Şimdi Ara

KLİMA ÖNEREBİLİR MİSİNİZ?-Hangi marka alsam? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
36.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öneriler için teşekkürler (Ayrıca Sayın Teks-'e özel teşekkür)

9000 btu Fujitsu inverter modelini aldım. Isıtma aralığı 1700-20800 btu
    iç ünite 21-38 dsb cop: 4.23 umarım 13,5 m2 ye yeter.

kullandıktan sonra yine bu forumda bilgiler veririm..

Saygılar,
  • quote:

Orjinalden alıntı: manas35

Öneriler için teşekkürler (Ayrıca Sayın Teks-'e özel teşekkür)

Saygılar,

Orjin klima'dan aldınız sanırım siz, 12.000'lik klimalardaki kampanya bitmiş mi? Ben sorduğumda fiyatları 2000YTL'nin üzerindeydi de...

Bu arada teks- arkadaşa ben de teşekkür edeyim, keşke banlanmasaydı, çok yardımcı oluyor çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TripleSix -- 27 Temmuz 2007; 19:02:58 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: TripleSix

quote:

Orjinalden alıntı: manas35

Öneriler için teşekkürler (Ayrıca Sayın Teks-'e özel teşekkür)

Saygılar,

Orjin klima'dan aldınız sanırım siz, 12.000'lik klimalardaki kampanya bitmiş mi? Ben sorduğumda fiyatları 2000YTL'nin üzerindeydi de...

Bu arada teks- arkadaşa ben de teşekkür edeyim, keşke banlanmasaydı, çok yardımcı oluyor çünkü.

Sanırım bir yanlış anlaşılma var. 12000 btu inverter klimalarda kampanya yokmuş. ben 12000 btu normal klima için gittim fakat 9000 btu inverter klimanın özelliklerini görünce almaya karar verdim. Ayrıca Teks- arkadaşımızda inverter önermişti. dediğim gibi ısatma aralığı 1700-20800 btu olması almamdaki en önemli etkendi. En azından makinayı sürekli açık bırakabileceğim. Eğer izmirdeysen sen de orjin klimaya bir uğra.

Saygılar.

• YA ARKADSLAR COP VE EER ORANLARI HAKKINDA BILGI VERIRMISINIZ LUTFEN..NASIL HESAPLANIR NEYE DIKKAT ETMEMIZ GEREKLI:(:(
    VALLA KARISTI KAFAM BU ORANLARIN HESABI KONUSUNDA
  • quote:

Orjinalden alıntı: TripleSix

Biraz uzun oldu gerçi ama yarın gidip bu klimayı almayı düşünüyorum, Sharp'ın Plasmacluster Inverter 12.000 btu'luk kliması. Klima da bu http://www.iklimsa.com/TR.asp?iklimsa=klima&sub=KlimaDetay&Uid=22

Fujitsu'da 12.000'lik modellerde fiyat 2.100YTL olduğu için onu 2. plana ittim. Ayrıca ucuz bir klima daha bakıyoruz, onun için de Sharp'ı alacağım yerde Samui adlı bir marka önerdiler, 9000btu'luk, yaklaşık 590 YTL, başka bir şey mi alsam ikinci klima olarak diye düşünüyorum.

Yarın alacağım ama, bu 2 sorum hakkında fikri olan varsa ve paylaşabilirse sevinirim. Teşekkürler...

27 temmuzda iklimsadan 21.000 btu lük samui klima aldım, montaj dahil 1140 ytl ye, 30m2 lik kapısı devamlı açılıp kapanan odada afedersiniz ***** donuyor fiyatına göre çoook başarılı bir klima. Almışken büyük almak lazım. Saygılar.

