Şimdi Ara

KLİMA BAKIMI HAKKINDA HERŞEY!! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
543
Cevap
43
Favori
96.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ASUSX51

quote:

Orijinalden alıntı: emre_saganak34

quote:

Dün klimaya bakım yapıldı, iç ünite fan ve motoru değişti, gaz ilavesi de yapıldı. Gaz ilavesinden sonra dış ünitedeki kalın boru epey buzlanma yapıyor önceden bu kadar olmazdı, normal midir? Ölçümde gaz miktarı 1100 gr geldi 450 gr daha eklediler. Klima Arçelik 6210ys

Klimanizin icerisindeki gazin gramajini nasil olctuler? Birde gelen servis bilgisini verebilirmisiniz?

Ölçümü kalın boruya bir basınç saatine benzer aletle yaptılar. Mahalledeki beyaz eşya tamircisine yaptırdık.

Klimanin icindeki gazin gramaji manometreyle olculemez muhtemelen basinca bakarak gaz sarji yapilmis. Eklenen gaz sarjini etikette yazan miktardan cikarmis icindekini soylemis.
    Cihaziniz 24bin better model performansi iyi bir cihazdir. 2008 oncesi uretimdir.

İyi gunlerde kullanmaya devam edin.

Servis sormamin sebebi yetkili servisse bunu soylen tekrar egitim almalarini rica edecektim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Dün klimaya bakım yapıldı, iç ünite fan ve motoru değişti, gaz ilavesi de yapıldı. Gaz ilavesinden sonra dış ünitedeki kalın boru epey buzlanma yapıyor önceden bu kadar olmazdı, normal midir? Ölçümde gaz miktarı 1100 gr geldi 450 gr daha eklediler. Klima Arçelik 6210ys

Klimanizin icerisindeki gazin gramajini nasil olctuler? Birde gelen servis bilgisini verebilirmisiniz?

Ölçümü kalın boruya bir basınç saatine benzer aletle yaptılar. Mahalledeki beyaz eşya tamircisine yaptırdık.

Klimanin icindeki gazin gramaji manometreyle olculemez muhtemelen basinca bakarak gaz sarji yapilmis. Eklenen gaz sarjini etikette yazan miktardan cikarmis icindekini soylemis.
    Cihaziniz 24bin better model performansi iyi bir cihazdir. 2008 oncesi uretimdir.

İyi gunlerde kullanmaya devam edin.

Servis sormamin sebebi yetkili servisse bunu soylen tekrar egitim almalarini rica edecektim.

Dediğiniz gibi sanırım tahmini olarak basınca göre gaz eklediler. Zaten bu iş aceleye geldi gibi oldu, orijinal servisler aşırı fiyat istiyor biz de sıcaklarda klimasız kalmayalım diye mahalledeki tamirciye bakıttık.

Klimanın performansı çok iyi, yaklaşık 55m2 (salon-koridor-benim oda) alanı serinletebiliyor. Cihazı 2005 yılında aldık.

• quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

quote:

quote:

quote:

tüp varmıydı? vakum olmasın o

Vakum yapılmadı, tüple gaz basıldı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

vakum yapılmaması daha kötü

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sistem varolanda bir gaza ilavede vakuma gerek yok tamamen bosaltmis olsalardi vakum gerekliydi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sistem varolanda bir gaza ilavede vakuma gerek yok tamamen bosaltmis olsalardi vakum gerekliydi.

Bu klimayı bilmiyorum ama R410 ilave oluyormuki, bu klima 410 mu
    eger 410 sa yapılan dogrumu ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: .Antika.

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu klimayı bilmiyorum ama R410 ilave oluyormuki, bu klima 410 mu
    eger 410 sa yapılan dogrumu ki?

hayır bu cihaz R22 gazlı bir cihaz. R410 olsaydı doğruydu dediğiniz.

• Aradığımda kesinlikle cevapların doğru olduğuna güvendiğim tek site. Reklam oldu ama :)

Soruma gelince:
    Carrier Platinium serisinin en küçüğünü aldım 2 yıl önce. Gerçi şu an üretimde yok ama. Garantisi 1 yıl sonra dolacak. Geçtiğimiz kış 6 aylığına kapattım. Yaz başında açtığımda soğutmuyordu, servis ücretsiz olarak geldi ve gaz ilavesi yaptı düzeldi. Ama akabinde ilk çalıştırıldığında ortalama 5 dakika kötü koku geliyor. (idrar gibi) Sonrasında koku kalmıyor.

Sorularım; Klima bakımı garanti kapsamında mıdır? Bu başlangıçtaki koku, bakım gerektirir mi?

Başlıkta emeği geçenlere, bildiklerini paylaşanlara ve soruma cevap verenlere şimdiden teşekkür ederim.

