Şimdi Ara

Klima hakkında bilinmesi gerekenler.Klima neden koku yapar? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
3
Favori
24.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • araba çalıştıktan sonra klimayı 1-2 dk açık pencereyle çalıştırıp pis havayı dışarı atmak gerekiyormuş. geçen senelerde profesörün biri klimanın neden olduğu havadan enfeksiyon kapıp, hayatını kaybetmişti.
  • İnternette araştırma yaparken rastladığım bir sitede Ustaya sordum ;
    Yaşar der ki:
    21 Nisan 2016 tarihinde, saat 14:17
    Merhaba.Yazınızı ilgiyle okudum.Aracımda aynı sorun var çünkü. Özellikle farkettim ki, oto yıkamacıların araç içinde ki havalandırma deliklerine sıktığı araç kokularından sonra yani uzun bir süre sonra nem,toz karışımı kötü bir koku oluştu. Fakat ilginçtir ki; klima kötü kokusu sadece soğuk ayarındayken meydana gelmektedir. Kışın koku sorunu yaşamıyorum, sadece yazın oluyor bu sorun bende. Ve dediğiniz gibi, tüm filtreleri değiştirmeme rağmen pis koku geçmek bilmiyor. Peki bu durumda bu kötü koku sorununu nasıl çözebiliriz?

Usta der ki:
    23 Nisan 2016 tarihinde, saat 21:45
    Yazılarımın devamınıda okumanızı tavsiye ederim bu sorunun tek çözümü var oda evapatörün sökülerek hem yuvasının hemde kendisinin adam akıllı temizlenmesidir. Evapatör ünitesi sadece klima sisteminin radyatör görevini üslenerek aracın içerisine soğuk hava üretilmesini sağlar fakat tahliye hattı tıkandığında içerde yığılan toz ve polenler dışarı atılamayarak oldukça sağlıksız bir durum ortaya çıkararak pis kokular ve nemli bir havayı içeri salar. Tavsiyem evapatörü yenisi ile değiştirtin ve haznesini çamaşırsuyu ve benzeri ürünlerle pırıl pırıl yaptırtın. Mümkünse tahliye kanalını da genişlettirin ki bir daha böyle bir işleme gerek kalmadan koruyucu spreylerle işi hallede bilesiniz.

http://www.otosorun.com/teknik-bilgiler/klimadan-gelen-kotu-kokular-nasil-onlenir/#comment-8653

• quote:

Orijinalden alıntı: irfancu

Motor yüksek devir çevirirken klima açma tuşuna basmak ani olarak kompresöre yük binmesine neden olur. Bu da kompresörün zarar görmesine sebep olur. O yüzden ya yola çıkmadan önce klimaayı açın ya da debriyaja basıp motor devrini düşürdükten sonra klima açma tuşuna basın. Koku için arkadaşın dediği gibi en az 5 dk fan kodunda çalıştırın ki soğutucu gazın dolaştığı evaporatörler kuruşun. Aksi taktirde mantar ve küf oluşturur ve üst solunum rahatsızlığına sebeb olabilir. Koku olayı ev ve işyerinde kullandığımız klimalar içinde geçerlidir...

oy oy oy. ağustos ayında 5 dk sadece fan adamı bayıltır. nerde kaldı klimanın lüksü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Gato Negro

yazın sürekli klimayı kullanırım..klimanın koku yapmaması için varacağım yere gelmeden 30 saniye veya 1 dakika önce klimayı kapatır ama fanı açık tutarım.. böylece sistemde su (nem) birikmemiş olur ve küfün gelişmesi engellenir. Eğer klimayı arabayla beraber kapatırsanız, sistem nemli kalacağı için ve bir de hava sıcak olduğu için küf (mold) gelişmesi çok hızlı olur ve bu da berbat bir koku yapar.. bu şekilde ertesi gün arabayı çalıştırdığımda klima on pozisyonunda olmadığı için aracın elektrik sistemine ekstra yük bindirmemiş olur. Ayrıca kışın dahi klimayı haftada bir kez de olsa en az 5 dakika çalıştırmaya gayret ederim sistemin yağlanarak kuruyup kaçak yapmasını engellemek için.. 15 yıldır klimalı araç kullanırım hiç koku duymadım kendi arabamda..

Klimayi kapatinca yani sadece fan calisinca les gibi kuf kokuyor. Ama kompresoru calisitirinca koku kesiliyor. Bunu temizlemek mumkunmudur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.