• Migrostan 730YTL'ye satılan Demirdökümün Çindeki fabrikasında üretilen 18000BTU'luk Coolline marka klimayı tavsiye ederim. Gayet iyi çalışıyor. Hakkını veriyor. Bütçesini zorlamak istemeyenler için iyi bir fırsat. Sanırım kredi kartına taksitte yapıyorlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BJKKKKK

Arçelik klimam var çok memnunum vallahi. 7000 BTU 11-12 metrekarelik yer için oldukça yeterli, ayda 8-9 YTL faturaya ekleniyor sadece

günde ortalama 3-4 saat kullanımla bu kadar geliyor sanırım yaz kışda ısınıyorsunuzdur
  • quote:

Orjinalden alıntı: master90

Migrostan 730YTL'ye satılan Demirdökümün Çindeki fabrikasında üretilen 18000BTU'luk Coolline marka klimayı tavsiye ederim. Gayet iyi çalışıyor. Hakkını veriyor. Bütçesini zorlamak istemeyenler için iyi bir fırsat. Sanırım kredi kartına taksitte yapıyorlar.

kışın ısınmada kullanmayacaksanız iyidir,şöyleki bütün servisleri derki +5 derecenin altına düştümü bu klimadan hayır bekleme hatta sitesinde bile yazar kışın mümkünde 20-22 derecenin üstüne ayarlamayın yoksa randımanlı çalışmaz buyrun 15.maddeyi okuyun belki yalan söylüyorumdur,

http://www.demirdokum.com.tr/upload/SSS_Klima.pdf

hiç bir kliması pasific line,blue line,cool line,alaska,duro A sınıfı degildir hatta bazıları B sınıfı bile degildir

• Bu arada klimalarımızı aldık, Samui 9000 btu ve Sharp inverter 12.000 btu, daha önce görüş yazacaktım ama havalar bir anda serinlediği için hiç klimaya gerek kalmadı. Ama sıcak olduğu günlerde kullandık.

Sharp salona gayet yeterli geliyor. Tam güçle çalıştırmasak bile hemen soğutuyor.

Samui ise daha çok üflediği yeri soğutuyor, odanın sıcaklığını kırıyor. Çok uzun çalıştıramadım çünkü genelde oturduğum yer klimaya bakıyor, soğuk hava geldiği için üşüyorum. İki klima arasındaki kalite farkı çok belirgin ama zaten fiyatlar da öyle.

Kısacası Samui'nin yerine başka bir şey alsa mıydım acaba diye düşünüyorum, gerçi sıkıntıya da sokmadı hakkını yemeyeyim. Ama Sharp'tan alabildiğine memnunuz.
  • quote:

kışın ısınmada kullanmayacaksanız iyidir,şöyleki bütün servisleri derki +5 derecenin altına düştümü bu klimadan hayır bekleme hatta sitesinde bile yazar kışın mümkünde 20-22 derecenin üstüne ayarlamayın yoksa randımanlı çalışmaz buyrun 15.maddeyi okuyun belki yalan söylüyorumdur,

hiç bir kliması pasific line,blue line,cool line,alaska,duro A sınıfı degildir hatta bazıları B sınıfı bile degildir

1. Demirdökümün sitesinde yazılanlar Demirdökümün sattığı hatta, piyasadaki tüm klimalar için geçerlidir. Yanıltıcı bilgi vermeyelim.
    2. Çok yoğun kullanılmayacaksa, cebinizden çıkan para dışında, A sınıfı ile B sınıfı arasında çok ciddi bir fark olmayacaktır. Üstelik A sınıfı klimaların yedek parçaları daha pahalıdır.

• quote:

quote:

1. Demirdökümün sitesinde yazılanlar Demirdökümün sattığı hatta, piyasadaki tüm klimalar için geçerlidir. Yanıltıcı bilgi vermeyelim.
    2. Çok yoğun kullanılmayacaksa, cebinizden çıkan para dışında, A sınıfı ile B sınıfı arasında çok ciddi bir fark olmayacaktır. Üstelik A sınıfı klimaların yedek parçaları daha pahalıdır.

