Şimdi Ara

KLİMA ARIZALARI BURAYA (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
425
Cevap
13
Favori
123.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    vallahi şu ana kadar ki tecrübelerim hiç olumlu değil, yalvar yakar kurulum yapan servisi getirdim. o da akşam evine giderken uğradı :) paramla rezil oldum desem yeridir. ben şu dereceyi alayım da, ben de merak ediyorum kaç derece üflüyor.
  • Merhaba,

Mitsubishi Electra Krigamine Zen 14000 Btu klima aldım. Klimanın takıldığı oda 25 mt2. Ilk aldığımızda 1. fan seviyesinde 25 derecede evdekiler ben hariç üşüyordu. 40 gün geçti, evi bir türlü ilk gün gibi soğutmuyor. 16 bile yaptık, 5. Seviye fan hızında vantilatör gibi üflemeden başka birşey yapmıyor. Servisi cagirdim ancak sizlerden bilgi almak istiyorum.

Servis normal havalar sıcak diyerek telefonda geçiştirdi. Ee zaten sıcak hava için aldık, işyerinde, akrabalarda buz gibi üfleme yapiyor. Sizce problem varmıdır varsa ne olabilir? Teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FuatDoblo F kullanıcısına yanıt
    ben de sonucu merakla bekliyorum sizden hocam.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Ado hocam,

Termometreyi bekliyorum. Bu arada canımı sıkan bir durum daha var son iki gündür. Klimanın dış ünitesi bir süre çalıştıktan sonra duruyor. Yerini değiştirdikten sonra yapmıyordu ama bugün yine yaptı. Bunu da klimanın iyice ılık üflemesinden anlıyorum. Çıkıp bakıyorum Durmuş, ayarlanan dereceye gelmiyor oda, o yüzden değil durması.Durduktan bir süre sonra gürültüyle yeniden çalışmaya başlıyor.

Dış ünite balkon gibi bir yerde, burada 3 adet dış ünite var. Sağ taraftakiler bana ait. Sağ öndeki duran dış ünite. İçerisi çok sıcak oluyor. Onunla ilgili olabilir mi bilmem. İnverter klimaların dış üniteleri ancak ayarlanan oda ısısına gelindiğinde durmalı değil mi?

KLİMA ARIZALARI BURAYA

Midea'nın üflediği sıcak havayı Siemens emiyor, Siemens'in üflediği sıcak havayı Midea emiyor. Kondenserler basıncı atamaz yani diğer klima da dahil üçü de verimli çalışamaz bu durumdayken.
  • Bu ton sıkıntı gidin yenisini alın daha iyi :D
  • Merhaba

Beko 15000 btu klimam 26 dereceye ayarlamama rağmen

23-24 dereye düşüyor. Hata bıraksam soğutabildiği kadar soğutacak? Kumandadan 28 -29 dereceye ayarlıyorum sonra düEliyor

Hocam İnverter klimalarda sensör sayısı hem daha fazla hem de daha aktif çalışır haldedir. Dış ünite üzerinde basma hattında-Dönüş hattında-kondanserde vs vs sensörler bulunur.

Bakınız dış ünitenin çaloışma mantığı tabi ki klimanın çalışma prensibine hareketle paraleldir, yani dış ünitenin TAZE ve SERİN havayı emiş yapıp, kondanserden geçirip, ısıyı atıp, basıncı sisteme göndermesi gerekirken, sizin içerisinde bulunduğunuz o konumda Burak kardeşimizin de belirttiği üzere biri diğerinin o ötekinin öteki berikinin üflediği SICAK havayı emiş yapıyor. Yani sistemde o kondanserlerin basıncını atması için gerekli olan SERİN hava yok. Belki denk gelmişsinizdir ben KAPALI BALKON olan arkadaşlarımı dahi ve hatta dış ünitenin ön bölümünde çok yakının duvar bulunan arkadaşları dahi uyarırım bu TAZE ve SERİN hava konusunda.

Normalde sistem elbette bir süre bu şekilde kötü performans dahilinde dahi olsa çalışır, ancak bir süre sonra basıncı atamayan sistem sensörler aracılığı ile bunu algılar ve anomali olarak kabul edip sistemi kapatır taa ki aslında fan aracılığı ile atılması gereken ısı ZAMAN kullanılarak atılabilsin diye.

Belli oranda durmasını anlarım, lakin inverter klimanın durması için bazı belli koşulların oluşmas gerekir ki sizde bu koşullar şu aşamada var görünmüyor.

O alana, içeri taze hava üfleyecek bir fan yukarı takılıp aspiratör bacalarına takılandan daha geniş bir baca sistemi ile iç kesime bu hava verilip, başka bir fan da dışarı üfleyecek şekilde aşağıya takılarak bir taze hava döngüsü yaratılabilir. Normalde karşısında sadece duvar dahi olsa sakıncalı bir durum iken, yakın duvarın önünde bir de başka dış ünitenin sıcak fleme yapması teknik olarak kabul edilir durum değil maalesef.

