisidir.
    2. sa ka tanklarının üreticisidir.
    3. ben aracıma dönüşümümü sarıkulakta yaptırmadım.sel el san otogaz dayaptırdım. çünkü o zaman sel el san( step tanklarının üreticisi) zavoli ana bayii ve türkiye distrübütörüydü.
    4. ucuz mal diye koşturup sarıkulak otogaza gitmiyorum. Elimiz mahkum çünkü orası ana bayii yani konya da ki tek muhattabımız.
    5. sarıkulak otogazın avukatı felan değilim şahsi olarak da sevmediğim bir firma.
    6. konya da ramazan vakti işler durur. Nedenini bilmem. Dükkanlar 10-11 arası açılır. İftardan 1-2 saat önce kapatılır. Yani kimse tam mesai ile çalışmaz. Belki bu yüzden sarıkulak otogaz daki ustalar izne felan ayrılmış olabilir diyeceğim ya da içimden ööle geçiyor.
    7. lpg yi taktırırken hiçbir zaman işin ucuzuna kaçmadım. bayağı bir araştırma yapıp lpg taktıran (çalıştığım iş yerinde en az 600-700 kişi konya da lpg taktırmıştır.) 40-50 kişiden referans ve tecrübe aldım. o zaman ki ararştırmalarım sonucunda 2 marka da karar kıldım. 1 ncisi prins 2 ncisi zavoli. Gönlüm prinsden yanaydı ki prins zavoliden fiyat olarak bayağı bir fazladır. Prins in internetten yaptığım araştırması ile fazla servis ağının bulunmaması beni prinsden soğuttu. Zavoli distrübütörünün konya da (sel el san) olması beni zavoliye yönlendirmiştir.
    8. Dediğim gibi ucuza kaçmam. Aracımın bakımlarını fiyat olarak sanayiinin 2 katı olan yetkili servisde yaptırırım. Tüpümün bakımı ve ayarlarını da. (tüp konusunda şanssız çıktım.)
    9. Sonuç olarak görevim gereği 4734 kamu ihale kanunu ile iç içe çalışmaktayım. Bu kanunun ana teması şudur. :" Elmayı elmacıdan almak." Edindiğim tecrübeler bana bunu öğretmiştir. Elmayı manavdan değil elmacıdan almaya çalışırım. Saygılarımla.

@möhkem
    Benim size bir sözüm yokki zaten Mağdur sizsiniz. Orada taktırmamış olmanızda önemli değil 15 yaşında bir bebenin yetkili bir serviste montaj yapıyor olması ve ooo abi sizin borular kısa bile diyerek sizi başından savmasını savunuyor olamazsınız

Tepkiyi yanlış yere veriyorsunuz bence
    Ben masumum

• Yok kusura bakmayın faruk bey. Ben servis yerine size tepki veriyorum zannetmeyin. Sadece ucuz mallar için buralara gidiyorsunuz demişsiniz ya ona bi açıklama getireyim dedim. Yoksa bana bu forumda bile cevap vermeyen (aynı şeyleri zavoli sayfasına da yazdım.) bir firmayı savunmam. Sizin bu marka ile alakanız yokken bile benim sorunlarımı yanıtladınız yol gösterdiniz. sağolun varolun. Yanlış bir şeyler yazmamaya çalıştım sizi kırdıysam kusura bakmayın. sağlıcakla kalın.
  • Ricaa ederim konu anlaşılmıştır :)
  • zavoliden de cevap gelmiş arayın randevu alın sorununuz çözülecektir denilmiş. arayalım bakalım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.