Şimdi Ara

Klima Tavsiye istek ve 18000 - 24000 BTU Vestel Klimalar hakkında bilgi istek? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
0
Favori
35.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Midea aynı zamanda kompresör üreticisi bir firma, Neden kendi adını taşıyan klimada kendi üretimi kompresör kullanmıyor acaba?

Yoksa midea kompresörler hitachi ile toshıba kompresörlerden daha pahalı diye mi acaba?

O zaman Türkiye'ye girenler bu kompresörler, yurt dışında kalanlar midea kompresörlemi üretiliyor acaba?

Merakımdan sordum kimse kinaye aramasın, bilen varsa yanıtlarsa sevinirim.

Lakin soruları boşuna sormadığımı da anlamışsınızdır sanırım.
  • S.a ado hocam

aliminyum montaj kiti ile bakır montaj kiti arasında performas açısından hiç bir fark bulunmamaktadır diyor beko arçelik vestel servisleri doğrumudur .
  • Valla ben anlamadım bu işten. Ado gibi bu işten anlayanlar tam kesin bir şey demiyor hiç. O kadar bilgi sahibi olarak gidin su cihazı alın demiyorlar. Yine bilmece gibi konuşmuş Ado :)

Dün gece sıkıldım artık mission sipariş verdim. Bugün elimizde bir tane var onu da size kargoladik dediler lakin hala sisteme kargo bilgisini girmediler. Eğer ürün bekliyoruz gibi zaman alıcı şeyler yaparlarsa iptal ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ruzgar1392 R kullanıcısına yanıt
    Aslında anlaşılmayacak bir şey yok. Ben bir kurum ile bağım olsa da, bu anlamda burada hiç bir kurumu desteklemiyor ve bu doğrultuda marka anlamında ''Şudur'' gibi bir ifade asla kullanmıyorum, kullanmam da. Ancak yine teknik anlamda, bağlı bulunduğum kurum dahil hiç bir üretimi de kayırmam gerçekle ne ise yazarım. marka model firma önermiyorum lakin sizlere teknik tüm detayları tarafsız bir şekilde paylaşıyorum.

ben sizlere bilgiyi paylaşayım, siz kararı kendiniz verin istiyorum o kadar :)

Öneri alıp, öneri ile aldığı üründe sorun yaşayıp önerenlere belalar okuyanları da gördüm ben, Öneriyi verenleri de alanı da tanıyorum zaten bu cümleleri yazdığım için bana darılacaklarını da sanmıyorum zira yaşanmış tatsız olaydır her iki taraf için de. Klima da mideaydı yanlış anlamazsan :)

Ben yaşanan bu tatsız olaydan mütevellit asla MİDEA KÖTÜDÜR de demedim zira burada bağıra bağıra diyorum ki ''Arkadaşlar klima işi MARKA işi değildir, ORTAM işidir, KOŞUL işidir'' diyorum

• derya78 kullanıcısına yanıt
    Mühendislik hesaplarına, kağıt üzeri verilere bakarsanız çok fark var.

Sahada gerçek koşullarda size etkisi ise abartılacak düzeyde değildir zira hepi topu 3-5 metrelik tesisatlarda kullanıyorsunuz.

Yalnız ankastrelerde yine de bakır şarttır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ado

Aslında anlaşılmayacak bir şey yok. Ben bir kurum ile bağım olsa da, bu anlamda burada hiç bir kurumu desteklemiyor ve bu doğrultuda marka anlamında ''Şudur'' gibi bir ifade asla kullanmıyorum, kullanmam da. Ancak yine teknik anlamda, bağlı bulunduğum kurum dahil hiç bir üretimi de kayırmam gerçekle ne ise yazarım. marka model firma önermiyorum lakin sizlere teknik tüm detayları tarafsız bir şekilde paylaşıyorum.

ben sizlere bilgiyi paylaşayım, siz kararı kendiniz verin istiyorum o kadar :)

Öneri alıp, öneri ile aldığı üründe sorun yaşayıp önerenlere belalar okuyanları da gördüm ben, Öneriyi verenleri de alanı da tanıyorum zaten bu cümleleri yazdığım için bana darılacaklarını da sanmıyorum zira yaşanmış tatsız olaydır her iki taraf için de. Klima da mideaydı yanlış anlamazsan :)

Ben yaşanan bu tatsız olaydan mütevellit asla MİDEA KÖTÜDÜR de demedim zira burada bağıra bağıra diyorum ki ''Arkadaşlar klima işi MARKA işi değildir, ORTAM işidir, KOŞUL işidir'' diyorum

3 kuruş paramizla en doğru kararı vermek için uğraşıyoruz. Bu konuda yardımlarinizi göz ardı edemeyiz.