Ne tür yanıltıcı bilgi var acaba o yazıda arkadaş gerçekleri yazmış önce araştırın sonra yazı yazın,demirdöküm gibi klimaların kalitesi daıkın ve mitsubishi ile aynı degildir,o klima +5 derecenin altına düştümü performans kaybeder ama daıkın gibi klimalar -10 derecede bile aynı performansda çalışır bilmeden fikir beyan etmeyin,pahalı klimaların arıza oranları çok düşüktür bunuda unutmayın

• quote:

Ne tür yanıltıcı bilgi var acaba o yazıda arkadaş gerçekleri yazmış önce araştırın sonra yazı yazın,demirdöküm gibi klimaların kalitesi daıkın ve mitsubishi ile aynı degildir,o klima +5 derecenin altına düştümü performans kaybeder ama daıkın gibi klimalar -10 derecede bile aynı performansda çalışır bilmeden fikir beyan etmeyin,pahalı klimaların arıza oranları çok düşüktür bunuda unutmayın

Bizlere Daikin gibi klimaların ve diğer kalitesiz klimaların arıza oranlarını açıklarsanız çok memnun oluruz. Sözlerle konuşmak yerine rakamlarla konuşmak doğruları daha iyi görmemizi sağlar. Lütfen sizin güvendiğiniz Daikin yada benzeri bir klimanın üreticisinin beyan ettiği bu değerleri yazarmısınız. Ben bu bilgilere ulaşamadım. Böylece farkı bilimsel olarak görürüz. Saygılar.

• quote:

quote:

Bizlere Daikin gibi klimaların ve diğer kalitesiz klimaların arıza oranlarını açıklarsanız çok memnun oluruz. Sözlerle konuşmak yerine rakamlarla konuşmak doğruları daha iyi görmemizi sağlar. Lütfen sizin güvendiğiniz Daikin yada benzeri bir klimanın üreticisinin beyan ettiği bu değerleri yazarmısınız. Ben bu bilgilere ulaşamadım. Böylece farkı bilimsel olarak görürüz. Saygılar.

Hazırcılıgınız bıkkınlık verdi elinizin altında bilgisayar ve internet vede google var daıkın ısısan yazın bakın ,ben 20 yıldır arıza yapan daıkın görmedim ama takılır takılmaz çalışmayan arçelik vesteli çok gördüm konunun uzmanı olanlara saygı ,ama

daıkın -20 derecede çalışan klima ama demirdöküm +5

http://www.isisan.com/daikin/productSpecs.dwx?product_id=B/DAKLMDT08.5RXH&product_type_id=127
    http://www.isisan.com/daikin/productSpecs.dwx?product_id=B/DAKLMUS9.5&product_type_id=127

mitsubishi eletrik

http://www.klimaplus.com.tr/urun_detay.asp?urunid=18&Katid=2
    ürün teknik özelliklerini tıklayın orada -15 dereceyi görürsünüz

daha onlarca örnek var ama zamanım degerli sonra bak ispatlayamadı dememeniz için ,çevreniz yalancı dolu gelibaki insanların sözlerine inanmıyorsunuz

• quote:

daha onlarca örnek var ama zamanım degerli sonra bak ispatlayamadı dememeniz için ,çevreniz yalancı dolu gelibaki insanların sözlerine inanmıyorsunuz

Verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim. Demirdöküm klimalarda -10 derecelerde çalışabiliyormuş. Ancak verim alabilmek için +5 derecenin üstünü öneriyorlar. Sizin gönderdiğiniz linkteki Mitsubishi klimanın tablo değerlerinde, ısıtma için dış ortam sıcaklığı +7 ve +6 derece verilmiş. -10 derece için ısıtma kapasitesi ve güç tüketim değerleri yok. Bu durumda karşılaştırma yapabilmek için, tüm ürünlerin dış sıcaklığa bağlı verim grafiklerini incelemek gerekiyor.

Herkesin zamanı kıymetli. Bunu iddia ediyorsam burada bunları yazmak yerine, işimin başında olurdum. Bıkkınlık veren kişilere lütfen mesaj atmayın. Burada doğruyu arıyor ve birbirimize yardımcı oluyoruz. Ben burada, sözlere değil, üreticilerin gerçek beyanlarına inanan bir kişiyim. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi master90 -- 16 Ağustos 2007; 11:05:41 >

• quote:

quote:

Verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim. Demirdöküm klimalarda -10 derecelerde çalışabiliyormuş. Ancak verim alabilmek için +5 derecenin üstünü öneriyorlar. Sizin gönderdiğiniz linkteki Mitsubishi klimanın tablo değerlerinde, ısıtma için dış ortam sıcaklığı +7 ve +6 derece verilmiş. -10 derece için ısıtma kapasitesi ve güç tüketim değerleri yok. Bu durumda karşılaştırma yapabilmek için, tüm ürünlerin dış sıcaklığa bağlı verim grafiklerini incelemek gerekiyor.