Not:Filtre temizliğini yaptım!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimmydean -- 15 Temmuz 2012; 22:22:38 >
  • Klimaniza gaz ilavesimi oldu,yoksa sil bastan gazmi verildi. Sanirm klimaniz R 410 gazli. Birde gaaz niye eksilmis ne dedi servis. Bu konuda forumda actigimiz konu var dikkat R 410 diye. Onu okuyun deri m.
    Koku konusuna gelince soguk hava gelene kadar rutubet kokusu geliyoersa bu klimanizda tozlanma olustuguna isarettir. Genel bqakim gerekli snairim. Genel bakim ucretlidir garanti kapssminfda degerlendirilmez,ariza degil cunku,kirlenme.

• forumu okuyana kadar klima bakımını sadece toz filtresini çıkarıp yıkamak olarak zannediyordum...

okuduktan sonra klimadan soğudum sanki, tavan vantilatörü mü alsam ne yapsam bilmem ki?..
  • quote:

Orijinalden alıntı: pillout

İlk paragraftaki sorunuzu -bu konudaki bilgisizliğimden olsa gerek- net yanıtlayamayacağım gibi geldi. Klimam Samsung Boracay 9000BTU. Hortumun ucu kanadın altındaki aksamın bize göre sağ ucunda. Onu nasıl ve nereye uzaklaştırabilirim kafamda bir şey canlanmadı açıkcası.

İkinci paragraf içinse, klimam çalıştırdıktan 45 dakika kadar sonra koku yapmaya başlıyor. Süre arttıkça tahammül edilmez boyuta ulaşıyor. Bir kez oda kapısı açık kullandım, yeterince yoğunlaşamaığından rahatsız etmedi ama bir süre sonra solunum yolumu tahriş etmişcesine rahatsız ettiğini farkettim. Fan modunda çalıştırma önerisi size aitti sanırım, daha önce okumuş ve bunu denemiştim, sanırım klimam bundan fayda sağlayabileceği noktayı aşmış durumda.

Hocam Sn.mbirolun demek istediği , su tahliye hortumu herhangi bir tesisat borusuna bağlımı şeklinde, hani bazen görürsünüz balkon yer süzgeçlerine yada yağmur suyu borularına vb yerlere sokulur, etrafa su damlamasın milleti rahatsız etmesin şeklinde. Eğer sizin bu hortumunuz direk açık alana bağlı değil ve bu şekilde herhangi bir boruya bağlı ise oradaki koku baca gibi sizin klimaya gelirde ondan bahsedilmiş.

Ekleme :) Meğersem 3. sayfada kalmışım son mesaj sanmıştım, baya zaman geçmiş ve ben 4. sayfayı yeni gördüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-calibur -- 27 Temmuz 2012; 1:31:51 >

• Bu arada bu konuyu oluşturan herkese Teşekkürler. Bu hafta izne ayrılacağım annemlerin 15-20 Yıllık Arçelik Split klimalarına bir dalayım diyorum:)

Gerekli Malzemeler.

1-Cif marka Yağ çözücü Mor renkli
    2-Battal Boy Çöp torbası (klimayı sarmalamak için)
    3-Kestirme Fırçası
    4-Fısfıs (Bu fısfıslar yeterli tazyiki sağlayabileceklermi ki? İyice yüzeydeki tozu diplere indirme tehlikeside var herhalde.
  • Arkadaşlar aşağıdaki ürünü internetden buldum daha satın almadım. Durulama gerektirmiyormuş. Sizce uygunmudur.
    Saygılar.

HEALTHYPLUS

KLİMA PETEKLERİNDEN KOKU VE KÜF GİDERİCİ
    HEALTHYPLUS ;klimaların iç ünitelerinde nemden dolayı oluşan küfü ve bakterileri temizlemek amacı ile geliştirildi.

HEALTHYPLUS 'ın özellikleri;
    İç ünitelerde nemden dolayı oluşan küfü yok eder.
    Bakterilere karşı etkili bir dezenfektandır.
    Bakterilerden veya küften kaynaklanan kötü kokuları giderir.
    Dezenfekte etme özelliği yanında çok güçlü bir temizleyicidir.
    Alüminyum yüzeylerden yağ ve toz tabakalarını zarar vermeden uzaklaştırır.
    Aşındırıcı solvent ve asit içermez.
    Bilinen temizleyicilerden farklı olarak durulama gerektirmez.
    Klima filtrelerinin temizliğinde ve dezenfekte edilmesinde güvenle kullanılır.
    HEALTHYPLUS tatbik edildiği yüzeydeki statik birikimi yok ettiğinden kirlenmeyi geciktirir.
    HEALTHYPLUS klimanın dış yüzeyindeki kirlilik ve sararmaların temizliğinde de güvenle kullanılır.
    HEALTHYPLUS 'ın kullanım şekli:

Klima filtresini çıkarıp, üzerinde biriken kirliliği yıkayarak uzaklaştırınız. Filtrelere HEALTHYPLUS tatbik ettikten sonra kurumaya bırakınız. Klima iç ünitesindeki alüminyum peteklerin yüzeyine en derin noktalara nüfuz edecek şekilde HEALTHYPLUS püskürterek temizleyiniz. HEALTHYPLUS temas ettiği yüzeylerdeki koku ve küf yapıcı bakterileri yok edeceğinden temiz ve sağlıklı bir kullanım sağlayacaktır. Bu işlemi yeniden bakteri oluşumuna izin vermeden 15 veya 30 gün içerisinde tekrarlayınız.