Haklısın söylediklerinde. Umarım pişman olmayız kararimizda. Elektronik işi birazda şans. Eve gelip kurulumu yapan kişi bile oldukça etkiliyor.

Ben de aslında gidip herkes gibi Samsung, LG alsam kafam daha rahat olurdu :-)

• ruzgar1392 R kullanıcısına yanıt
    Hocam hayatimin hic bir adamasinda hic bir seyi detayli arastirmdim. Son arabami satin almam 20 dakika surdu. Sirf estetik dizaynini cok begendigimden klima aldim. Mobilyalatrmi begenip almam 15 dakika surdu. Ya ben cok sansliyim ya da strateji dogru bilemem bu konuda yorum yapmam ancak yine hayatim boyunca arabam dahil hic bir urunumde sorun yasamadim :)

Yani ben cok varlikli biriyim de "ver oradan bi klima, nolcak yeaaaa" tarzinda degilim elbette lakin kafami takmam detaylara :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Ado

Mühendislik hesaplarına, kağıt üzeri verilere bakarsanız çok fark var.

Sahada gerçek koşullarda size etkisi ise abartılacak düzeyde değildir zira hepi topu 3-5 metrelik tesisatlarda kullanıyorsunuz.

Yalnız ankastrelerde yine de bakır şarttır

evdeki klima da bakır değil aliminyum montaj kiti ama yıllardır sorunsuz kullanıyorum
  • Ado kullanıcısına yanıt
    ustadim midea yetkili bolge servisinin telefonda verdigi bilgiler bu yondeydi.

• sosyolog_56 kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam itiraz etmedim, sadece zaten kendileri kompresör üretiyorken başka marka kullanmaları, olası pazarlama stratejilerindendir o halde diye yorumlayabilirim.

Gerçi LG firması panel üretici olmasına rağmen kendi markasını taşıyan tv lerde daha ucuz üretim olan chimei kullanmakta sakınca görmemişse bunlar da belli üretimlerde farklı marka kompresör kullanmış olabilir.

Benim için anormal bir durum da değil, sıra dışı bir durum da değil.

Marka konusunda hassas olanlar için önemlidir :)
  • Klima konusunda sıfır bilgili birisi olarak Samsung Ar 5500 serisi 24.000 btu bir klimayı bütçeme ve görsel zevkime çok uygun bularak almaya karar verdim. Lakin forumda bu aluminum - bakır muhabbeti yüzünden Samsunglara atılan çamur o kadar canımı sıktı ki içi başka ambalajı başka bir Beko - Arçelik alarak çıkacağım sanırım bu süreçten.
  • ozerkane O kullanıcısına yanıt
    Hocam size sunulan güvenceye ve ekonomik satın alım karşısında alacağınız verime, dolayısıyla Fiyatına Göre performansa bakmak gerekiyor, onun dışında şu bakır aluminyum mevzularına çok da takılmanın anlamı yok zira bizler ev kullanıcılarıyız, Bunlar da split klimalar. Zaten toplasanız 3-5 metre boru kullanıyorlar o da bakır olsa ne olacak alm olsa ne olacak? Bahsettiğiniz markalar da zaten yine alm montaj kiti kullanıyor.

Ben forumda sürekli yazarım, burada amacım alm savunmak değil, bakır kötülemek de değil lakin alm kitli klima kullanan birisi olarak (2 adet 18.000btu inverter) 6 yıl oldu halen aynı boru ile aynı ürünleri kullanıyorum ve performans verilerini de tüketimini de defalarca yayınladım foruma.

Ben art niyetli olduklarına inanmıyorum elbette lakin zamanında sadece kağıt üzeri verilere göre burada yazan arkadaşlarımızın etkisi bunlar. Kendileri ile de defalarca yazıştık ancak bu konuda fikirlerimizin karşı karşıya olduğuna kanaat getirdik.

Dışarıdan bakıp ''Ooooo bakır boru süpeeerr'' diye aldığınız klimalarda kullanılan bakır kesitini satıcılara sorunuz. Bakır boru var Bakır boru var

Nice toplama bakır vardır ki kaliteli bir alm den daha beterdir, montajda eğim vermek istediğinizde bükülecek kadar incedir, lakin 'bakır mı? bakır. Haaa tamam o zaman'' zihniyeti için bunların sanırım önemi yoktur :)

• Arkadaşlar Merhaba,

Vestel Plazma Inverter klima kullanan var mı ? Normal filtrelerine ek olarak "10 Kat Aktif Karbon Filtre" isminde bir filtre özelliğinden bahsediliyor. Kutudan bu filtreden kaç adet çıktı ? / Klimanızda bu filtreden kaç tane takılı ? Bilgisi olan varsa paylaşabilirseniz çok sevinirim.

İyi günler
  • Ben de Uğur'un hem ev hem de ofis için aldığımız bu klima modelini tavsiye ederim, fiyat ve performans olarak tatmin edici üstelik de kampanyalı:http://hur.so/dbzox4
  • Merhaba arkadaslar. 35m2 salonum icin (salon+mutfak+oda) 18.000btu klima almayi dusunuyorum. Fakat cok kararsiz kaldim.

Fiyat acisindan ;

Vestel bio cool plus inverter - 1.799 TL

Baymak Elegant Plus - 2.799 TL

Ortalama butcem 2500 TL , tecrubelerinize gore ne onerirsiniz ? İzmir'de yasiyorum.

Tesekkurler.

• Merhaba 22.09.2017 itibari ile vestel nature plus inverter 18 a++ klima siparişim Vestel fabrikadan İstanbul'a yola cıktı
    Ürün servis kurulumda kurulum video çekimini başından sonuna kadar olduğunca ham video olarak paylaşayım
    ürünün nasıl montoj yapıldığı nasıl bir işçilik yapıldığı ürünün ses ve gürültü ölçümleri soğuk sıcak ve tüketim bilgilerini de her gecen gün paylaşacağım bakalım nasıl bir iş ortaya çıkacak Veste'e iyi şanslar.
    1.Ürünün montaj yeri sıkıntılı duvardan elektrik kabloları geçiyor nasıl bir olacak göreceğiz.
    2.Montaj iç ünite ve dış ünite montaj yapılan işlilik vakumlama vs çalışma.
    3.Üründe çalışma ses iç ve dış ünite üfleme vs çalışma şekli.
    4.Ürünün yakıt sarfiyatı soğuk sıcak wattmetre ölçümleri kullanım saati ve çalışma aralığı ortam bilgisi.
    5.Ürünün kumanda bilgisi ve programları vs.
    6.Ürün değerlendirmesi olacak.
    Şimdiden emeği gecen öncelikle Vestel'e ve forum üyelerine teşekkürler.
    bekleyin çok yakında... test burda

• Vestel klimalardan uzak durun
    Şanlıurfa Siverek Vestel bayii'sine gidip klima baktım beğendim birtane Vestel Nature Plus inverter 18 A++ klima aldım. Bu klimanın 50 m2 ortamı tamamıyla soğutacağını ve ısıtacağı söylendi aldığım yer. Neyse aldık getirdik iş yerine kuralım dedik servisten elemanlara 3 kere tekrarlattım bu klima buraya yeter mi diye. Bu klimalar inverter klima diğer klimalara benzemez falan filan kurduk. Soğutmuyordu ve ısıtmıyor şu an 1 saat sonra soğutmaya başlar dediler 2 hafta geçti ortada bir şey yok. Amacım 18'lik klimayı değişip 24'lük almak. Yani iade etmek istemiyorum değişmek istedim. Vestel genel servisi aradım böyle sorun var dedim arıza kaydı oluşturuldu sonuç olarak: klimada herhangi bir arıza bulunmadığı için değişim gerçekleştiremiyoruz dendi. Edilecek bütün bedduaları ettim size. Paramızla rezil oluyoruz. 3 bin TL ödedim sıcaktan kavrulmak için mi? Yoksa kışın donmak için mi?
  • Hocam acaba Regal Rac 5018 hakkında düşünceniz nedir kardeşim onu alacağına şu modeli şu markayı al diyebileceğiniz bir öneriniz var mı yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.