Herkesin zamanı kıymetli. Bunu iddia ediyorsam burada bunları yazmak yerine, işimin başında olurdum. Bıkkınlık veren kişilere lütfen mesaj atmayın. Burada doğruyu arıyor ve birbirimize yardımcı oluyoruz. Ben sözlere değil, üreticilerin gerçek beyanlarına inanan bir kişiyim. Saygılar.

Sözlere ülkemizde bakmamakta haklısınız herkes yalancı dolandırıcı olmuşhaklısınız,ben kimimki bana inanasanız ben direk size degil günde bin defa yazmaktan bıktım ,biraz araştırma yapılsa internette hatta bu sitede bile aynı konu yüzlerce kez yazılmıştır,araştırılsa bulunur,üstünüze alınmanıza sebeb oldugum için özür dilerim.

Demirdöküm klimalar degil her klima eksi derecelerde çalışır ama performans kayberederek 12000 btu klima sık sık defrosa girerek 9000-5000 btu şeklinde çalışırki buda harcadıgı elektrige degmez

sayın arkadaşım mitsubishi eleltrik sitesindeki ürün teknik özelliklerini tekrar tıklarsanız ve çalışma aralıgı karşılıgına bakarsanız orada göreceksiniz ben ne önerdigimi biliyorum

soğutma -10/+46
    ısıtma -15/+24 iyice bakın

iyi günler

• Ayırdığınız bütçeye göre klima tavsiye etmem çok zor. Ancak odanızın 20 m2 olduğunu ve günde 10 saat kullanacağınızı söylemişsiniz. Öncelikle ısıtmada problem yaşamamanız için 18000 btu/h luk bir klima tercih etmelisiniz. Başta maliyeti yüksek gibi görünse de inverter teknolojisine sahip bir klima ile elektrik faturanızı daha az ödeyerek bu maliyeti 1-2 yıl içinde amorte edersiniz. Inverter klimalarda tavsiye edeceğim marka toshiba RAS13 (2090 YTL) modelidir. 7 filtrelidir ve sigara dumanını da diğer klimalara göre daha iyi elimine etmektedir. Ortama hoş bir koku yayarak içerdeki havanın kalitesini arttırır. Isıtmada ve soğutmada kesinlikle problem yaşamazsınız. Piyasada inverter diye geçinen bir çok marka var. Hız kontrol eden bir kompresor koyup D sınıfı bir klima çıkarmışlar SIGMA diye... Markayı kötülemek istemiyorum ancak değerlerine baktığımda, bizim sattığımız ALARKO - Flair modelinden bile daha fazla elektirk harcayan ve hemen hemen aynı kapasitede bir ürün. ALARKO-Flair modelinin 18000 btu luk olanını da tavsiye ederim (1316 YTL) Piyasadaki birçok klimadan daha verimli ve sorunsuz çalışıyor. Elektrik tüketimi de daha az. Üstelik 3 filtresi var, tozları tutan ve virüsleri yok eden gümüş iyon filtresi de tabiki ortamdaki havanın kalitesini arttırıyor. Toshiba da Flair da kaliteli ürünlerdir. Sitesini incelerseniz kredi kartına bol taksit seçenekleri mevcut.Kesinlikle ucuz mal alacak kadar zengin değiliz ve bazı firmaların bizleri kandırmasına izin vermeyelim.

• sayın insecta verdiğiniz doyurucu ancak eksik veya bilgi eksikliğinizden oluşan hatalı bilgilerinizi düzeltme ihtiyacı duydum
    konu hakkında fazla bilgisi olmayanların yanlış yonlendirilmemesi açısından :)))
    sigma urunle alakalı markayı kotulemeden yazdıklarınız ben bu iş dalında 22 senesini tamamlamuış birisi olarak pek de inandırıcı gibi gelmedi bana

flair ile ilgili verdiğiniz bilgileri kontrol etmeniz içinhttp://www.alarko-carrier.com.tr/Urun/Montaj/Flair_duvar_tveri.pdf
    sayfasında sizin soylediğiniz gibi A SINIFINDAN bahsedilmiyor. sanıyorum yanlışlıkla boyle bir yorum yaptınız

