Arkadaşlar 2011 fiestam var. Otomatik klima var arabada. Bugün uzun yolda giderken fıss veya tıss şeklinde ses duydum. Gittikçe kulağımı tırmalamaya başladı. Klimayı kapatınca ses gidiyor. Açınca tekrar başlıyor. Sonra da klima soğutmamaya başladı. Henüz daha iki gün önce polen filtresi değişmişti. Sizce ne olmuş olabilir? Gaz mı bitti acaba?
Kaputu açıp dinle hocam, motor çalışıyor mu veya sağlıklı çalışıyor mu?
Gazı öyle ha deyince bitmez.
quote:
Orijinalden alıntı: Huka Sampos
Arabanın motoru ile alakası nedir? Yani araba gidiyor. AC düğmesine basınca ses geliyor. Kapatınca gelmiyor. Yani klima soğutması devreye girince fısss diye ses geliyor. Lastikten gaz kaçar ya aynı o ses yani. Sonuçta soğutmuyor yani.
arkadasin dinleyin dedigi klima motoru.borularda delik kacak vardir buyuk ihtimalle.gaz kalmadiysa sogutmada yapmaz.o haldeyken daha fazla calistirmayin.klima motoruda ariza yaparsa masrafiniz bayagi artabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: korfezgunesi
quote:
Arabanın motoru ile alakası nedir? Yani araba gidiyor. AC düğmesine basınca ses geliyor. Kapatınca gelmiyor. Yani klima soğutması devreye girince fısss diye ses geliyor. Lastikten gaz kaçar ya aynı o ses yani. Sonuçta soğutmuyor yani.
Klima motorunu kast etmiştim kardeşim.
Bir diğer seçenek evaporatör. Umarım sıkıntı yoktur.
quote:
Orijinalden alıntı: anka0658
arkadasin dinleyin dedigi klima motoru.borularda delik kacak vardir buyuk ihtimalle.gaz kalmadiysa sogutmada yapmaz.o haldeyken daha fazla calistirmayin.klima motoruda ariza yaparsa masrafiniz bayagi artabilir.
Zaten camlar açık gidiyorum. :) Memlekete gitmeme 4 gün var. Gidince hemen ustama göstereceğim. Klimayı çalıştırırsam zarar görür diyorsunuz yani. Gaz bitti ve dolum gerekiyor yani, öyle mi?
quote:
quote:
quote:
Klima motorunu kast etmiştim kardeşim.
Bir diğer seçenek evaporatör. Umarım sıkıntı yoktur.
Bu arada geçen polen filtresi değişti. Acaba değişim esnasında bir yer zarar görmüş olabilir mi?
Yok hocam bişey olmaz filtre değişiminden. Siz bir an önce gösterin. Eğer aniden soğutmamaya başlamışsa sıkıntının büyük olma ihtimali yüksek.
Gittiğiniz usta gaz bitmiş derse, gaz bas ama kaçak varsa bul, bir daha gaz parası vermem sen tamamlarsın dersiniz.
quote:
Yok hocam bişey olmaz filtre değişiminden. Siz bir an önce gösterin. Eğer aniden soğutmamaya başlamışsa sıkıntının büyük olma ihtimali yüksek.
Gittiğiniz usta gaz bitmiş derse, gaz bas ama kaçak varsa bul, bir daha gaz parası vermem sen tamamlarsın dersiniz.
Gösterene kadar klimayı açmayacağım.Cam açık giderim. Önce kaçak olayına baktırayım diyorsunuz yani. Sonra da gaz bastırtayım. Masraf artmasın da yani. :)
buyuk ihtimalle klima sisteminizde sızıntı mevcut. gazınızda bundan dolayi iyice azalmistir. kompresor calissada gaz yetersiz oldugundan klima sogutamayacak. klimaya fosforu bi gaz sıkıp kaçaklara mor isikla bakiyorlar. kilcal kacaklardan kaciyor o gaz ve kacak olan yerleri belirliyorlar. gecmis olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: sepulnation
buyuk ihtimalle klima sisteminizde sızıntı mevcut. gazınızda bundan dolayi iyice azalmistir. kompresor calissada gaz yetersiz oldugundan klima sogutamayacak. klimaya fosforu bi gaz sıkıp kaçaklara mor isikla bakiyorlar. kilcal kacaklardan kaciyor o gaz ve kacak olan yerleri belirliyorlar. gecmis olsun.