Bu durum sizin klimanızın iç ünitesinden almanız gereken düşük ısı performansını da negatif etkiler.

Bu arada arkadaşlar forumun etilet sisteminde bir sorun var sanırım zira dün görmediğim ve aslında OLMAYAN bütün etiketler az önce gelmeye başladı halbu ki dün de forumdaydım bu sabah da forumdaydım. Enteresan.

Açıkçası hocam ben de yer itibariyle pek iyi bir yer olmadığını kısıtlı bilgimle fark ettim. Çare olarak dış ünitelerin olduğun yerin kapısını açtım esinti olsun diye ama maalesef komşular istemiyorlar, apartmanın içi ısınıyormuş. Kapısını açtığımda oluşan rüzgar ile klimanın performansı artmıştı, bunu gözlemlemiştim.

Bu durumda klimanın soğuk üflememesi ve dış ünitenin durması normal mı diyorsunuz? Maalesef dış üniteyi başka yere koyma şansım yok. Dediğiniz sistemi kurmak da pek mümkün değil gibi.

• Bloomberg 12000 BTU inverter Klima arızası U7 hata kodu veriyor Arıza ıse 1 saat ıle 3 saat arası calısıyor cok ıyı sogutuyor arkasından U7 hatası Elktrıkten kapat ac yıne calısıyor 1-3 saat arası yıne aynı arıza kodunu verıyor KIBRIS tan selamlar saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phonebay -- 19 Ağustos 2017; 11:51:19 >
  • Vestel on/off klimamiz e6 hatası veriyor.195 V da filan bu hatayı alıyorum.Baska klimalar tıkır tıkır çalışırken Vestel 195v da çalışmıyor.Elektronik kartında mı bu sorun var yoksa çalışma alt sınır voltajı 200 volt filan mı ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • E6 bir hata kodu değil uyarı kodudur, VOLTAJ ALÇAK/YÜKSEK uyarısıdır ki çalışma voltaj aralıkları sistemsel olarak kodlanmıştır ürünlere. Size şebeke geriliminde bir sorun olduğunu anlatmaya çalışıyor.

İnverter sistemlerde PFC üniteleri bu düşük voltaj sorununu ortadan kaldırsa da, on/off sistemlerde bunu absorbe edecek olan sadece 1 adet kapasitör bulunmaktadır, yetersiz kaldığı ANLIK inişlerde uyarı kodu çıkması normaldir. Yine de arzu ederseniz kapasitör değiştirerek yeniden deneyebilir, gözlemleyebilirsiniz. Maliyet olarak 25TL dolaylarında olmakla birlikte, soketlerin yerini karıştırmamak şartı ile kendiniz de kolayca takabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: phonebay

Bloomberg 12000 BTU inverter Klima arızası U7 hata kodu veriyor Arıza ıse 1 saat ıle 3 saat arası calısıyor cok ıyı sogutuyor arkasından U7 hatası Elktrıkten kapat ac yıne calısıyor 1-3 saat arası yıne aynı arıza kodunu verıyor KIBRIS tan selamlar saygılar

Kıbrıs Girne Gönyeli Köyündeki Hava Taburunda Askerlik yapmıştım, Bir daha gelmek nasip olmadı :)

Bahsettiğin marka hakkında bilgim yok, kaldı ki şu hata kodlarının bir standartı olmaması da aslında can sıkıcı bir durum tüketiciler adına. Her kurum kendine ait donanım ve yazılım kullanıp kendi hata kodlarını kendileri setliyor bu da her markada ayrı bir arayışa girmemize neden oluyor. Çoğu zaman en doğru bilgi, Yetkili Servislerdeki kurumsal dokümanlarda bulunuyor.

Sizdeki durumda klima normal soğutmasını yaptığına göre sistemsel bir dolaşım sorunundan ziyade elektronik donanımda bir haberleşme hatası alıyor olabilirsiniz düşüncesi uyandırdı bende. Hatayı aldığınız dönemlerdeki şebeke takibini yapabilmeniz mümkün olursa iyi olur.

Hocam bu e6 yıl devre dışı bırakmanın bir yöntemi yok mı ? 2 aydır clk akdenizi arıyorum ama elektrik hattını besleme yapmadılar,anca arıza kaydı alıyorlar.

Bu tip klimalar en az kaç voltta normal çalışmasina devam ediyor.Bizim ki 195 volt gördüğü zaman e6 ya geçiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, dün enteresan bir problemle karşılaştım sorunu ve çözüm yollarını (bence şaibeli) sizlerle paylaşıyorum, yorumlarınızı bilmek isterim.

Klimam daikin 18 lik teodora modeli ve 23.06.2016 da aldım. Çok memnunum ancak dün iç ünitenin titrediğini farkettim ve servis yönlendirilmesini istedim.
    bugün servis geldi ve iç ünite fanının kirden dolayı balans yaptığını söyledi. Klimanın iç dış sökülüğ atöltede bakım yapılması gerektiği söylendi. eğer farklı bir arızası varsa veya parça değişimi olursagarantinin karşılayacağı söylendi ve ücret olarak faturasız 150 tl istendi. Daikinmerkezi aradım ve durumu anlattım, öncelikle klimanın söküüp atöltede arıza tespitinin yapılması normal bir işlem dedi ben bunun üzerine bakım için sökeceklerini ve farklı bir arıza varsa yapılacağını bakım içinde 150 lira istendiğini söyleyince şaşırdı. Biraz telefonda beklettikten sonra servisin söylediğini aynen tekrarladı. makinayı söküp gittiler, sizce ben nakliye ücretimi ödüyorum yoksa banamı öyle geliyor?
    sonuçta ben hiç bir kimseden iç fan kirli diye iç üniteyi titrettiğini duymadım. ayrıca evde 1,5 yaşında bebek var ev hergün temizleniyor bu nasıl bir kirki fana bu denli ağırlık yapsın ? değerli yorumlarınızı bekliyorum. Bu arada klima alındığından beri toplamda 2 ay kapalı kalmıştır onun dışında 24 saat çalışıyor.

• merhaba
    vestel airplus 15 klima sürekli e-5 arıza veriyor
    gaz basıncı tamam kapasitör yeni
    soğutma yapıyor 10 dk sonra e-5 hata kodu veriyor klimayı kapatıp açtığınızda tekrar soğutmaya geçiyor
    arıza sebebbleri başka ne olabilir
  • ysuleymany kullanıcısına yanıt
    Klima açıkken şalteri kapatıp 5 dakika bekledim, böylece klimanın hafıza sıfırlanıyormuş, çalıştırdım, düzeldi.
  • Merhabalar az önce Midea klimamdan fotoğrafta işaretlediğim yerinden kıvılcımlar çıktı. Hemen şalterleri kapattım. Tekrar şalterleri açıp klimayı kapattım. Bayram zamanı olduğu için 4-5 gün servislere ulaşamam sizce nasıl bir sorun olmuş olabilir. Bana kablolardan biri yanmış olabilir gibi geldi. KLİMA ARIZALARI BURAYA
  • merhaba arkadaslar

regal 9000 btu klima icin servis geldi ve tesisatta kacak oldugu icin gaz bitmis. tesisat gomulu duvara bu yuzden o tesisati iptal edip yeni tesisat cekecekler.

4 metre tesisat = 140 TL

Gaz = 200 TL

Yetkili servis fiyatidir sizce nasil? Tesisat icin 1 yil garanti veriyorlar.

• Merhaba , Baymak marka klimam bayramın ilk günü su akıtmaya başladı ancak buna rağmen soğuk hava üflemeye devam ediyordu. Su akıtmanın hemen ardından hafif bir bakalit kokusu geldi. Gazında sorun olup olmadığını anlamak için dışardaki ince boruyu kontrol ettiğimde hiçbir soğukluk vb bir şey yoktu gaz eksikliği belirtsi olan.Bunun üzerine klimayı ne olur ne olmaz diye hemen kapatıp Baymak Yetkili Servisini çağırdım. Gelen servisteki arkadaşlara durumu izah ettim gelen kokudan bahsettim bana denilen koku pislik kokusudur temizlememiz gerek denildi ben özellikle eğer bir arızası varsa motor veya fan gibi hiç temizlik yaptırmayacağım dedim çünkü temizlik içinde ekstra ücret isteniyordu boş yere ödemek istemedim.

Bana dedikleri sadece pislik temizleyince soğutacak bu arada gazınıda sordum ona bakmaya gerek yok dedi. Bu arada bunları derken klimayı açıp bakmadı bile. Temizliği yaptı şimdi harika soğutacak deyip klimayı çalıştırdığında klimada su akıtma sorunu bitmişti ama soğuk hava vermiyordu. Bunun üzerine fanları arızalı modeliniz zaten eski bulunsa bile 800 TL civarı olur bu şekilde idare eden zamana kadar gidin bir gün tamamen durunca yenisini alın dedi ve gitti.

Gazını çok rica etmeme rağmen hiç bakmadı. Servis gittikten sonra klimayı çalıştırdığımda fanı en yüksek seviyeye getirince hafif titreme gibi bir ses geldiğini fark ettim bundan evvel bu sorun yoktu. Ve dışardan en ince boruya baktığımda buz gibi olduğunu fark ettim. Bu aşamadan sonra ne yapabilirim büyük ihtimalle şu an gazıda yok. Kadıköy bölgesi için tavsiye edebileceğiniz Baymak klima servisleri var mı ?

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.