keza toshiba ile klimacihazı içinde yanılıyormuyum bilmiyorum c sınıfı cop değerleride okunabiliyor
    enerji sınıflamasının verimlilik ile ilgili bir durum oldugunuda gozden kacırmamanız gerekir diye dusunuyorum
    toshiba yada bakmak istersenizhttp://www.alarko-carrier.com.tr/Urun/Montaj/ToshibaRAS_SKV_tveri.pdf

marka kötülemek yerine gerçekleri ve rakiplerinde üstün özelliklerinide belirterek daha bilinçli bir tüketici oluşmasında katkı sağlamamız gerekir diye düşünüyorum meslekden olmanız nedeniyle boyle bir bilgiyi paylaşmak istedim eğer bizler bu karma karışık piyasada satış kaygısı ile tüketicileri ne olursa olsun satalımda mantığında yaklaştığımızda ülkemiz kaybeder milli servetimiz çar çur olur evet birileri kazanır ancak tümümüz kaybederiz.
    umarım kırılmamışsınızdır
    saygılarımla.

• quote:

Orjinalden alıntı: iklimsa buca

sayın insecta verdiğiniz doyurucu ancak eksik veya bilgi eksikliğinizden oluşan hatalı bilgilerinizi düzeltme ihtiyacı duydum
    konu hakkında fazla bilgisi olmayanların yanlış yonlendirilmemesi açısından :)))
    sigma urunle alakalı markayı kotulemeden yazdıklarınız ben bu iş dalında 22 senesini tamamlamuış birisi olarak pek de inandırıcı gibi gelmedi bana

flair ile ilgili verdiğiniz bilgileri kontrol etmeniz içinhttp://www.alarko-carrier.com.tr/Urun/Montaj/Flair_duvar_tveri.pdf
    sayfasında sizin soylediğiniz gibi A SINIFINDAN bahsedilmiyor. sanıyorum yanlışlıkla boyle bir yorum yaptınız

keza toshiba ile klimacihazı içinde yanılıyormuyum bilmiyorum c sınıfı cop değerleride okunabiliyor
    enerji sınıflamasının verimlilik ile ilgili bir durum oldugunuda gozden kacırmamanız gerekir diye dusunuyorum
    toshiba yada bakmak istersenizhttp://www.alarko-carrier.com.tr/Urun/Montaj/ToshibaRAS_SKV_tveri.pdf

marka kötülemek yerine gerçekleri ve rakiplerinde üstün özelliklerinide belirterek daha bilinçli bir tüketici oluşmasında katkı sağlamamız gerekir diye düşünüyorum meslekden olmanız nedeniyle boyle bir bilgiyi paylaşmak istedim eğer bizler bu karma karışık piyasada satış kaygısı ile tüketicileri ne olursa olsun satalımda mantığında yaklaştığımızda ülkemiz kaybeder milli servetimiz çar çur olur evet birileri kazanır ancak tümümüz kaybederiz.
    umarım kırılmamışsınızdır
    saygılarımla.

sayın iklimsa buca, tabiki kırılmadım. Ancak flair ile ilgili "A sınıfıdır" diye bir ibare kullanmamışım dikkat ederseniz. COP değerlerini ve çektiği toplam güç (kw) değerlerini incelemişseniz Sigma ile hemen hemen aynı olduğunu görmüşsünüzdür.
    Toshiba ile ilgili olarak, siz daha iyi bilirsiniz ki kapasitenin yükselmesi, cihazın daha fazla elektrik çekmesi demektir, elektrik sarfiyatını arttırır. COP değeri de, toplam enerji ile ters orantılıdır. Yani Toshibanın RAS16 modeli C sınıfıdır. Doğrudur. Kapasitesi 27000 btu/h civarına çıkabilmektedir. Ama daha düşük kapasitedeki modelleri A sınıfıdır. Bir de Toshiba Daiseikai Süper Inverter vardır ki onu hiç anlatmıyım.
    Amacım Toshiba vs satmak değil, burası bir forum ve Türkiye'nin heryerine yetişemem takdir edersiniz. Sadece, Sigmayı inceledim ve yeterli bulmadım, bunu da tüketiciyi bilinçlendirmek amacı ile paylaşmak istedim. Tüm markaların üstün özelliklerini gerektiğinde bildiğim kadarı ile zaten belirtiyorum. Tüketiciyi kandırmak isteyen bir zihniyeti hazmedemiyorum o yüzden böyle bir karşılaştırma yapmak istedim. Bu karşılaştırmada da en çok tanıdığım Flairi tercih ettim, Arçelikle falan da karşılaştırabilirdim. Bu karşılaştırmalar, tüketiciyi daha bilinçli kılar ve ne istediğine daha iyi karar vermesini sağlar. Umarım milli servet sigma yerine flair alanlar yüzünden bir zarar görmez.
    saygılar

