ben bir örnek vereyim size,ben herşeyle uğraşıyorum daha çok psp ve ps3 hack ve oyun işiyle birde bilgisayarla,burda balıkesirde o kadar çok bilgisayarcı varki,gir bir ürün sor almak için fiyat normalde 50tl ise o 60 derse dua et,bir sistem toplat en az 150tl kar koyar üstüne,bir gün bios moda sardım ekran kartına bios atayım dedim bios göçtü kime sorsam bilmiyor oturdum kendim yaptım bilgisayarcıyım diyenden daha bilgisayarcıyımdır,geçen suat abimiz var pc toplatmış fiyat almış 930tl çıkarmışlar,bana geldi aynı sistemi topladım 850 tl fiyat verdim 100tl ne kar var,yani bilgisayarcı 180tl kar koymuş ne yapacak 2 saatte sistem hazır ver 180tl biri der ki şimdi emek veriyor hay ben onun emeğine,bende topluyorum 80-90 tl karınada topluyorum az paramı 80tl,milleti enayi yerine koyuyorlar,bir olay daha anlatayım benim klimayı aldığım yer var aynı zamanda ısısan-buderus servisi,bizim zeki abi servisi çağırmış temizlik için 50tl'ye anlaşmışlar o arada servisde bizim arkadaş çalışmaya başlamışbunlar eve geliyorlar kombiyi silip elektrik süpürgesiyle hava basıyorlar tabi bizim zeki abide küfürü basıyoradam delirmiş ulan dalga geçer gibi bezle siliyorlar birde diyor bu nedir şimdi,milletce işimiz üçkağıt cebi dolduralım gerisini boşver bu zihniyetle bizden birşey olmaz
Eline, gönlüne sağlık kardeş,
Aynen dediğiniz gibi, eve klimacı çagırdık klimayı temizlesin diye adam flapı kırdı birde japon varmı abi diyor, diğer klimayı temizletmeye adam çagırdık adam fılapı kırmış içten bantlamış kaçmış, hele bir klimayı en az 10 kez temizlemeye geldiler beremediler, en sonunda 13. defa gelen fan söktüde adam gibi temizlendi, Türküyem,zde esnaf kalmamış, müşteri gelsede kazıklasak akşam kafa çeksek diye kek bekliyorlar.
Not; bu arada azda olsa emeginin hakkı ile dürüstçe işini yapan her insanı bunlardan ayrı tutuyorum.
Ben sıfır montajda bile flapı kıran servis gördüm.
bahsettiğiz sözde klimacılar yada zoraki bu işi yapanlar
quote:
Orijinalden alıntı: abd1984
bahsettiğiz sözde klimacılar yada zoraki bu işi yapanlar
yok yok 26 yıldır bu işi yapanlarda aynı hikaye, mesela izmirin önemli klimacılarından biri ben babadan klimacıyım dedi
klima ve daiseka toshibayı kurdu, klima başladı pancar motoru gib çalışmaya adama bu ne bu paraya bumu dedik bilader bu mallar böyle almasaydınız daıkın varken bu alınırmı bunu böyle kullanacaksınız dedi çekti gitti, bu adamda babadan yani,
senelerdir bu işi yapıpta flap parçalayan dolu bu ülkede,
bir klimanın fanını 25 kerede temizleyemeyen ustalar var bu ülkede hemde 15-20 ustalar.
bizde sorun var bizde,
ben adamım diyor yere tükürüyorsan adam değilsin, ben adamım diyip çöpünü sokaga atıyorsan adam değilsin, ben adamım diyipte, denize işiyorsan adam değilsin, ben adamım diyipte eşine başka, dostuna başka kıvır kıvır konuşuyorsan adam değilsin,
yani biz iki iyi huyumuz varsa kendimizi adam sanıyoruz, komple adam varmı dünyada.
ya arkadaşlar burda herkez haklı çekişmeyelim hiç. keşke herşey sayın birol ustanın dediği gibi olsa. maddi durumlarımız iyi olsa ustaların hakkını tam versek. bir klimanın montajı adam gibi 1 gün sürse. ne iyi olur ama malum işte. ortalığı bozanlar var yeri gelince çok konuşmayı adam eleştirmeyi bilirler yanlışlarına gelince bize işte türk milleti değilmi derler. ne yapalım bu şartlarda yaşamaya mecburuz..
