Şimdi Ara

Klima almak istiyorum yardım lütfen

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar klima almak istiyorum yalnız klima marka modellerle ilgili hiç bir bilgim yok . O yüzden bilgili arkadaşların yardımına muhtacım. Salona duvar tipi olarak ne önerirsiniz ? Salonum 25 m2 ve sadece sabahları 3 saat güneş görüyor. Onun haricinde akşama kadar güneş almıyor. Fiyat olarak 4000 liraya kadar çıkabilirim. Kaliteli ve uzun yıllar kullanmak istiyorum. Şimdiden Teşekkür ederim.

• 25m2 bir alan için 4000TL bütçe oldukça cömert. Bütçe kısıtlaması olmaması ve uzun yıllar kullanım mantığı ile yaklaşmanız nedeniyle öncelikle ME, Sonra MHI, DAIKIN, PANASONİC, GENERAL, HAİER, YORK, TOSHIBA, MİDEA ürünlerine yazılım sıralamasına göre yönelebilirsiniz.

Diğer markalar muhtemelen size referansz olacak ve yine muhtemelen ME ürünlerinden birisini alacaksınız.

Yine de söylemeden geçemeyeceğim ki her zaman yazarım, klima işi marka değil koşul işidir. Bu nedenle 25m2 bir alana, hem de günde 3 saat güneş alan bir yere, sadece soğutma için bu bütçe inanın çok gereksiz.

Zorlu koşullarınız olsa anlarım sizi, evin altında pide fırını olsa, tabanlarınız yansa, günde 10 saat güneş alsanız vs vs tamam lakin sizin koşullar için çok gereksiz. Oraya 2.000TL bantlarında uzun garantili hangi ürünü alsanız hem 5-7 yıl boyunca güvenle kullanır uzun yıllar kullanma isteğinizi yerine getirmiş olur, hem de gönül rahatlığı ile hem serinler hem ısınır hem de ekonomi yaparsınız.

4.000TL verip aynı ürünü 15 sene kullanmakla (Ben sıkılırım) 2.000TL verip 7 yıl garantili bir ürünü kullanıp 7 yıl sonra bozulduğunu varsayıp çöpe atsanız dahi gider 2.000TL ye 7 yıl sonranın üretim teknolojisine sahip sıfır bir ürün alır aynı şekilde onu da 7 yıl güvencesi kullanır yine 14 yıl sonunda aynı kapıya çıkmış olurum.

Kaldı ki ne alacağınız yüksek bedelli markanın 15 yıl hiç bozulmayacağının, ne de ucuz ürünün illa ki 7 yıl sonra bozulacağının garantisini size kimse vermez.

Sadece tavsiyedir, aklınızın bir köşesinde olsun diye yazdım, yoksa içiniz nasıl rahat edecekse elbette o şekilde alışveriş yapınız.

• Ado kullanıcısına yanıt
    Yani şimdi ben tam olarak anlamadığım için fiyatı öyle söyledim. Şimdi biraz biraz bakınca ortalama klimalar zaten 3000 civarı gösteriyor. İlla 4000 tl olsun demiyorum zaten. Parasal anlamda sıkıntı yok işin aslı. 2000 de tatminkar bir cihaz bulursam hiç yok demem :) Ayrıca şunu ekleyeyim. Güneş görmüyor belki ama Mardinde yaşıyorum. Yeri geliyor 45 dereceleri görüyoruz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuMgUmOk -- 30 Haziran 2017; 14:50:26 >
  • GuMgUmOk G kullanıcısına yanıt
    Bölge önemli ama Güneş kadar değil hocam. Ne kadar 45 derece sıcaklık olsa da, sizin bölgede nem oranı yanlış bilmiyorsam %25-30 civarlarında seyrediyor.

Mesela Nem %20 olsun ama hava sıcaklığı 50 derece olsun sizde
    Bizde ise (Muğla- Fethiye) Nem %55 ama hava sıcaklığı 40 derece olsun.

Sence kim daha çok ayılıp bayılır?