• merhaba,
    evde 4 klima var,
    klima temizleme spreyi hangi markayı öneriyorsunuz?
    teşekkür ederim

bu nasıl :http://www.hepsiburada.com/liste/fakir-climax-klima-temizleme-spreyi-500-ml/productDetails.aspx?productId=zyfakclimax&categoryId=28002815 ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Klimaniza gaz ilavesimi oldu,yoksa sil bastan gazmi verildi. Sanirm klimaniz R 410 gazli. Birde gaaz niye eksilmis ne dedi servis. Bu konuda forumda actigimiz konu var dikkat R 410 diye. Onu okuyun deri m.
    Koku konusuna gelince soguk hava gelene kadar rutubet kokusu geliyoersa bu klimanizda tozlanma olustuguna isarettir. Genel bqakim gerekli snairim. Genel bakim ucretlidir garanti kapssminfda degerlendirilmez,ariza degil cunku,kirlenme.

İlginiz ve cevabınız için teşekkürler. Yetkili servis gelmiş ve sil baştan değil, sadece gaz ilavesi yapmıştı, hatta gaz ilavesi yaptığını ifade etti. (Kucağında bir tüp vardı, onu borularla entegre edip ilave yapmıştı.) Daha garantisi dolmayan cihaz neden gaz eksiltiyor diye sebebini öğrenmek istedim, görünen bir şey olmadığını, nedenini bilmediğini söyledi.
    Koku ile ilgli ben tasviri farklı yapmıştım, siz daha iyi açıklamışsınız. Aynen dediğiniz gibi soğuk hava başlayıncaya kadar, rutubet gibi tam tarif edemediğim koku oluyor. Soğuk hava başlayınca koku kayboluyor. Genel bakım konusunda girişimlere başlamak gerek sanırım. İlk sayfada anlattığınız bilgiler genel bakım olarak adlandırılmıyor sanırım, yani, genel bakım için yetkili servisi çağırmam gerekli galiba, değil mi?

Çok teşekkürler Birol bey. Kolaylıklar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimmydean -- 29 Temmuz 2012; 21:47:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: x-calibur

Bu arada bu konuyu oluşturan herkese Teşekkürler. Bu hafta izne ayrılacağım annemlerin 15-20 Yıllık Arçelik Split klimalarına bir dalayım diyorum:)

Gerekli Malzemeler.

1-Cif marka Yağ çözücü Mor renkli
    2-Battal Boy Çöp torbası (klimayı sarmalamak için)
    3-Kestirme Fırçası
    4-Fısfıs (Bu fısfıslar yeterli tazyiki sağlayabileceklermi ki? İyice yüzeydeki tozu diplere indirme tehlikeside var herhalde.

Dün itibari ile 2 adet klimayı temizlemiş bulunuyorum :) Buradaki bilgilerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkürler.

Cif marka bulamadım, bulduğumda çamaşır suyu katkılı yazıyordu, burada bir arkadaşında çamaşır suyu katkılı almayın tavsiyesi üzerine bende Mr.Muscle 750 ml Mutfak Antibakteriyel aldım sarı renkli,

Klimaya sıkınca hiç bir kabarma köpürme falan olmadı demekki bu KLİMA TEMİZLİK SUYU ile yapılınca kabarıyor bende hiç kabarma köpürme olmadı sadece yağ çöz ile bir tencere yıkar gibi sarımsı kahverengimsi sular akmaya başladı.

Bu olayda anladığım olay şu, kesinlikle FISFIS kısmı kuvvetli olacak, diğer türlü pislikleri itekleyemiyor, kestirme fırçası yerine lavabo fırçası kullandım daha doğrusu kullanmaya çalıştım çünkü klima içerisinde bazı yerlere sokamadım :)

Olay bence tazyik yapabilecek bir su fışkırtmada, bende 2 litrelik kola şişesine suyu doldurdum kapağının bir kaç yerinden delik deldim ve sıkınca iyi bir kuvvetle su fışkırınca bataryalardaki pislikler aşağıya ve içeriye daha iyi aktı. Fotoları çektim ama pc ye daha yükleyemedim tatil dönüşü nasipse koyarım.

Herkese teşekkürler

• klima sharp - klima temizliği
  • Ya bu sharp hikaye,ben geçenlerde bir plasmature serisi söktün7-8 senelik ulen ne incik cincik var yahu 2 saatte zor dağıtıp topladım.Sharp bakımını 150 TL den aşağı yapmam bundan sonra.

Bu arada bu yukarıdaki Sharp Midea üretim galiba...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Ya bu sharp hikaye,ben geçenlerde bir plasmature serisi söktün7-8 senelik ulen ne incik cincik var yahu 2 saatte zor dağıtıp topladım.Sharp bakımını 150 TL den aşağı yapmam bundan sonra.

Bu arada bu yukarıdaki Sharp Midea üretim galiba...

hangilerinin sökmesi toplaması bakımı daha kolay peki?..
  • Nasıl yani sharptamı (model bazında) midea tarafından üretiliyor nasıl anladınız.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.