• Sn.Insekta,SIGMA da değerler derken nesi kötü yada eksik,veya Flair ile neden mukayese edildi,değerlerde
    eksik olan nedir v.s????
    Yani Toshiba ilede elbette bir olamaz!!!!!!!!!2 katı fazla para ile satılan!hatta 3 katı para ile neredeyse!

Bu işin artık bir teknoloji değilde,finans ve maddi olanaklar yani kısaca maliyet olduğunu herkes çok iyi bilir!!
    Kimse Amerika yı yeniden keşfetmiyor gayrı!!!!!!!!!
    Hemen hemen bütün üreticiler artık her tip klimayı yapabilecek güçtedir,sadece bu bir maliyet meselesidir,yoksa
    bilmem ne marka klima "çok farklı" bir şey asla değildir,sadece parasına göre mal vardır!!!!!

Birde bu işte mal değil MARKA satar!!!!!!!!!marka elbette kendisini kalitesiyle elde etmiştir ama bu klima işinde
    markanın çok bütük yeri vardır,size daha öncede yazdım,dünya parazına bir klima çıkarın A değilde
    AAA olsun ve hepsinede her değerde ve her yerde bassın ama "satamaz" bu malını şak diye!!!

Bu arada ben bir tane SIGMA(Inverter model) alacağım mal gelince!!!!!!!
    nasılsa "klimalar ile kumar oynamaya alıştım"!!!!
    ----------------------------------------------------------------------
    Bu arada NE-sin in bir lafına takıldım;.........takılır takılmaz arızalı/bozuk çıkan v.s demiş......

Evet bendeki 3 tane 9000 lik ten bir tanesi takılır takılmaz bozuk çıktı!!!!!!!!!
    Bir kaç gün sonra farkettim(daha eve taşınmamıştık henüz) yaw bu ne iş dedim,acaip bir fan sesi,
    arada takılmalar v.s,neyse Servisi aradım geldiler ve baktım söküyorlar(önce açtı baktı belki yaparım diye!!)
    ...........abi bunu servise götüreceğim tamir için dedi...... demesiyle bende şafak attı!!!
    Yaw daha bunu 3 gün önce taktın ve görüyorsun evde oturmuyoruz bile,hiç çalışmadı bu meret,neyin tamiri
    deyip bağırınca,yetkili yeri aradı ve neyse sonuçta söktüler komple(İç+Dış üniteler) sonra yenisini
    getirdiler!!!

Vestelzede oldum velhasıl!!!
    Amannn uzak durun bu markadan+Arçelik/Beko/Demirdöküm v.s gibi "güya yerli geçinen"!!!amma ÇİN hasosu olan(aslında dandiği olan!) mallardan
    Ayrıca dikkat ediyorum piyasada en çok dökülen mallarda bunlar,yani bu yukarıda yazdığım hani o bizim en dev TÜRK firmalarının malları!!!!!!!yani Çin den getirip montajladıkları mallar!
    Yaw markette satılan,hatta pazarlarda satılan Çin malları bile çok daha kaliteli bunlardan!!!
    --------------
    Saygılar

• albani

Evet sayın albani takılıp takılmaz çalışmayan klimamı arasınız,3 gün sonra bozulanmı yada daha sonra bozuk oldugu anlaşılanmı,klimayı bilinen markadan alacaksınızki yaz kış gönlünüz rahat kullanın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NE-sin -- 18 Ağustos 2007; 23:55:52 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.