Konuya yıllardır hiç yazı yazılmamış ben de bu konuda konuda gördüğüm birkaç yanlışı düzeltmek isterim. eğer 8 saat gibi bir süre evde bulunulmayacaksa klima kapatılırsa enerji tüketimi düşük olur her ne kadar inverter klima da olsa ısıtmada saatte 200 watt gibi değerleri görmek pek mümkün değil eğer mitsubishi gibi üst seviye klima kullanmıyorsanız. şahsen benim klimam ısıtmadan en düşük 500 watt civarına inebiliyor. daha aşağısına inmiyor kapanıyor. Evden çıktım 8 saat gelmedim en fazla yarım saat 1500 watt gibi bir enerji çekerek evi ısıtıyor daha sonra 800 wattlara düşüyor ve 1 saatin sonunda 500 wattlara düşüyor. sonra dur kalk yapmaya başlıyor. yani normalde 2 saatte yakacağı enerjiyi 1 saatte yakıyor. Diğer bir hata ise klimayı eko moda alıp fan hızını en düşüğe getirin demiş birisi. klimalarda eko mod ısıtmada pek aktif olmaz, ha belki benimkinde öyledir ama bildiğim birşey herkestete geçerli bir kural klima fan hızı en düşükteyken tüketim en yüksektedir. bunu deney yaparak da ispatladım ve youtube kanalımda da paylaştım dileyen izleyebilir. net değerlerle videoda herşey görünüyor amatör bir düzenleme içeriyor ama olsun ![]() Klima ile ısıtma yaparken fan kademesinin tüketime ve evin ısınmasına olan etkisini inceleyen bir deney. https://www.youtube.com/watch?v=m_i8TGMNrFA |
Bildirim