Size ben MİDEA - GREE - YORK ürünlerini araştırmanızı tavsiye ederim.
    Bir örnek MİDEA ürünü derken buna UĞUR klimalarda otomatikman girer zira üretimini MİDEA yapar :)

Yazdıklarım MARKA dan ziyade üretici firmalardır.

Lakin bunların distribütör mantıklı olduğunu da unutmamak lazım. Buna benzer çok isim telaffuz ederiz sadece ilk planda bunlar geldi aklıma ve onları yazdım.

• 1 ocak 2017 de Mitsubishi electirik msz50hj(18 lik) klima aldim osmaniyede yasiyorum evim guney cephe kışın en sert aylarinda 27 dercede kapatmamak sartiyla 7/24 calistirdim mukemmel isi sagladi elektrik sarfiyati faturama ek 110 130 tl arasi yansidi simdiki 40 derecelik sicaklarda cok sessiz ve buz gibi tavsiye ederim.(tarafsız olmak lazim bu benim ilk klimam diyerlerini bilmiyorum) iyi aksamlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ado

25m2 bir alan için 4000TL bütçe oldukça cömert. Bütçe kısıtlaması olmaması ve uzun yıllar kullanım mantığı ile yaklaşmanız nedeniyle öncelikle ME, Sonra MHI, DAIKIN, PANASONİC, GENERAL, HAİER, YORK, TOSHIBA, MİDEA ürünlerine yazılım sıralamasına göre yönelebilirsiniz.

Diğer markalar muhtemelen size referansz olacak ve yine muhtemelen ME ürünlerinden birisini alacaksınız.

Yine de söylemeden geçemeyeceğim ki her zaman yazarım, klima işi marka değil koşul işidir. Bu nedenle 25m2 bir alana, hem de günde 3 saat güneş alan bir yere, sadece soğutma için bu bütçe inanın çok gereksiz.

Zorlu koşullarınız olsa anlarım sizi, evin altında pide fırını olsa, tabanlarınız yansa, günde 10 saat güneş alsanız vs vs tamam lakin sizin koşullar için çok gereksiz. Oraya 2.000TL bantlarında uzun garantili hangi ürünü alsanız hem 5-7 yıl boyunca güvenle kullanır uzun yıllar kullanma isteğinizi yerine getirmiş olur, hem de gönül rahatlığı ile hem serinler hem ısınır hem de ekonomi yaparsınız.

4.000TL verip aynı ürünü 15 sene kullanmakla (Ben sıkılırım) 2.000TL verip 7 yıl garantili bir ürünü kullanıp 7 yıl sonra bozulduğunu varsayıp çöpe atsanız dahi gider 2.000TL ye 7 yıl sonranın üretim teknolojisine sahip sıfır bir ürün alır aynı şekilde onu da 7 yıl güvencesi kullanır yine 14 yıl sonunda aynı kapıya çıkmış olurum.

Kaldı ki ne alacağınız yüksek bedelli markanın 15 yıl hiç bozulmayacağının, ne de ucuz ürünün illa ki 7 yıl sonra bozulacağının garantisini size kimse vermez.

Sadece tavsiyedir, aklınızın bir köşesinde olsun diye yazdım, yoksa içiniz nasıl rahat edecekse elbette o şekilde alışveriş yapınız.

s.a ado hocam nasılsın

sonuna kadar doğru diyorsun ado hocam sadece soğutma için hiç gerek yok yüksek fiyatlara klima almaya

bende 31 m2 çatı kat açık mutfak yazlığa beko 31830 modeli 17076 btu aldım dı 3,000 tl ye + 150 tl verdim 7 yıl garantili

dışarıısı bugün 44 dereceyi gördü edremit altınoluk balıkesir 23 dereceyi setliyorum 15 / 17 saat sürekli çalışıyor evin içerisi buz gibi ortalama 15 / 17 saat çalışmada 8 / 9 kw arasında elektrik tüketiyor

evin toplam tüketimi 15 günde 57 tl oldu 135 kw klima dahil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derya78 -- 1 Temmuz 2017; 20:45:25 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.