Şimdi Ara

Klima elektrik tuketimi nasıl hesaplanır...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
5.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung 12.000 lik klımamız var. sogutmada giriş gücü 'sogutma 1030w, ısıtma 1100w' yazıyor.
    Kapasite gucu 'sogutma 3.50 kw. Isıtma 4.00 kw. Yazıyor. Bu klimanın saatlik elektrik tuketimi ortalama degerle nasıl hesaplanır. Bide klimanın derecesine gore sarfiyat degisir bu nasıl hesaplanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bartin744 -- 30 Eylül 2016; 11:52:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bartin744 kullanıcısına yanıt
    klima elektrik sarfiyatını hesaplamak çok zordur
    ama ortalama 800 wat diyebiliriz
    çünkü kapının 1 defa açılıp kapanması dahi içerideki ısıyı değiştireceği için ayrıca yalıtım izolasyon nasıl pencereker nasıl hangi bölgedesin .............. öyle uzar gider ama ortalama 800 wat diyebiliriz kabaca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahçup -- 30 Eylül 2016; 16:05:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bartin744

Samsung 12.000 lik klımamız var. sogutmada giriş gücü 'sogutma 1030w, ısıtma 1100w' yazıyor.
    Kapasite gucu 'sogutma 3.50 kw. Isıtma 4.00 kw. Yazıyor. Bu klimanın saatlik elektrik tuketimi ortalama degerle nasıl hesaplanır. Bide klimanın derecesine gore sarfiyat degisir bu nasıl hesaplanır.

hocam klimayı 24 dereceye ayarlayıp orta fan hızında kullanın en ideal tüketim sağlar. çok fazla kapatıp açmayın kapatmak yerine dereceyi düşürün örneğin 20 derecelere. kesinlikle 28-30 derecelere ayarlayıp fanı en hızlıya getirmeyin daha fazla ısınacağım diye boşuna fazla elektrik harcarsınız. gerisi yalıtım ile alakalı odada ısı kaybı çok yoksa daha az elektrik harcarsınız

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.