Kaçak varsa borular komple mi değişiyor?
quote:
quote:
Zaten camlar açık gidiyorum. :) Memlekete gitmeme 4 gün var. Gidince hemen ustama göstereceğim. Klimayı çalıştırırsam zarar görür diyorsunuz yani. Gaz bitti ve dolum gerekiyor yani, öyle mi?
sadece gaz bastirip cikmayin sakin.muhtemelen kacak varsa,ayni olayi tekrar yasarsiniz.kacagi tespit ettirip tamirinden sonra gaz bastirin.umarim ufak bir masrafla kurtulursunuz
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: sepulnation
Kaçak varsa borular komple mi değişiyor?
valla benim.sistemde kaçırmayan yer yoktu. kompresör, borular, radyatör, bağlantı noktaları... eski aracımdaydı bu.durum. kendisi 12 binlira olan aracta 1500lira klima masrfini yapmadim.acikcasi. klimasizmis gibi sattim.araci. birde kilcal sizintilarda dolgu yapan bi gazmi ilacmi ne varmis. zoguldakta kucucuk.bi dukkanda ogrenmostim.boyle.birseyi. isini gorur demislerdi o kadar kacaga ragmen. ben yinede bastirmamistim. garantisi yoktu sonucta. ve aracida satacagim.icin masraf etmek.iatemedim.
quote:
quote:
Gösterene kadar klimayı açmayacağım.Cam açık giderim. Önce kaçak olayına baktırayım diyorsunuz yani. Sonra da gaz bastırtayım. Masraf artmasın da yani. :)
Aynen. Düzgün esnaf kalmadı artık, kaçak varsa ve bulunmazsa defalarca gaz basıp para isterler.
quote:
quote:
quote:
sadece gaz bastirip cikmayin sakin.muhtemelen kacak varsa,ayni olayi tekrar yasarsiniz.kacagi tespit ettirip tamirinden sonra gaz bastirin.umarim ufak bir masrafla kurtulursunuz
Fıss diye sesler geldiğine göre kaçak var diye düşünüyorum. Şansa bak tam yaz günü oldu. :)
quote:
quote:
quote:
quote:
Fıss diye sesler geldiğine göre kaçak var diye düşünüyorum. Şansa bak tam yaz günü oldu. :)
Alıntıları Göster
klima gaz basma cihazı olan yerlerde bu işlemi yaptırın. cihaz önce sistemdeki gazı vakumlayacak. vakumlama esnasında sistemde basınç olmuyorsa kaçak var demektir. zaten cihaz bu durumda gaz basmaz.
Araç içinde havanın çıktığı yerden gaz sesi geliyorsa oradaki petekte sorun var değişmesi için ön göğüsün sökülmesi gerekli yoksa yine kaçıracaktır.
Gaz bastır nemini aldır. Makina ile klima sistemine direk bağlantı yaptıkları makina hepsini yapıyor senşn komp. Sağlam en kötü ihtimal varsa klima radyatörü değişecek
Sorunu nasıl çözdünüz hocam, kaçak mı varmış yoksa sadece gaz mı bitmiş? Bayramdan sonra ben de baktırmayı planlıyorum aynı sıkıntı bende de var.
quote:
Orijinalden alıntı: Fell on Black Days
Sorunu nasıl çözdünüz hocam, kaçak mı varmış yoksa sadece gaz mı bitmiş? Bayramdan sonra ben de baktırmayı planlıyorum aynı sıkıntı bende de var.
gaz bittiyse kaçak vardır kapalı sistem durduk yere bitmez. aynı sorun varsa sizin sistemde de kaçak var.