aslında bende tartışılan konu ile ilgili fiyat çıkardım. 10 metre vrv borusuna yalıtım ve dış bantlar dahil 50 küsur fiyat aldım. klimanın yeri biraz sakat olduğu için çok uzun borulama olabilir düşüncesiyle.... zibroyu aldığımda sıkışmıştım baya. sayın volkan beyde bilir aldığım arkadaştır. koç ticaret.. hafif yollu bir azarda ondan işitmiştim ne çingenelik yapıyorsun gibisinden. hatta burda kurdurduğum firmayı bile kabul etmeyecektim pvg ye kızmıştım.. ama başka servis bulamadım istanbulda. fakat herşeyde bir hayır var servisle dost olduk. bence bir klimanın montajının hakkı gerçekten doğrudur 150 tl hakkkıdır... ama aynı işi 50-60 tlye yapsalar tabi daha iyi olur şaka tabi.. benim o an sadece ettiğim pazarlık 4 m sonrası boru içindi. zaten 150 tl servis ücreti okeydi. 2metre ile kurtardık 120 kağıt gitti halbuki ben demiştim size 10 metre boru alim. bana borunun kalitesini öğretmeyin artısıda eksiside sizin olsun demiştim. ama ticaret işte olmuyor. sen klimayı izmirden daha uygun rakama getirt burda 120 tl 2m için boru parası öde dokunuyor insana. ama bir iş yeri yönetmek okadar kolay değil. burda sayın birol ustaya sonuna kadar katılıyorum. katılmadığım sadece gene kızmış usta kızma zaten zibrolar defrosttan çıkmıyor bu sayede serinlersiniz. neyse fazla kızdırmiyim ustamızı. zibrodan gayet memnunum nazar değmesin.
abi yeter bu konuyu uzattık bunun sonu gelmez
quote:
Orijinalden alıntı: 9 köyden kovuldum
ya arkadaşlar burda herkez haklı çekişmeyelim hiç. keşke herşey sayın birol ustanın dediği gibi olsa. maddi durumlarımız iyi olsa ustaların hakkını tam versek. bir klimanın montajı adam gibi 1 gün sürse. ne iyi olur ama malum işte. ortalığı bozanlar var yeri gelince çok konuşmayı adam eleştirmeyi bilirler yanlışlarına gelince bize işte türk milleti değilmi derler. ne yapalım bu şartlarda yaşamaya mecburuz..
aslında bende tartışılan konu ile ilgili fiyat çıkardım. 10 metre vrv borusuna yalıtım ve dış bantlar dahil 50 küsur fiyat aldım. klimanın yeri biraz sakat olduğu için çok uzun borulama olabilir düşüncesiyle.... zibroyu aldığımda sıkışmıştım baya. sayın volkan beyde bilir aldığım arkadaştır. koç ticaret.. hafif yollu bir azarda ondan işitmiştim ne çingenelik yapıyorsun gibisinden. hatta burda kurdurduğum firmayı bile kabul etmeyecektim pvg ye kızmıştım.. ama başka servis bulamadım istanbulda. fakat herşeyde bir hayır var servisle dost olduk. bence bir klimanın montajının hakkı gerçekten doğrudur 150 tl hakkkıdır... ama aynı işi 50-60 tlye yapsalar tabi daha iyi olur şaka tabi.. benim o an sadece ettiğim pazarlık 4 m sonrası boru içindi. zaten 150 tl servis ücreti okeydi. 2metre ile kurtardık 120 kağıt gitti halbuki ben demiştim size 10 metre boru alim. bana borunun kalitesini öğretmeyin artısıda eksiside sizin olsun demiştim. ama ticaret işte olmuyor. sen klimayı izmirden daha uygun rakama getirt burda 120 tl 2m için boru parası öde dokunuyor insana. ama bir iş yeri yönetmek okadar kolay değil. burda sayın birol ustaya sonuna kadar katılıyorum. katılmadığım sadece gene kızmış usta kızma zaten zibrolar defrosttan çıkmıyor bu sayede serinlersiniz. neyse fazla kızdırmiyim ustamızı. zibrodan gayet memnunum nazar değmesin.
İŞTE ZİBRO GERÇEĞİ
quote:
Orijinalden alıntı: Mer.ToL.
quote:
İŞTE ZİBRO GERÇEĞİ
ayıp oluyor ama birol usta zaten bana kızıyor şimdi iyice kızdırıcaz adamı yiğidi öldür hakkını yeme gayet iyi zibro klima. birol ustaya kötü diyebilirsin ama zibroya asla
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Mer.ToL.
quote:
İŞTE ZİBRO GERÇEĞİ
ayıp oluyor ama birol usta zaten bana kızıyor şimdi iyice kızdırıcaz adamı yiğidi öldür hakkını yeme gayet iyi zibro klima. birol ustaya kötü diyebilirsin ama zibroya asla
Süpersin ya, Allah gönlüne göre versin
mersin evden eve klima taşıma işleri sökme takma klima temizlik ve bakımı yapılır.
MERSİN AKSU KLİMA
YENİ MAHALLE 5337 SOK 30/B
TEL:0324 238 60 87
CEP:0544 929 28 32
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme